Joris Bijdendijk realiseert pop-up restaurant op festival Camp Moonrise

30 januari 2018 | David Bakker

Speciaal voor Camp Moonrise realiseren chef kok Joris Bijdendijk (RIJKS) en Guus Thijssen (Guustronomie) pop-up restaurant The Greenhouse. Het festival wordt van 22 juni tot en met 24 juni gehouden in Bussloo. Bij het pop-up restaurant kunnen Camp Moonrise-bezoekers op niveau eten, drinken en genieten van de verhalen daarachter. Het  restaurant hanteert bij de samenstelling van de menu's de meest uiteenlopende thema’s. Er wordt met de mooiste lokale en seizoensgebonden producten gekookt, door de meest vooruitstrevende (jonge) gastchefs van dit moment, eigenhandig geselecteerd door Joris Bijdendijk en Guustronomie. Ook brengen Guustronomie x The Food Bookers, de beste ambachtslieden uit het vak mee om op Camp Moonrise hun kennis en kunde over te brengen op het publiek via workshops, demonstraties en tastings.

Caron
 

Het is niet het enige gastronomische avontuur op Camp Moonrise. De drijvende krachten achter Amsterdams familierestaurant Café Caron, chef Alain Caron en zijn zonen Tom en David, zullen overal op het festival koken, presenteren, demonstreren en improviseren. Om alle bijzondere gastronomische samenwerkingen te kunnen voorzien van de juiste wijnen, wordt in samenwerking met wijnfestivalBacchus The Winery area op het festivalterrein opgezet. Hier kunnen bezoekers proeven, kijken en leren.

AIR & CO

Camp Moonrise is het vijfde festival uit de koker van AIR & CO, in het verleden ook verantwoordelijk voor festivals als Milkshake en Amsterdam Open Air. Voor dit evenement is het Moonrise Collectief opgezet, bestaande uit makers, kenners en liefhebbers uit de verschillende disciplines die samen Camp Moonrise vormen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van...

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Achtergronden Michelin
Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie b...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: