MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

23 mei 2017 | Thijs Jacobs

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant.

Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berkel in de leer bij topchefs als Sergio Herman, Peter Lute en Alain Caron en schreef daarna het succesvolle kookboek ‘Ontdek het geheim van de chef’. Zijn borrelende verlangen naar een eigen restaurant, bereikte dit jaar het kookpunt. Om zijn droom te verwezenlijken, startte Bart samen met zijn vrouw een crowdfunding actie waarmee zij binnen twee weken meer dan zeventig procent van het streefbedrag binnenhaalden.

Bart liet zijn oog vallen op een prachtige locatie in het zeventiende-eeuwse centrum van Haarlem en tekende het contract. Liefhebbers van goede wijn en lekker eten kunnen zich daarmee officieel gaan verheugen op een verrassend, verfijnd en wisselend Chefs Menu in het hart van de gastronomische hoofdstad van Noord-Holland.

Eten wat de pot schaft

Bij Bart eet je wat de pot schaft. Je krijgt de keuze uit een 2- tot 6-gangen Chefs Menu. Voor het samenstellen van dit menu laat de MasterChef zich inspireren door het moois dat moeder natuur op dat moment te bieden heeft. De (Delfts) blauwe accenten die we in het interieur terug gaan zien, verraden zijn liefde voor de Hollandse cultuur en ingrediënten. Bart biedt een moderne keuken met internationale smaken en zoveel mogelijk kwaliteitsproducten van eigen bodem. De naam van het restaurant zal binnenkort worden onthuld, evenals de namen van de topchefs die tijdens de opening zullen gaan koken.

Bart zoekt Masters in de horeca

Ook voor degenen die de toekomstige rechterhand van Bart van Berkel willen worden, is er goed nieuws. Voor zijn nieuwe restaurant zoekt Bart namelijk nog een fulltime keukenchef en leergierige koks die gas kunnen geven. Daarnaast is er in de bediening nog ruimte voor fulltime bedienend personeel met een voorliefde voor wijn en lekker eten.

Over Bart van Berkel

Bart (geboren in 1976 te Uden, Noord-Brabant) verkocht ruim 4 jaar geleden zijn succesvolle ICT-bedrijf om zich fulltime met zijn passie bezig te gaan houden: koken. Een flinke carrièremove. Hij schreef zich in voor de kooktalentenjacht MasterChef en - tegen zijn eigen verwachtingen in - kwam hij niet alleen door de auditierondes heen, hij won zelfs de finale. Daarna werkte hij als chef/ondernemer in diverse restaurants, bij evenementen en op cruiseschepen. Zijn succes werd in 2015 bekroond met het kookboek ‘Ontdek het geheim van de Chef’ dat hij in samenwerking met dertien topchefs uitbracht in de Benelux. Als kers op de taart komt dit jaar zijn langgekoesterde droom uit: een eigen restaurant in het hart van het bruisende, gastronomische centrum van Haarlem.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: