Beste Franse en Italiaanse restaurant

17 september 2013 |
Beste Franse en Italiaanse restaurant<

Voor de derde keer zijn de awards voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland en het Italië Magazine Restaurant van het jaar uitgereikt. De Franse winnaar was Christophe’ in Amsterdam. Restaurant
Vino e Cucina uit Den Haag ging er met de Italiaanse award vandoor. Dit jaar werd voor het eerst door Italië Magazine ook een publieksprijs uitgereikt; deze ging naar Ristorante Italiano Da Pietro uit Elburg.

De eigenaren
De heer Martin Juillard, van de Franse ambassade in Nederland, reikte de prijs uit aan chefkok en eigenaar Jean-Joel Bonsens en sommelier en mede-eigenaar Ellen Mansfield. Francesco Azzarello, de Italiaanse ambassadeur in Nederland, feliciteerde eigenaar Roberto Barbagallo met de prijs voor het Italië Magazine Restaurant van het jaar.

De jury
De jury’s stelden een shortlist samen van tien genomineerde restaurants. De jury voor de prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestond uit Alain Caron, Tom Kellerhuis en Jo Simons. De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het jaar bestond uit Roberto Payer, Pieter J. Bogaers en Paul van Eijndhoven.

Op de foto: achterste rij van links naar rechts: Jean-Joel Bonsens en Ellen Mansfield van Christophe’, Francesco Azzarello, Martin Juillard, Roberto Barbagallo van Vino e Cucina, Hetty en Pietro d’Andrea van Ristorante Italiano Da Pietro. Voorste rij van links naar rechts: juryvoorzitter Roberto Payer, juryvoorzitter Tom Kellerhuis en uitgever Eugen van de Pas.

Mariska van Gorp

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: