De beste Franse en Italiaanse restaurants

21 juli 2014 |
De beste Franse en Italiaanse restaurants<

Leven in Frankrijk presenteert voor de vierde keer de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland. Na het succes van de vorige drie jaar zoekt Leven in Frankrijk ook in 2014
weer de beste bistrots, brasseries en andere adressen in Nederland met die typisch Franse sfeer, waar je fantastisch, écht Frans eet. Wij zijn niet op zoek naar de topzaken met een Michelinster, maar naar bijzondere adressen voor een avondje (L)even in Frankrijk.

Na rijp beraad heeft de jury een lijst van tien genomineerden samengesteld. De winnaar zal in september worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Hierbij hoort voor het winnende restaurant, naast de award en publiciteit via verschillende media, een uitgebreide reportage in Leven in Frankrijk.

De 10 genomineerden (in alfabetische volgorde):
? Het Arsenaal Paul Fagel (Naarden)
? Bistro Jean et Alleman (Amersfoort)
? Bistrot Neuf (Amsterdam)
? Brasserie Pierre (Rotterdam)
? De Eetkamer (Venray)
? Le Garage (Amsterdam)
? Le Hollandais (Amsterdam)
? L’Invité Le Restaurant (Amsterdam)
? Le Petit Bistro (Amsterdam)
? Restaurant Vanille (Eijsden)

De jury
Met trots presenteren wij de jury, waarin tientallen jaren culinaire ervaring samenkomt:
? Alain Caron, cuisinier van Franse origine, ‘culinaire wervelwind’, televisiekok en auteur van culinaire boeken.
? Tom Kellerhuis, (culinair) journalist met een koksbuis.
? Jo Simons, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk en groot liefhebber van de Franse keuken.

MEER LEZEN OVER WEDSTRIJDEN? KLIK HIER!
Italiaanse restaurants
Italië Magazine presenteert voor de vierde keer de verkiezing van Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2014
Italië Magazine ging weer op zoek naar de beste, écht Italiaanse restaurants in Nederland. De criteria om in aanmerking te komen voor deze prijs, die dit jaar voor de vierde keer wordt uitgereikt, zijn:
• De chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn.
• De kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten.
• De keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten.

De Italiaanse keuken blijkt nog steeds uiterst populair. Na proeven, onderzoek en overleg is de jury tot de volgende lijst van tien genomineerden gekomen, waaruit de winnaar zal worden gekozen.

De 10 genomineerden (in alfabetische volgorde):
• Al Bàcaro (Amsterdam)
• Cucina Italiana (Deventer)
• La Forca (Haarlem)
• Lo Stivale (Groningen)
• Pianeta Terra (Amsterdam)
• Primo Piano (Brielle)
• Raimondi’s Villa Rozenrust (Leidschendam)
• Sapori d’Italia (Den Haag)
• Schatull (Vaals)
• Segugio (Amsterdam)

De jury
Met trots presenteren wij de jury, die vanuit verschillende achtergronden een schat aan culinaire ervaring in zich verenigt.
• Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en van de Ospitalità Italiana (keurmerk voor Italiaanse restaurants buiten Italië) in Nederland.
• Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl.
• Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

Kijk voor meer informatie op: www.italiemagazine.nl/awards

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin
Videoportret: Mauro Colagreco, de beste chef ter wereld

Mauro Colagreco mag zich een jaar lang de beste chef ter wereld noemen. De geboren Argentijn met Italiaanse roots leerde koken van Alain Ducasse en Alain Passard, runt restaurants in China en opende in 2006 Mirazur, dat vandaag werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het is meteen een p...

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

Awards Duurzaamheid
Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019: Strandpaviljoens - Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL) - The Shore (Scheveningen / NL) - Sjoerd (...

Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: