Caron en Van Oostenbrugge ambassadeurs Engels rundvlees

27 december 2012 |
Caron en Van Oostenbrugge ambassadeurs Engels rundvlees

Alain Caron en Richard van Oostenbrugge zijn brand ambassadors geworden van Engels rundvlees.
In in de keuken van Bord’Eau van Hotel De L'Europe lieten ze genodigden kennismaken met het vlees. Dit gebeurde in aanwezigheid van de Britse ambassadeur Paul Arkwright en Jean Pierre Garnier, hoofd export services van de Britse vleesbelangenorganisatie EBLEX.

Gerenommeerde chefs
Garnier is zeer enthousiast over de samenwerking met Alain Caron en Richard van Oostenbrugge: “Het is natuurlijk geweldig dat deze twee gerenommeerde chefs zo enthousiast zijn over de kwaliteit van ons vlees en dat ze dit op diverse manieren willen promoten. In 2013 staan diverse presentaties aan professionals op het programma, waaronder een trip naar Engeland.”

Gevoel goed
De chefs, goed bevriend met elkaar, zijn naar eigen zeggen niet over één nacht ijs gegaan bij het aangaan van de samenwerking. Caron vertelt: “Je moet echt een goed gevoel hebben voor een product, wil je met een organisatie gaan samenwerken. Mensen vertrouwen erop dat ik hen een goed advies geef, dus ik kies alleen voor producten van de hoogst mogelijke kwaliteit.”

Overtuiging
Van Oostenbrugge, vorige maand beloond met een Michelinster voor restaurant Bord’Eau, voegt daar aan toe: “Op mijn reis naar Engeland ben ik zo overtuigd geraakt van de kwaliteit van de Engelse toprassen dat ik ze het liefste morgen op de kaart heb!”

Onderscheidend zijn
Beiden geven aan dat restaurants zich kunnen onderscheiden door te werken met Engels rundvlees: “We zien al jaren het vlees van de rassen Black Angus en Limousin op het menu, maar daarmee onderscheidt je jezelf niet meer. Door de diverse rassen uit Engeland te gebruiken, van runderen die een goed en gezond leven hebben gehad, breng je topkwaliteit op het bord”.

Op de foto boven (vlnr): Ambassadeur Paul Arkwright, Alain Caron, Richard van Oostenbrugge en Jean Pierre Garnier rond de Engelse runderpistola.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: