Topchef Tom Boere naar Otium

27 oktober 2014 |
Topchef Tom Boere naar Otium<

Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport heeft topchef Tom Boere aangetrokken als chef de cuisine. De afgelopen maanden is het inpandige restaurant Otium
getransformeerd tot een fine dining restaurant met een kaart met hoogwaardige gerechten. Otium profileert zich hiermee niet alleen als hotelrestaurant, maar nadrukkelijk ook als restaurant voor gasten uit de regio Amsterdam, Haarlem en Den Haag.

Engels rundvlees
Met een vijfgangenlunch voor pers en genodigden stelde General Manager Jordi Kuijt van Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport het nieuwe ‘Otium Lounge en Restaurant’ en chef de cuisine Tom Boere voor. Eregast was Masterchef jurylid, culinaire duizendpoot en English beef ambassadeur Alain Caron, aan wie Boere, zelf liefhebber van Engels rundvlees, een gerecht met longhaas van Engels rundvlees opdroeg.

Gasten uit de regio
Kuijt:” Met restaurant Otium willen we niet alleen hotelgasten, maar ook gasten uit de regio Amsterdam, Haarlem en Den Haag trekken. Tom Boere werkte bij sterrenrestaurants als de Kersentuin in Amsterdam, Chalet Royal in Den Bosch en La Truffe Noire in Brussel en kookte restaurant inTenz in Rijnsaterwoude de restaurantgidsen in. Hij heeft zijn sporen in de gastronomie dus ruimschoots verdiend. Tom brengt in Otium een hoogstaande keuken met geraffineerde smaken die we combineren met een pure verwen-service in een ontspannen sfeer, een comfortabele ambiance en veel gastvrijheid. In Otium zijn alle ingrediënten aanwezig voor een mooie gastronomische lunch of diner op niveau”, aldus Kuijt.

Otium ligt op luttele autominuten van de A4, A5 en de A9 en heeft uitstekende gratis parkeervoorzieningen. Om de introductie van Otium te vieren is er een Wine, Dine & Dream aanbieding met een all-in zesgangenmenu inclusief overnachting en ontbijt voor 99 euro per persoon.

MEER LEZEN OVER RADISSON BLU? KLIK HIER!
Over Otium
Otium is het inpandige restaurant van Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport in Schiphol-Rijk dat een geheel eigen identiteit heeft. Otium is het Latijnse woord voor rust en vrije tijd, voor ‘rustig leven’. In Otium wacht gasten een warm onthaal en een pure verwen-service in een ontspannen sfeer, comfortabele ambiance en veel gastvrijheid. Tom Boere brengt in Otium een kookstijl die hij typeert als ‘informeel chique’. Zijn keuken wordt gekenmerkt door geraffineerde smaken met wereldse invloeden, eerlijke seizoensproducten, liefde voor het vak en een snufje rock & roll. Prijsniveau: vier gangen 45 euro, vijf gangen 49,50 euro.
Restaurant Otium is zeven dagen per week geopend voor lunch en diner, is rolstoelvriendelijk en ligt rustig en zeer centraal tussen Schiphol en Aalsmeer, dichtbij de A4, A5 en A9.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: