Deze zeven chefs zitten aan de vakjurytafel van Nederlandse finale Bocuse d'Or

Auteur: Redactie
Gastronomie Awards 23 augustus 2023
Deze zeven chefs zitten aan de vakjurytafel van Nederlandse finale Bocuse d'Or

Maandag 18 september vindt de Nederlandse finale van Bocuse d'Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Zeven chefs nemen plaats aan de vakjurytafel. Aan hen de eer om de chef te kiezen die Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Trondheim. 

François Geurds, voorzitter van Bocuse d'Or Nederland, heeft een jury samengesteld voor de Nederlandse finale. "Het is geweldig om samen met deze topkoks te mogen jureren. Het is een vakjury van SVH Meesterkoks en chefs die geëerd zijn met vele Michelinsterren. Fantastisch dat zij 18 september acte de presence geven bij de finale op Gastvrij Rotterdam. Uiteindelijk kiezen zij de winnaar die Nederland mag gaan vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Trondheim volgend jaar maart", aldus Geurds.

Juryleden

De juryleden zijn:

  • Cees Helder, SVH Meesterkok en de eerste driesterrenchef van Nederland
  • Stefan van Sprang, Aan de Poel**
  • Jarno Eggen, SVH Meesterkok, De Groene Lantaarn**
  • Alain Caron, Café Caron, Petit Caron, Cantine de Caron en de Gouden Reael
  • Richard van Oostenbrugge, 212**, De Juwelier*, Bistro de la Mer*, De Mark
  • Jan Smink, Smink*
  • François Geurds, SVH Meesterkok, FG Restaurant**, FG Food Labs*

Bovenstaande vakjury zal worden bijgestaan door een keukenjury. Bestaande uit SVH Meesterkok André van Doorn en SVH Meesterkok Marco Poldervaart. Daarnaast is Poldervaart de wedstijdleider tijdens de finale in Rotterdam. De keukenjury kent de wedstrijd als geen ander, zij waren namelijk zelf eens deelnemer, coach of commis. 

Hygiëne

Ook wordt er dit jaar een hygiëneprijs uitgereikt namens Tork. De prijs is voor de chef-kok die tijdens de finale het meest hygiënisch te werk gaat. 

De opdracht

De opdracht voor de finalisten is het bereiden van een vis- en een vleesgerecht. Dit moet worden uitgevoerd met verplichte ingrediënten als zalm, mosselen, kalfshaas, zwezerik en kalfswang. Beide gerechten moeten worden begeleid door drie garnituren en een saus. 

Partners

Deelname aan de internationale Bocuse d’Or wedstrijden wordt mogelijk gemaakt door de officiële partners van Bocuse d’Or Nederland: Bidfood, Gastvrij Rotterdam, Kia De Beer, CHEF Néstle Professional, Tork, De RestaurantKrant, Schaap & Citroen, Le Nouveau Chef, BRITA, Koppert Cress, SVH, VanDrie Group, VINVIN, BModesto, Sunset of Holland, Raspberry Craft, Imperial Heritage Caviar, Spijker en Co, François Geurds Group, Veltman Vis en Entree Magazine. 

Beeldmateriaal: Buro Food

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws