EK Chinese keuken bij Wok de Mallejan

5 december 2012 |
EK Chinese keuken bij Wok de Mallejan<

Op 4 december is het Europees kampioenschap Chinese keuken bij Wok de Mallejan in Maarssen gehouden. Vanuit heel Europa kwamen Chinese topchefs om medailles te winnen.
Ook zullen meesterkoks uit China demonstraties geven.

Positioneren
Het Europese kampioenschap voor Chinese kookkunst is een van de meest prestigieuze in de Chinese restaurantwereld. Dit jaar wordt het georganiseerd door Phoenix TV, Wok De Mallejan en de World Association of Chinese Cuisine (WACC). Doel van de wedstrijd is om de chefs van de Chinese keuken zo goed mogelijk te positioneren op de Europese markt.

Nederland toonaangevend
Het culinaire evenement is dit jaar in Nederland gehouden, omdat Wok de Mallejan vorig jaar het kampioenschap heeft gewonnen. Volgens de heer Bin Yu, voorzitter van Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO) is het tegelijk ook een erkenning van de toonaangevende rol die de Chinees-Nederlandse horeca in Europa bekleedt. Hij zegt: "Nederland mag een klein land zijn, maar wij hebben het grootste restaurant in Europa, Wok de Mallejan met 1.600 zitplaatsen. Wij zijn heel trots dat het Europese kampioenschap voor Chinese Kookkunst dit jaar in Nederland gehouden zal worden”.

East meets west
Tevens zullen 20 meesterkoks uit de top van gastronomisch China overkomen voor het geven van demonstraties. Deze chefs koken regelmatig voor de president en de voorzitter met de partijleden van de Chinese Volksrepubliek. Naast de oosterse chefs mogen komen ook westerse sterrenchefs, zoals tv-chef en topkok Herman den Blijker, topchef Paul van Waarden en Masterchef-jurylid Alain Caron.

De chefs van Wok de Malle Jan vielen ook dit jaar in de prijzen. Uit eerlijkheidsoverwegingen wordt de organisatie volgend jaar echter overgelaten aan een andere partij.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: