Joris Bijdendijk realiseert pop-up restaurant op festival Camp Moonrise

30 januari 2018 | David Bakker

Speciaal voor Camp Moonrise realiseren chef kok Joris Bijdendijk (RIJKS) en Guus Thijssen (Guustronomie) pop-up restaurant The Greenhouse. Het festival wordt van 22 juni tot en met 24 juni gehouden in Bussloo. Bij het pop-up restaurant kunnen Camp Moonrise-bezoekers op niveau eten, drinken en genieten van de verhalen daarachter. Het  restaurant hanteert bij de samenstelling van de menu's de meest uiteenlopende thema’s. Er wordt met de mooiste lokale en seizoensgebonden producten gekookt, door de meest vooruitstrevende (jonge) gastchefs van dit moment, eigenhandig geselecteerd door Joris Bijdendijk en Guustronomie. Ook brengen Guustronomie x The Food Bookers, de beste ambachtslieden uit het vak mee om op Camp Moonrise hun kennis en kunde over te brengen op het publiek via workshops, demonstraties en tastings.

Caron
 

Het is niet het enige gastronomische avontuur op Camp Moonrise. De drijvende krachten achter Amsterdams familierestaurant Café Caron, chef Alain Caron en zijn zonen Tom en David, zullen overal op het festival koken, presenteren, demonstreren en improviseren. Om alle bijzondere gastronomische samenwerkingen te kunnen voorzien van de juiste wijnen, wordt in samenwerking met wijnfestivalBacchus The Winery area op het festivalterrein opgezet. Hier kunnen bezoekers proeven, kijken en leren.

AIR & CO

Camp Moonrise is het vijfde festival uit de koker van AIR & CO, in het verleden ook verantwoordelijk voor festivals als Milkshake en Amsterdam Open Air. Voor dit evenement is het Moonrise Collectief opgezet, bestaande uit makers, kenners en liefhebbers uit de verschillende disciplines die samen Camp Moonrise vormen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Café Bier Restaurant
Grand Prestige Vatgerijpt zoekt de grens op

Grand Prestige Vatgerijpt 2018, het vlaggenschip van Hertog Jan werd vanmiddag gelanceerd. Tijdens een lange expeditie naar smaak creëerde de brouwers van Hertog Jan in samenwerking met Michelin chef-kok Luc Kusters, wijnsommelier Harold Hamersma en bourbonkenner Anne Stokvis de varianten Bourb...

Opening Restaurant
De Beren opent eerste vestiging in Apeldoorn

Nabij het stadshart van Apeldoorn, aan de Molenstraat-Centrum opent restaurant De Beren op 22 februari de deuren. Het restaurant heeft een prachtige ligging aan het Apeldoornse kanaal. Hierdoor is het de ideale spot om met mooi weer te vertoeven op het terras, maar ook tijdens de koudere dagen genie...

Food Achtergronden
Hudson Bar & Kitchen lanceert Schnitzelburger

Thuisblijvers van de wintersport hoeven dit jaar niet getreurd te zijn. Speciaal voor de wintersportfanaten die dit seizoen niet op de latten staan – en voor wie dat sowieso al niet van plan waren – lanceert restaurant Hudson Bar & Kitchen de Schnitzelburger. Zo hebben de thuisblijv...

Achtergronden Restaurant
Restaurant dicht vanwege lekkages

Restaurant Dolce Vita aan het Rijnplein in Alphen aan den Rijn vecht al tweeëneenhalf jaar tegen lekkages. Nu wordt de strijd opgegeven en het restaurant sluit per direct. zo lezen we op witteweekbladalphenaandenrijn.nl. Constructiefouten Het was niet voor het eerst dat er lekkages aan he...

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Roderik Seubers blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2011 met chef-kok en restarauteur Roderik Seubers van restaurant de...

Columns Starten in de horeca
Monique van Gevelt: gaat het nu werkelijk zo goed met de horeca?

Als ik de berichten in de media lees, dan zit de horeca in zijn gloriejaren. De omzet plust, kwartaal na kwartaal, en de bomen schijnen tot in de hemel te groeien. De cijfers van het CBS zijn dan ook lovend. Na de harde klap van 2008 zit de horeca ondertussen op het hoogst gemeten omzetniveau ooi...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: