Beste Franse en Italiaanse restaurant

17 september 2013 |
Beste Franse en Italiaanse restaurant<

Voor de derde keer zijn de awards voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland en het Italië Magazine Restaurant van het jaar uitgereikt. De Franse winnaar was Christophe’ in Amsterdam. Restaurant
Vino e Cucina uit Den Haag ging er met de Italiaanse award vandoor. Dit jaar werd voor het eerst door Italië Magazine ook een publieksprijs uitgereikt; deze ging naar Ristorante Italiano Da Pietro uit Elburg.

De eigenaren
De heer Martin Juillard, van de Franse ambassade in Nederland, reikte de prijs uit aan chefkok en eigenaar Jean-Joel Bonsens en sommelier en mede-eigenaar Ellen Mansfield. Francesco Azzarello, de Italiaanse ambassadeur in Nederland, feliciteerde eigenaar Roberto Barbagallo met de prijs voor het Italië Magazine Restaurant van het jaar.

De jury
De jury’s stelden een shortlist samen van tien genomineerde restaurants. De jury voor de prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestond uit Alain Caron, Tom Kellerhuis en Jo Simons. De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het jaar bestond uit Roberto Payer, Pieter J. Bogaers en Paul van Eijndhoven.

Op de foto: achterste rij van links naar rechts: Jean-Joel Bonsens en Ellen Mansfield van Christophe’, Francesco Azzarello, Martin Juillard, Roberto Barbagallo van Vino e Cucina, Hetty en Pietro d’Andrea van Ristorante Italiano Da Pietro. Voorste rij van links naar rechts: juryvoorzitter Roberto Payer, juryvoorzitter Tom Kellerhuis en uitgever Eugen van de Pas.

Mariska van Gorp

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Dit zijn de nieuwe Europese regels voor bezorgplatforms

De rechten van maaltijdbezorgende frituurspeciaalzaken ten opzichte van online-platforms zijn voortaan beter beschermd. Dit komt door nieuwe Europese regels die op 12 juli van kracht werden. Bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl mogen nu bijvoorbeeld niet meer zonder gemotiveerde kennisgeving voora...

Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: