Finalisten Euro-Toques Young Chef bekend

26 september 2014 |
Finalisten Euro-Toques Young Chef bekend

Op de beurs Gastvrij Rotterdam vond op dinsdag 23 september de halve finale van de Euro-Toques Young Chef Award plaats. Zes halve finalisten
streden om een plaats in de finale: Marlotte Baas van restaurant ’t Vaantje in Reeuwijk, Dennis Steenbergen van restaurant de Hoefslag, Wayne Kropman van restaurant Sense in ’s-Hertogenbosch, Jorn Verhoof van wijnbar-brasserie Pollevie in ’s-Hertogenbosch, Jelle Kuipers van restaurant Le Garage in Amsterdam en Thijmen Snijder van restaurant het Ambacht uit Heerenveen.

Foto: De drie finalisten: Jorn Verhoof (l), Wayne Kropman (m) en Thijmen Snijder.

Opdracht
De opdracht was om uit de blackbox een hoofdgerecht voor vier personen te koken. In de box zat als hoofdingrediënt wilde eend en de deelnemers mochten de Canard à la
Orange naar eigen inzicht doorgeven, al hadden zij er wel een recept bij gekregen. De zes deelnemers werkten in twee groepjes van drie rond de kachel, die door Rosval
was neergezet. De eenden werden geleverd door de jagers van de KNJV en de groenten kwamen van RUNGIS. HANOS-ISPC leverde de diverse andere benodigdheden.

Jury
De deskundige jury stond voor een lastige taak om uit de zes deelnemers drie finalisten te kiezen. De jury bestond uit Ellen Mookhoek, jager bij de KNJV, Arnaud de Haan, chef-kok Jachtclub Hillegersberg, Eric Miete van Koppert Cress, en Gerard Walters en Evert van Dilst, beiden bestuurslid Euro-Toques Nederland. De drie finalisten zijn: Wayne Kropman, Jorn Verhoof en Thijmen Snijder graag terug voor de finale. De finale vindt plaats op 10 november op de Gastronomie in de Utrechtse Jaarbeurs. Hiervoor zal de voorzitter, buiten de winnaar van 2013 Paul Zwart, ook twee nieuwe juryleden oproepen, namelijk Alain Caron en Jarno Eggen.

Meer lezen over Euro-Toques? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: