MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

23 mei 2017 | Thijs Jacobs

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant.

Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berkel in de leer bij topchefs als Sergio Herman, Peter Lute en Alain Caron en schreef daarna het succesvolle kookboek ‘Ontdek het geheim van de chef’. Zijn borrelende verlangen naar een eigen restaurant, bereikte dit jaar het kookpunt. Om zijn droom te verwezenlijken, startte Bart samen met zijn vrouw een crowdfunding actie waarmee zij binnen twee weken meer dan zeventig procent van het streefbedrag binnenhaalden.

Bart liet zijn oog vallen op een prachtige locatie in het zeventiende-eeuwse centrum van Haarlem en tekende het contract. Liefhebbers van goede wijn en lekker eten kunnen zich daarmee officieel gaan verheugen op een verrassend, verfijnd en wisselend Chefs Menu in het hart van de gastronomische hoofdstad van Noord-Holland.

Eten wat de pot schaft

Bij Bart eet je wat de pot schaft. Je krijgt de keuze uit een 2- tot 6-gangen Chefs Menu. Voor het samenstellen van dit menu laat de MasterChef zich inspireren door het moois dat moeder natuur op dat moment te bieden heeft. De (Delfts) blauwe accenten die we in het interieur terug gaan zien, verraden zijn liefde voor de Hollandse cultuur en ingrediënten. Bart biedt een moderne keuken met internationale smaken en zoveel mogelijk kwaliteitsproducten van eigen bodem. De naam van het restaurant zal binnenkort worden onthuld, evenals de namen van de topchefs die tijdens de opening zullen gaan koken.

Bart zoekt Masters in de horeca

Ook voor degenen die de toekomstige rechterhand van Bart van Berkel willen worden, is er goed nieuws. Voor zijn nieuwe restaurant zoekt Bart namelijk nog een fulltime keukenchef en leergierige koks die gas kunnen geven. Daarnaast is er in de bediening nog ruimte voor fulltime bedienend personeel met een voorliefde voor wijn en lekker eten.

Over Bart van Berkel

Bart (geboren in 1976 te Uden, Noord-Brabant) verkocht ruim 4 jaar geleden zijn succesvolle ICT-bedrijf om zich fulltime met zijn passie bezig te gaan houden: koken. Een flinke carrièremove. Hij schreef zich in voor de kooktalentenjacht MasterChef en - tegen zijn eigen verwachtingen in - kwam hij niet alleen door de auditierondes heen, hij won zelfs de finale. Daarna werkte hij als chef/ondernemer in diverse restaurants, bij evenementen en op cruiseschepen. Zijn succes werd in 2015 bekroond met het kookboek ‘Ontdek het geheim van de Chef’ dat hij in samenwerking met dertien topchefs uitbracht in de Benelux. Als kers op de taart komt dit jaar zijn langgekoesterde droom uit: een eigen restaurant in het hart van het bruisende, gastronomische centrum van Haarlem.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: