MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

23 mei 2017 | Thijs Jacobs

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant.

Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berkel in de leer bij topchefs als Sergio Herman, Peter Lute en Alain Caron en schreef daarna het succesvolle kookboek ‘Ontdek het geheim van de chef’. Zijn borrelende verlangen naar een eigen restaurant, bereikte dit jaar het kookpunt. Om zijn droom te verwezenlijken, startte Bart samen met zijn vrouw een crowdfunding actie waarmee zij binnen twee weken meer dan zeventig procent van het streefbedrag binnenhaalden.

Bart liet zijn oog vallen op een prachtige locatie in het zeventiende-eeuwse centrum van Haarlem en tekende het contract. Liefhebbers van goede wijn en lekker eten kunnen zich daarmee officieel gaan verheugen op een verrassend, verfijnd en wisselend Chefs Menu in het hart van de gastronomische hoofdstad van Noord-Holland.

Eten wat de pot schaft

Bij Bart eet je wat de pot schaft. Je krijgt de keuze uit een 2- tot 6-gangen Chefs Menu. Voor het samenstellen van dit menu laat de MasterChef zich inspireren door het moois dat moeder natuur op dat moment te bieden heeft. De (Delfts) blauwe accenten die we in het interieur terug gaan zien, verraden zijn liefde voor de Hollandse cultuur en ingrediënten. Bart biedt een moderne keuken met internationale smaken en zoveel mogelijk kwaliteitsproducten van eigen bodem. De naam van het restaurant zal binnenkort worden onthuld, evenals de namen van de topchefs die tijdens de opening zullen gaan koken.

Bart zoekt Masters in de horeca

Ook voor degenen die de toekomstige rechterhand van Bart van Berkel willen worden, is er goed nieuws. Voor zijn nieuwe restaurant zoekt Bart namelijk nog een fulltime keukenchef en leergierige koks die gas kunnen geven. Daarnaast is er in de bediening nog ruimte voor fulltime bedienend personeel met een voorliefde voor wijn en lekker eten.

Over Bart van Berkel

Bart (geboren in 1976 te Uden, Noord-Brabant) verkocht ruim 4 jaar geleden zijn succesvolle ICT-bedrijf om zich fulltime met zijn passie bezig te gaan houden: koken. Een flinke carrièremove. Hij schreef zich in voor de kooktalentenjacht MasterChef en - tegen zijn eigen verwachtingen in - kwam hij niet alleen door de auditierondes heen, hij won zelfs de finale. Daarna werkte hij als chef/ondernemer in diverse restaurants, bij evenementen en op cruiseschepen. Zijn succes werd in 2015 bekroond met het kookboek ‘Ontdek het geheim van de Chef’ dat hij in samenwerking met dertien topchefs uitbracht in de Benelux. Als kers op de taart komt dit jaar zijn langgekoesterde droom uit: een eigen restaurant in het hart van het bruisende, gastronomische centrum van Haarlem.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Liveblog: horeca weer open, zo ziet het eruit!

30 mei. Chateau de Moulin le Comte ** kamers + dinner (Nord Pas de Calais/Frankrijk) ...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: