Fijnste Franse restaurant van Nederland

15 september 2015 |
Fijnste Franse restaurant van Nederland<

Gisteravond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de vijfde keer twee
bijzondere restaurantawards uitgereikt. De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2015 ging naar Restaurant Le Petit Latin in Amsterdam. De Franse ambassadeur in Nederland, de heer Laurent Pic, reikte de prijs uit aan vader Jacques en zoon Julien Rouet. "Er wordt in deze zaak iedere dag vers gekookt, met de mooie producten die ze die ochtend op de markt hebben uitgezocht. De kaart wisselt dagelijks en de patron lepelt zijn menu uit het hoofd op. Hier wordt eenvoudig, eerlijk, authentiek en vooral erg lekker gekookt", luidde het oordeel van de jury.

Restaurant Schatull
Restaurant Schatull uit Vaals werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2015. Francesco Azzarello, ambassadeur van Italië, overhandigde de prijs aan Dario Troc. Voorzitter Roberto Payer sprak namens de jury: ‘Van begin tot eind in de watten gelegd worden, dat hebben wij ervaren bij het winnende restaurant. De gerechten verschenen in een goed tempo, elk bordje verbaasde.’

Door Italië Magazine werd dit jaar ook weer een publieksprijs uitgereikt, aan Il Campanile in Markelo, waarvoor lezers van het tijdschrift met overweldigende meerderheid kozen.

Professionele jury's
De twee professionele jury’s stelden ieder een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en namen er kritisch de proef op de som. De jury van de prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestond uit Alain Caron, cuisinier van Franse origine, televisiekok en auteur van culinaire boeken, juryvoorzitter Tom Kellerhuis, (culinair) journalist met een koksbuis, en Jo Simons, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk.

De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar bestond uit juryvoorzitter Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en de Ospitalità Italiana, Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl, Vincent van Dijk, hoofdredacteur van SpecialBite en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

Juryprijs
De juryprijs bestaat uit een plaquette en een uitgebreide reportage in de volgende edities van Leven in Frankrijk respectievelijk Italië Magazine. Deze tijdschriften riepen de awards in 2011 in het leven. Beide magazines zijn uitgaven van Credits Media te Amsterdam, tevens uitgever van Méditerranée (vh. Joie de Vivre) en Hollands Glorie. In Duitsland verschijnen van Credits Media Italien Magazin en Frankreich Magazin.

Genomineerden Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2015 (in alfabetische volgorde):

Bistro Napoleon, Warmond
Bistrot des Alpes, Amsterdam
Bouchon du Centre, Amsterdam
Bouchon d'en face, Maastricht
Brasserie Le Breton, Den Haag
Brasserie Frans, Amsterdam
Café Colette, Haarlem
Côte Ouest, Amsterdam
Le Petit Latin, Amsterdam
Pastis, Den Haag

Genomineerden Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2015 (in alfabetische volgorde):

D’Antica, Amsterdam
District 5, Amsterdam
Il Campanile, Markelo
Pasta e Fagioli, Nijmegen
Primo Piano vino e cucina, Brielle
Sapori d’Italia, Den Haag
Schatull, Vaals
Trattoria Buoni Amici, Hoofddorp
Trattoria con enoteca La Forca, Haarlem
Trattoria da Guilio, Arnhem

Op de foto: Op de voorgrond winnaar Jacques Rouet. Op de achtergrond, van links naar rechts: Jo Simons (hoofdredacteur Leven in Frankrijk), juryvoorzitter Tom Kellerhuis, excellentie Laurent Pic (de Franse ambassadeur in Nederland) en Julien Rouet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: