Beste Franse en Italiaanse restaurant

17 september 2013 |
Beste Franse en Italiaanse restaurant<

Voor de derde keer zijn de awards voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland en het Italië Magazine Restaurant van het jaar uitgereikt. De Franse winnaar was Christophe’ in Amsterdam. Restaurant
Vino e Cucina uit Den Haag ging er met de Italiaanse award vandoor. Dit jaar werd voor het eerst door Italië Magazine ook een publieksprijs uitgereikt; deze ging naar Ristorante Italiano Da Pietro uit Elburg.

De eigenaren
De heer Martin Juillard, van de Franse ambassade in Nederland, reikte de prijs uit aan chefkok en eigenaar Jean-Joel Bonsens en sommelier en mede-eigenaar Ellen Mansfield. Francesco Azzarello, de Italiaanse ambassadeur in Nederland, feliciteerde eigenaar Roberto Barbagallo met de prijs voor het Italië Magazine Restaurant van het jaar.

De jury
De jury’s stelden een shortlist samen van tien genomineerde restaurants. De jury voor de prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestond uit Alain Caron, Tom Kellerhuis en Jo Simons. De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het jaar bestond uit Roberto Payer, Pieter J. Bogaers en Paul van Eijndhoven.

Op de foto: achterste rij van links naar rechts: Jean-Joel Bonsens en Ellen Mansfield van Christophe’, Francesco Azzarello, Martin Juillard, Roberto Barbagallo van Vino e Cucina, Hetty en Pietro d’Andrea van Ristorante Italiano Da Pietro. Voorste rij van links naar rechts: juryvoorzitter Roberto Payer, juryvoorzitter Tom Kellerhuis en uitgever Eugen van de Pas.

Mariska van Gorp

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting
La Folie in Zaltbommel sluit de deuren

Lieke en Joris Kerkhofs sluiten de deuren van La Folie in Zaltbommel. De ondernemers zijn in het pand aan de Gamerschestraat uit hun jasje gegroeid en hebben tevergeefs gezocht naar een nieuwe locatie voor hun restaurant, dat op plaats 96 staat in de Lekker Top 100 voor 2019. ‘We zijn nu ti...

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: