Topchef Tom Boere naar Otium

27 oktober 2014 |
Topchef Tom Boere naar Otium<

Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport heeft topchef Tom Boere aangetrokken als chef de cuisine. De afgelopen maanden is het inpandige restaurant Otium
getransformeerd tot een fine dining restaurant met een kaart met hoogwaardige gerechten. Otium profileert zich hiermee niet alleen als hotelrestaurant, maar nadrukkelijk ook als restaurant voor gasten uit de regio Amsterdam, Haarlem en Den Haag.

Engels rundvlees
Met een vijfgangenlunch voor pers en genodigden stelde General Manager Jordi Kuijt van Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport het nieuwe ‘Otium Lounge en Restaurant’ en chef de cuisine Tom Boere voor. Eregast was Masterchef jurylid, culinaire duizendpoot en English beef ambassadeur Alain Caron, aan wie Boere, zelf liefhebber van Engels rundvlees, een gerecht met longhaas van Engels rundvlees opdroeg.

Gasten uit de regio
Kuijt:” Met restaurant Otium willen we niet alleen hotelgasten, maar ook gasten uit de regio Amsterdam, Haarlem en Den Haag trekken. Tom Boere werkte bij sterrenrestaurants als de Kersentuin in Amsterdam, Chalet Royal in Den Bosch en La Truffe Noire in Brussel en kookte restaurant inTenz in Rijnsaterwoude de restaurantgidsen in. Hij heeft zijn sporen in de gastronomie dus ruimschoots verdiend. Tom brengt in Otium een hoogstaande keuken met geraffineerde smaken die we combineren met een pure verwen-service in een ontspannen sfeer, een comfortabele ambiance en veel gastvrijheid. In Otium zijn alle ingrediënten aanwezig voor een mooie gastronomische lunch of diner op niveau”, aldus Kuijt.

Otium ligt op luttele autominuten van de A4, A5 en de A9 en heeft uitstekende gratis parkeervoorzieningen. Om de introductie van Otium te vieren is er een Wine, Dine & Dream aanbieding met een all-in zesgangenmenu inclusief overnachting en ontbijt voor 99 euro per persoon.

MEER LEZEN OVER RADISSON BLU? KLIK HIER!
Over Otium
Otium is het inpandige restaurant van Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport in Schiphol-Rijk dat een geheel eigen identiteit heeft. Otium is het Latijnse woord voor rust en vrije tijd, voor ‘rustig leven’. In Otium wacht gasten een warm onthaal en een pure verwen-service in een ontspannen sfeer, comfortabele ambiance en veel gastvrijheid. Tom Boere brengt in Otium een kookstijl die hij typeert als ‘informeel chique’. Zijn keuken wordt gekenmerkt door geraffineerde smaken met wereldse invloeden, eerlijke seizoensproducten, liefde voor het vak en een snufje rock & roll. Prijsniveau: vier gangen 45 euro, vijf gangen 49,50 euro.
Restaurant Otium is zeven dagen per week geopend voor lunch en diner, is rolstoelvriendelijk en ligt rustig en zeer centraal tussen Schiphol en Aalsmeer, dichtbij de A4, A5 en A9.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: