Fijnste Franse restaurant van Nederland

15 september 2015 |
Fijnste Franse restaurant van Nederland

Gisteravond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de vijfde keer twee
bijzondere restaurantawards uitgereikt. De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2015 ging naar Restaurant Le Petit Latin in Amsterdam. De Franse ambassadeur in Nederland, de heer Laurent Pic, reikte de prijs uit aan vader Jacques en zoon Julien Rouet. "Er wordt in deze zaak iedere dag vers gekookt, met de mooie producten die ze die ochtend op de markt hebben uitgezocht. De kaart wisselt dagelijks en de patron lepelt zijn menu uit het hoofd op. Hier wordt eenvoudig, eerlijk, authentiek en vooral erg lekker gekookt", luidde het oordeel van de jury.

Restaurant Schatull
Restaurant Schatull uit Vaals werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2015. Francesco Azzarello, ambassadeur van Italië, overhandigde de prijs aan Dario Troc. Voorzitter Roberto Payer sprak namens de jury: ‘Van begin tot eind in de watten gelegd worden, dat hebben wij ervaren bij het winnende restaurant. De gerechten verschenen in een goed tempo, elk bordje verbaasde.’

Door Italië Magazine werd dit jaar ook weer een publieksprijs uitgereikt, aan Il Campanile in Markelo, waarvoor lezers van het tijdschrift met overweldigende meerderheid kozen.

Professionele jury's
De twee professionele jury’s stelden ieder een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en namen er kritisch de proef op de som. De jury van de prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestond uit Alain Caron, cuisinier van Franse origine, televisiekok en auteur van culinaire boeken, juryvoorzitter Tom Kellerhuis, (culinair) journalist met een koksbuis, en Jo Simons, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk.

De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar bestond uit juryvoorzitter Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en de Ospitalità Italiana, Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl, Vincent van Dijk, hoofdredacteur van SpecialBite en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

Juryprijs
De juryprijs bestaat uit een plaquette en een uitgebreide reportage in de volgende edities van Leven in Frankrijk respectievelijk Italië Magazine. Deze tijdschriften riepen de awards in 2011 in het leven. Beide magazines zijn uitgaven van Credits Media te Amsterdam, tevens uitgever van Méditerranée (vh. Joie de Vivre) en Hollands Glorie. In Duitsland verschijnen van Credits Media Italien Magazin en Frankreich Magazin.

Genomineerden Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2015 (in alfabetische volgorde):

Bistro Napoleon, Warmond
Bistrot des Alpes, Amsterdam
Bouchon du Centre, Amsterdam
Bouchon d'en face, Maastricht
Brasserie Le Breton, Den Haag
Brasserie Frans, Amsterdam
Café Colette, Haarlem
Côte Ouest, Amsterdam
Le Petit Latin, Amsterdam
Pastis, Den Haag

Genomineerden Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2015 (in alfabetische volgorde):

D’Antica, Amsterdam
District 5, Amsterdam
Il Campanile, Markelo
Pasta e Fagioli, Nijmegen
Primo Piano vino e cucina, Brielle
Sapori d’Italia, Den Haag
Schatull, Vaals
Trattoria Buoni Amici, Hoofddorp
Trattoria con enoteca La Forca, Haarlem
Trattoria da Guilio, Arnhem

Op de foto: Op de voorgrond winnaar Jacques Rouet. Op de achtergrond, van links naar rechts: Jo Simons (hoofdredacteur Leven in Frankrijk), juryvoorzitter Tom Kellerhuis, excellentie Laurent Pic (de Franse ambassadeur in Nederland) en Julien Rouet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: