Beste Franse en Italiaanse restaurant

17 september 2013
Beste Franse en Italiaanse restaurant

Voor de derde keer zijn de awards voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland en het Italië Magazine Restaurant van het jaar uitgereikt. De Franse winnaar was Christophe’ in Amsterdam. Restaurant
Vino e Cucina uit Den Haag ging er met de Italiaanse award vandoor. Dit jaar werd voor het eerst door Italië Magazine ook een publieksprijs uitgereikt; deze ging naar Ristorante Italiano Da Pietro uit Elburg.

*De eigenaren*
De heer Martin Juillard, van de Franse ambassade in Nederland, reikte de prijs uit aan chefkok en eigenaar Jean-Joel Bonsens en sommelier en mede-eigenaar Ellen Mansfield. Francesco Azzarello, de Italiaanse ambassadeur in Nederland, feliciteerde eigenaar Roberto Barbagallo met de prijs voor het Italië Magazine Restaurant van het jaar.

*De jury*
De jury’s stelden een shortlist samen van tien genomineerde restaurants. De jury voor de prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestond uit Alain Caron, Tom Kellerhuis en Jo Simons. De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het jaar bestond uit Roberto Payer, Pieter J. Bogaers en Paul van Eijndhoven.

*Op de foto:* achterste rij van links naar rechts: Jean-Joel Bonsens en Ellen Mansfield van Christophe’, Francesco Azzarello, Martin Juillard, Roberto Barbagallo van Vino e Cucina, Hetty en Pietro d’Andrea van Ristorante Italiano Da Pietro. Voorste rij van links naar rechts: juryvoorzitter Roberto Payer, juryvoorzitter Tom Kellerhuis en uitgever Eugen van de Pas.

~Mariska van Gorp~

Overig nieuws