De beste Franse en Italiaanse restaurants

21 juli 2014 |
De beste Franse en Italiaanse restaurants<

Leven in Frankrijk presenteert voor de vierde keer de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland. Na het succes van de vorige drie jaar zoekt Leven in Frankrijk ook in 2014
weer de beste bistrots, brasseries en andere adressen in Nederland met die typisch Franse sfeer, waar je fantastisch, écht Frans eet. Wij zijn niet op zoek naar de topzaken met een Michelinster, maar naar bijzondere adressen voor een avondje (L)even in Frankrijk.

Na rijp beraad heeft de jury een lijst van tien genomineerden samengesteld. De winnaar zal in september worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Hierbij hoort voor het winnende restaurant, naast de award en publiciteit via verschillende media, een uitgebreide reportage in Leven in Frankrijk.

De 10 genomineerden (in alfabetische volgorde):
? Het Arsenaal Paul Fagel (Naarden)
? Bistro Jean et Alleman (Amersfoort)
? Bistrot Neuf (Amsterdam)
? Brasserie Pierre (Rotterdam)
? De Eetkamer (Venray)
? Le Garage (Amsterdam)
? Le Hollandais (Amsterdam)
? L’Invité Le Restaurant (Amsterdam)
? Le Petit Bistro (Amsterdam)
? Restaurant Vanille (Eijsden)

De jury
Met trots presenteren wij de jury, waarin tientallen jaren culinaire ervaring samenkomt:
? Alain Caron, cuisinier van Franse origine, ‘culinaire wervelwind’, televisiekok en auteur van culinaire boeken.
? Tom Kellerhuis, (culinair) journalist met een koksbuis.
? Jo Simons, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk en groot liefhebber van de Franse keuken.

MEER LEZEN OVER WEDSTRIJDEN? KLIK HIER!
Italiaanse restaurants
Italië Magazine presenteert voor de vierde keer de verkiezing van Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2014
Italië Magazine ging weer op zoek naar de beste, écht Italiaanse restaurants in Nederland. De criteria om in aanmerking te komen voor deze prijs, die dit jaar voor de vierde keer wordt uitgereikt, zijn:
• De chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn.
• De kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten.
• De keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten.

De Italiaanse keuken blijkt nog steeds uiterst populair. Na proeven, onderzoek en overleg is de jury tot de volgende lijst van tien genomineerden gekomen, waaruit de winnaar zal worden gekozen.

De 10 genomineerden (in alfabetische volgorde):
• Al Bàcaro (Amsterdam)
• Cucina Italiana (Deventer)
• La Forca (Haarlem)
• Lo Stivale (Groningen)
• Pianeta Terra (Amsterdam)
• Primo Piano (Brielle)
• Raimondi’s Villa Rozenrust (Leidschendam)
• Sapori d’Italia (Den Haag)
• Schatull (Vaals)
• Segugio (Amsterdam)

De jury
Met trots presenteren wij de jury, die vanuit verschillende achtergronden een schat aan culinaire ervaring in zich verenigt.
• Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en van de Ospitalità Italiana (keurmerk voor Italiaanse restaurants buiten Italië) in Nederland.
• Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl.
• Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

Kijk voor meer informatie op: www.italiemagazine.nl/awards

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Amsterdam Personalia
Hotel Arena stelt nieuwe F&B manager aan

Luuk Rijnders gaat met ingang van 14 januari aan de slag als nieuwe F&B Manager in het viersterren Hotel Arena én het bijbehorende PARK Café-Restaurant in Amsterdam. Rijnders’ motivatie, enthousiasme en oog voor service en gastvrijheid gaat het café-restaurant naar een...

Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: