Caron en Van Oostenbrugge ambassadeurs Engels rundvlees

27 december 2012 |
Caron en Van Oostenbrugge ambassadeurs Engels rundvlees<

Alain Caron en Richard van Oostenbrugge zijn brand ambassadors geworden van Engels rundvlees.
In in de keuken van Bord’Eau van Hotel De L'Europe lieten ze genodigden kennismaken met het vlees. Dit gebeurde in aanwezigheid van de Britse ambassadeur Paul Arkwright en Jean Pierre Garnier, hoofd export services van de Britse vleesbelangenorganisatie EBLEX.

Gerenommeerde chefs
Garnier is zeer enthousiast over de samenwerking met Alain Caron en Richard van Oostenbrugge: “Het is natuurlijk geweldig dat deze twee gerenommeerde chefs zo enthousiast zijn over de kwaliteit van ons vlees en dat ze dit op diverse manieren willen promoten. In 2013 staan diverse presentaties aan professionals op het programma, waaronder een trip naar Engeland.”

Gevoel goed
De chefs, goed bevriend met elkaar, zijn naar eigen zeggen niet over één nacht ijs gegaan bij het aangaan van de samenwerking. Caron vertelt: “Je moet echt een goed gevoel hebben voor een product, wil je met een organisatie gaan samenwerken. Mensen vertrouwen erop dat ik hen een goed advies geef, dus ik kies alleen voor producten van de hoogst mogelijke kwaliteit.”

Overtuiging
Van Oostenbrugge, vorige maand beloond met een Michelinster voor restaurant Bord’Eau, voegt daar aan toe: “Op mijn reis naar Engeland ben ik zo overtuigd geraakt van de kwaliteit van de Engelse toprassen dat ik ze het liefste morgen op de kaart heb!”

Onderscheidend zijn
Beiden geven aan dat restaurants zich kunnen onderscheiden door te werken met Engels rundvlees: “We zien al jaren het vlees van de rassen Black Angus en Limousin op het menu, maar daarmee onderscheidt je jezelf niet meer. Door de diverse rassen uit Engeland te gebruiken, van runderen die een goed en gezond leven hebben gehad, breng je topkwaliteit op het bord”.

Op de foto boven (vlnr): Ambassadeur Paul Arkwright, Alain Caron, Richard van Oostenbrugge en Jean Pierre Garnier rond de Engelse runderpistola.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: