EK Chinese keuken bij Wok de Mallejan

5 december 2012 |
EK Chinese keuken bij Wok de Mallejan

Op 4 december is het Europees kampioenschap Chinese keuken bij Wok de Mallejan in Maarssen gehouden. Vanuit heel Europa kwamen Chinese topchefs om medailles te winnen.
Ook zullen meesterkoks uit China demonstraties geven.

Positioneren
Het Europese kampioenschap voor Chinese kookkunst is een van de meest prestigieuze in de Chinese restaurantwereld. Dit jaar wordt het georganiseerd door Phoenix TV, Wok De Mallejan en de World Association of Chinese Cuisine (WACC). Doel van de wedstrijd is om de chefs van de Chinese keuken zo goed mogelijk te positioneren op de Europese markt.

Nederland toonaangevend
Het culinaire evenement is dit jaar in Nederland gehouden, omdat Wok de Mallejan vorig jaar het kampioenschap heeft gewonnen. Volgens de heer Bin Yu, voorzitter van Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO) is het tegelijk ook een erkenning van de toonaangevende rol die de Chinees-Nederlandse horeca in Europa bekleedt. Hij zegt: "Nederland mag een klein land zijn, maar wij hebben het grootste restaurant in Europa, Wok de Mallejan met 1.600 zitplaatsen. Wij zijn heel trots dat het Europese kampioenschap voor Chinese Kookkunst dit jaar in Nederland gehouden zal worden”.

East meets west
Tevens zullen 20 meesterkoks uit de top van gastronomisch China overkomen voor het geven van demonstraties. Deze chefs koken regelmatig voor de president en de voorzitter met de partijleden van de Chinese Volksrepubliek. Naast de oosterse chefs mogen komen ook westerse sterrenchefs, zoals tv-chef en topkok Herman den Blijker, topchef Paul van Waarden en Masterchef-jurylid Alain Caron.

De chefs van Wok de Malle Jan vielen ook dit jaar in de prijzen. Uit eerlijkheidsoverwegingen wordt de organisatie volgend jaar echter overgelaten aan een andere partij.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: