Fijnste Franse restaurant van Nederland

15 september 2015 |
Fijnste Franse restaurant van Nederland<

Gisteravond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de vijfde keer twee
bijzondere restaurantawards uitgereikt. De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2015 ging naar Restaurant Le Petit Latin in Amsterdam. De Franse ambassadeur in Nederland, de heer Laurent Pic, reikte de prijs uit aan vader Jacques en zoon Julien Rouet. "Er wordt in deze zaak iedere dag vers gekookt, met de mooie producten die ze die ochtend op de markt hebben uitgezocht. De kaart wisselt dagelijks en de patron lepelt zijn menu uit het hoofd op. Hier wordt eenvoudig, eerlijk, authentiek en vooral erg lekker gekookt", luidde het oordeel van de jury.

Restaurant Schatull
Restaurant Schatull uit Vaals werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2015. Francesco Azzarello, ambassadeur van Italië, overhandigde de prijs aan Dario Troc. Voorzitter Roberto Payer sprak namens de jury: ‘Van begin tot eind in de watten gelegd worden, dat hebben wij ervaren bij het winnende restaurant. De gerechten verschenen in een goed tempo, elk bordje verbaasde.’

Door Italië Magazine werd dit jaar ook weer een publieksprijs uitgereikt, aan Il Campanile in Markelo, waarvoor lezers van het tijdschrift met overweldigende meerderheid kozen.

Professionele jury's
De twee professionele jury’s stelden ieder een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en namen er kritisch de proef op de som. De jury van de prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestond uit Alain Caron, cuisinier van Franse origine, televisiekok en auteur van culinaire boeken, juryvoorzitter Tom Kellerhuis, (culinair) journalist met een koksbuis, en Jo Simons, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk.

De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar bestond uit juryvoorzitter Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en de Ospitalità Italiana, Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl, Vincent van Dijk, hoofdredacteur van SpecialBite en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

Juryprijs
De juryprijs bestaat uit een plaquette en een uitgebreide reportage in de volgende edities van Leven in Frankrijk respectievelijk Italië Magazine. Deze tijdschriften riepen de awards in 2011 in het leven. Beide magazines zijn uitgaven van Credits Media te Amsterdam, tevens uitgever van Méditerranée (vh. Joie de Vivre) en Hollands Glorie. In Duitsland verschijnen van Credits Media Italien Magazin en Frankreich Magazin.

Genomineerden Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2015 (in alfabetische volgorde):

Bistro Napoleon, Warmond
Bistrot des Alpes, Amsterdam
Bouchon du Centre, Amsterdam
Bouchon d'en face, Maastricht
Brasserie Le Breton, Den Haag
Brasserie Frans, Amsterdam
Café Colette, Haarlem
Côte Ouest, Amsterdam
Le Petit Latin, Amsterdam
Pastis, Den Haag

Genomineerden Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2015 (in alfabetische volgorde):

D’Antica, Amsterdam
District 5, Amsterdam
Il Campanile, Markelo
Pasta e Fagioli, Nijmegen
Primo Piano vino e cucina, Brielle
Sapori d’Italia, Den Haag
Schatull, Vaals
Trattoria Buoni Amici, Hoofddorp
Trattoria con enoteca La Forca, Haarlem
Trattoria da Guilio, Arnhem

Op de foto: Op de voorgrond winnaar Jacques Rouet. Op de achtergrond, van links naar rechts: Jo Simons (hoofdredacteur Leven in Frankrijk), juryvoorzitter Tom Kellerhuis, excellentie Laurent Pic (de Franse ambassadeur in Nederland) en Julien Rouet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: