Joris Bijdendijk realiseert pop-up restaurant op festival Camp Moonrise

30 januari 2018 | David Bakker

Speciaal voor Camp Moonrise realiseren chef kok Joris Bijdendijk (RIJKS) en Guus Thijssen (Guustronomie) pop-up restaurant The Greenhouse. Het festival wordt van 22 juni tot en met 24 juni gehouden in Bussloo. Bij het pop-up restaurant kunnen Camp Moonrise-bezoekers op niveau eten, drinken en genieten van de verhalen daarachter. Het  restaurant hanteert bij de samenstelling van de menu's de meest uiteenlopende thema’s. Er wordt met de mooiste lokale en seizoensgebonden producten gekookt, door de meest vooruitstrevende (jonge) gastchefs van dit moment, eigenhandig geselecteerd door Joris Bijdendijk en Guustronomie. Ook brengen Guustronomie x The Food Bookers, de beste ambachtslieden uit het vak mee om op Camp Moonrise hun kennis en kunde over te brengen op het publiek via workshops, demonstraties en tastings.

Caron
 

Het is niet het enige gastronomische avontuur op Camp Moonrise. De drijvende krachten achter Amsterdams familierestaurant Café Caron, chef Alain Caron en zijn zonen Tom en David, zullen overal op het festival koken, presenteren, demonstreren en improviseren. Om alle bijzondere gastronomische samenwerkingen te kunnen voorzien van de juiste wijnen, wordt in samenwerking met wijnfestivalBacchus The Winery area op het festivalterrein opgezet. Hier kunnen bezoekers proeven, kijken en leren.

AIR & CO

Camp Moonrise is het vijfde festival uit de koker van AIR & CO, in het verleden ook verantwoordelijk voor festivals als Milkshake en Amsterdam Open Air. Voor dit evenement is het Moonrise Collectief opgezet, bestaande uit makers, kenners en liefhebbers uit de verschillende disciplines die samen Camp Moonrise vormen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: