Boas wint Fijnste Franse Restaurant

13 september 2012
Boas wint Fijnste Franse Restaurant

De prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland gaat dit jaar naar Boas in Deventer. De Franse ambassadeur in Nederland Pierre Ménat, reikte de prijs uit.

*Echt Frans eten*
Het tijdschrift Leven in Frankrijk zocht de beste Franse bistrots, brasseries en andere adressen in Nederland met een typisch Franse sfeer waar je écht Frans eet. Geen Franse topzaken met Michelinsterren, maar juist die bijzondere adressen voor een avondje (L)even in Frankrijk.

*De jury*
De jury bestond uit Alain Caron, cuisinier van
Franse origine, televisiekok en auteur van culinaire boeken, Karel Bagijn, al meer dan dertig jaar culinair journalist, en Jo Simons, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk.

*Kanshebbers*
Deze Franse restaurants maakten ook kans op de hoofdprijs: Bresson in Utrecht, Christophe in Amsterdam, De Eetkamer in Venray, Flo in Maastricht, The French Café in Amsterdam,
Jean et Alleman in Amersfoort, Rousseau in Den Haag, Villa De Duinen in Noordwijk en Le Hollandais in Amsterdam.

*op de foto* v.l.n.r. Inge Fransen van Pommery, Pierre Ménat de Franse ambassadeur in Nederland, winnaars Angelique en Peter van Emde Boas van Boas in Deventer en Eugen van de Pas, uitgever van Leven in Frankrijk en Italië Magazine.
Foto gemaakt door: Jochem Gugelot

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws