Joris Bijdendijk realiseert pop-up restaurant op festival Camp Moonrise

30 januari 2018 | David Bakker

Speciaal voor Camp Moonrise realiseren chef kok Joris Bijdendijk (RIJKS) en Guus Thijssen (Guustronomie) pop-up restaurant The Greenhouse. Het festival wordt van 22 juni tot en met 24 juni gehouden in Bussloo. Bij het pop-up restaurant kunnen Camp Moonrise-bezoekers op niveau eten, drinken en genieten van de verhalen daarachter. Het  restaurant hanteert bij de samenstelling van de menu's de meest uiteenlopende thema’s. Er wordt met de mooiste lokale en seizoensgebonden producten gekookt, door de meest vooruitstrevende (jonge) gastchefs van dit moment, eigenhandig geselecteerd door Joris Bijdendijk en Guustronomie. Ook brengen Guustronomie x The Food Bookers, de beste ambachtslieden uit het vak mee om op Camp Moonrise hun kennis en kunde over te brengen op het publiek via workshops, demonstraties en tastings.

Caron
 

Het is niet het enige gastronomische avontuur op Camp Moonrise. De drijvende krachten achter Amsterdams familierestaurant Café Caron, chef Alain Caron en zijn zonen Tom en David, zullen overal op het festival koken, presenteren, demonstreren en improviseren. Om alle bijzondere gastronomische samenwerkingen te kunnen voorzien van de juiste wijnen, wordt in samenwerking met wijnfestivalBacchus The Winery area op het festivalterrein opgezet. Hier kunnen bezoekers proeven, kijken en leren.

AIR & CO

Camp Moonrise is het vijfde festival uit de koker van AIR & CO, in het verleden ook verantwoordelijk voor festivals als Milkshake en Amsterdam Open Air. Voor dit evenement is het Moonrise Collectief opgezet, bestaande uit makers, kenners en liefhebbers uit de verschillende disciplines die samen Camp Moonrise vormen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: