EK Chinese keuken bij Wok de Mallejan

5 december 2012
EK Chinese keuken bij Wok de Mallejan

Op 4 december is het Europees kampioenschap Chinese keuken bij Wok de Mallejan in Maarssen gehouden. Vanuit heel Europa kwamen Chinese topchefs om medailles te winnen.
Ook zullen meesterkoks uit China demonstraties geven.

*Positioneren*
Het Europese kampioenschap voor Chinese kookkunst is een van de meest prestigieuze in de Chinese restaurantwereld. Dit jaar wordt het georganiseerd door Phoenix TV, Wok De Mallejan en de World Association of Chinese Cuisine (WACC). Doel van de wedstrijd is om de chefs van de Chinese keuken zo goed mogelijk te positioneren op de Europese markt.

*Nederland toonaangevend*
Het culinaire evenement is dit jaar in Nederland gehouden, omdat Wok de Mallejan vorig jaar het kampioenschap heeft gewonnen. Volgens de heer Bin Yu, voorzitter van Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO) is het tegelijk ook een erkenning van de toonaangevende rol die de Chinees-Nederlandse horeca in Europa bekleedt. Hij zegt: "Nederland mag een klein land zijn, maar wij hebben het grootste restaurant in Europa, Wok de Mallejan met 1.600 zitplaatsen. Wij zijn heel trots dat het Europese kampioenschap voor Chinese Kookkunst dit jaar in Nederland gehouden zal worden”.

*East meets west*
Tevens zullen 20 meesterkoks uit de top van gastronomisch China overkomen voor het geven van demonstraties. Deze chefs koken regelmatig voor de president en de voorzitter met de partijleden van de Chinese Volksrepubliek. Naast de oosterse chefs mogen komen ook westerse sterrenchefs, zoals tv-chef en topkok Herman den Blijker, topchef Paul van Waarden en Masterchef-jurylid Alain Caron.

De chefs van Wok de Malle Jan vielen ook dit jaar in de prijzen. Uit eerlijkheidsoverwegingen wordt de organisatie volgend jaar echter overgelaten aan een andere partij.

~Frank Lindner~

Overig nieuws