EK Chinese keuken bij Wok de Mallejan

5 december 2012 |
EK Chinese keuken bij Wok de Mallejan<

Op 4 december is het Europees kampioenschap Chinese keuken bij Wok de Mallejan in Maarssen gehouden. Vanuit heel Europa kwamen Chinese topchefs om medailles te winnen.
Ook zullen meesterkoks uit China demonstraties geven.

Positioneren
Het Europese kampioenschap voor Chinese kookkunst is een van de meest prestigieuze in de Chinese restaurantwereld. Dit jaar wordt het georganiseerd door Phoenix TV, Wok De Mallejan en de World Association of Chinese Cuisine (WACC). Doel van de wedstrijd is om de chefs van de Chinese keuken zo goed mogelijk te positioneren op de Europese markt.

Nederland toonaangevend
Het culinaire evenement is dit jaar in Nederland gehouden, omdat Wok de Mallejan vorig jaar het kampioenschap heeft gewonnen. Volgens de heer Bin Yu, voorzitter van Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO) is het tegelijk ook een erkenning van de toonaangevende rol die de Chinees-Nederlandse horeca in Europa bekleedt. Hij zegt: "Nederland mag een klein land zijn, maar wij hebben het grootste restaurant in Europa, Wok de Mallejan met 1.600 zitplaatsen. Wij zijn heel trots dat het Europese kampioenschap voor Chinese Kookkunst dit jaar in Nederland gehouden zal worden”.

East meets west
Tevens zullen 20 meesterkoks uit de top van gastronomisch China overkomen voor het geven van demonstraties. Deze chefs koken regelmatig voor de president en de voorzitter met de partijleden van de Chinese Volksrepubliek. Naast de oosterse chefs mogen komen ook westerse sterrenchefs, zoals tv-chef en topkok Herman den Blijker, topchef Paul van Waarden en Masterchef-jurylid Alain Caron.

De chefs van Wok de Malle Jan vielen ook dit jaar in de prijzen. Uit eerlijkheidsoverwegingen wordt de organisatie volgend jaar echter overgelaten aan een andere partij.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: