Topchef Tom Boere naar Otium

27 oktober 2014 |
Topchef Tom Boere naar Otium

Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport heeft topchef Tom Boere aangetrokken als chef de cuisine. De afgelopen maanden is het inpandige restaurant Otium
getransformeerd tot een fine dining restaurant met een kaart met hoogwaardige gerechten. Otium profileert zich hiermee niet alleen als hotelrestaurant, maar nadrukkelijk ook als restaurant voor gasten uit de regio Amsterdam, Haarlem en Den Haag.

Engels rundvlees
Met een vijfgangenlunch voor pers en genodigden stelde General Manager Jordi Kuijt van Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport het nieuwe ‘Otium Lounge en Restaurant’ en chef de cuisine Tom Boere voor. Eregast was Masterchef jurylid, culinaire duizendpoot en English beef ambassadeur Alain Caron, aan wie Boere, zelf liefhebber van Engels rundvlees, een gerecht met longhaas van Engels rundvlees opdroeg.

Gasten uit de regio
Kuijt:” Met restaurant Otium willen we niet alleen hotelgasten, maar ook gasten uit de regio Amsterdam, Haarlem en Den Haag trekken. Tom Boere werkte bij sterrenrestaurants als de Kersentuin in Amsterdam, Chalet Royal in Den Bosch en La Truffe Noire in Brussel en kookte restaurant inTenz in Rijnsaterwoude de restaurantgidsen in. Hij heeft zijn sporen in de gastronomie dus ruimschoots verdiend. Tom brengt in Otium een hoogstaande keuken met geraffineerde smaken die we combineren met een pure verwen-service in een ontspannen sfeer, een comfortabele ambiance en veel gastvrijheid. In Otium zijn alle ingrediënten aanwezig voor een mooie gastronomische lunch of diner op niveau”, aldus Kuijt.

Otium ligt op luttele autominuten van de A4, A5 en de A9 en heeft uitstekende gratis parkeervoorzieningen. Om de introductie van Otium te vieren is er een Wine, Dine & Dream aanbieding met een all-in zesgangenmenu inclusief overnachting en ontbijt voor 99 euro per persoon.

MEER LEZEN OVER RADISSON BLU? KLIK HIER!
Over Otium
Otium is het inpandige restaurant van Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport in Schiphol-Rijk dat een geheel eigen identiteit heeft. Otium is het Latijnse woord voor rust en vrije tijd, voor ‘rustig leven’. In Otium wacht gasten een warm onthaal en een pure verwen-service in een ontspannen sfeer, comfortabele ambiance en veel gastvrijheid. Tom Boere brengt in Otium een kookstijl die hij typeert als ‘informeel chique’. Zijn keuken wordt gekenmerkt door geraffineerde smaken met wereldse invloeden, eerlijke seizoensproducten, liefde voor het vak en een snufje rock & roll. Prijsniveau: vier gangen 45 euro, vijf gangen 49,50 euro.
Restaurant Otium is zeven dagen per week geopend voor lunch en diner, is rolstoelvriendelijk en ligt rustig en zeer centraal tussen Schiphol en Aalsmeer, dichtbij de A4, A5 en A9.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: