Caron en Van Oostenbrugge ambassadeurs Engels rundvlees

27 december 2012 |
Caron en Van Oostenbrugge ambassadeurs Engels rundvlees<

Alain Caron en Richard van Oostenbrugge zijn brand ambassadors geworden van Engels rundvlees.
In in de keuken van Bord’Eau van Hotel De L'Europe lieten ze genodigden kennismaken met het vlees. Dit gebeurde in aanwezigheid van de Britse ambassadeur Paul Arkwright en Jean Pierre Garnier, hoofd export services van de Britse vleesbelangenorganisatie EBLEX.

Gerenommeerde chefs
Garnier is zeer enthousiast over de samenwerking met Alain Caron en Richard van Oostenbrugge: “Het is natuurlijk geweldig dat deze twee gerenommeerde chefs zo enthousiast zijn over de kwaliteit van ons vlees en dat ze dit op diverse manieren willen promoten. In 2013 staan diverse presentaties aan professionals op het programma, waaronder een trip naar Engeland.”

Gevoel goed
De chefs, goed bevriend met elkaar, zijn naar eigen zeggen niet over één nacht ijs gegaan bij het aangaan van de samenwerking. Caron vertelt: “Je moet echt een goed gevoel hebben voor een product, wil je met een organisatie gaan samenwerken. Mensen vertrouwen erop dat ik hen een goed advies geef, dus ik kies alleen voor producten van de hoogst mogelijke kwaliteit.”

Overtuiging
Van Oostenbrugge, vorige maand beloond met een Michelinster voor restaurant Bord’Eau, voegt daar aan toe: “Op mijn reis naar Engeland ben ik zo overtuigd geraakt van de kwaliteit van de Engelse toprassen dat ik ze het liefste morgen op de kaart heb!”

Onderscheidend zijn
Beiden geven aan dat restaurants zich kunnen onderscheiden door te werken met Engels rundvlees: “We zien al jaren het vlees van de rassen Black Angus en Limousin op het menu, maar daarmee onderscheidt je jezelf niet meer. Door de diverse rassen uit Engeland te gebruiken, van runderen die een goed en gezond leven hebben gehad, breng je topkwaliteit op het bord”.

Op de foto boven (vlnr): Ambassadeur Paul Arkwright, Alain Caron, Richard van Oostenbrugge en Jean Pierre Garnier rond de Engelse runderpistola.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Personalia Culinair
Prins Mauritshuis Blokzijl heeft nieuwe 'aanvoerder'

Net voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september 2019 heeft het ‘kookteam Oranje’ zich versterkt met Seb Smit! Het huidige team van chefs komt onder zijn algehele leiding te staan en zal de verdere groei na de intensieve verbouw van het Prins Mauritshuis in smakelijke banen leide...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: