De beste Franse en Italiaanse restaurants

21 juli 2014 |
De beste Franse en Italiaanse restaurants<

Leven in Frankrijk presenteert voor de vierde keer de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland. Na het succes van de vorige drie jaar zoekt Leven in Frankrijk ook in 2014
weer de beste bistrots, brasseries en andere adressen in Nederland met die typisch Franse sfeer, waar je fantastisch, écht Frans eet. Wij zijn niet op zoek naar de topzaken met een Michelinster, maar naar bijzondere adressen voor een avondje (L)even in Frankrijk.

Na rijp beraad heeft de jury een lijst van tien genomineerden samengesteld. De winnaar zal in september worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Hierbij hoort voor het winnende restaurant, naast de award en publiciteit via verschillende media, een uitgebreide reportage in Leven in Frankrijk.

De 10 genomineerden (in alfabetische volgorde):
? Het Arsenaal Paul Fagel (Naarden)
? Bistro Jean et Alleman (Amersfoort)
? Bistrot Neuf (Amsterdam)
? Brasserie Pierre (Rotterdam)
? De Eetkamer (Venray)
? Le Garage (Amsterdam)
? Le Hollandais (Amsterdam)
? L’Invité Le Restaurant (Amsterdam)
? Le Petit Bistro (Amsterdam)
? Restaurant Vanille (Eijsden)

De jury
Met trots presenteren wij de jury, waarin tientallen jaren culinaire ervaring samenkomt:
? Alain Caron, cuisinier van Franse origine, ‘culinaire wervelwind’, televisiekok en auteur van culinaire boeken.
? Tom Kellerhuis, (culinair) journalist met een koksbuis.
? Jo Simons, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk en groot liefhebber van de Franse keuken.

MEER LEZEN OVER WEDSTRIJDEN? KLIK HIER!
Italiaanse restaurants
Italië Magazine presenteert voor de vierde keer de verkiezing van Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2014
Italië Magazine ging weer op zoek naar de beste, écht Italiaanse restaurants in Nederland. De criteria om in aanmerking te komen voor deze prijs, die dit jaar voor de vierde keer wordt uitgereikt, zijn:
• De chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn.
• De kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten.
• De keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten.

De Italiaanse keuken blijkt nog steeds uiterst populair. Na proeven, onderzoek en overleg is de jury tot de volgende lijst van tien genomineerden gekomen, waaruit de winnaar zal worden gekozen.

De 10 genomineerden (in alfabetische volgorde):
• Al Bàcaro (Amsterdam)
• Cucina Italiana (Deventer)
• La Forca (Haarlem)
• Lo Stivale (Groningen)
• Pianeta Terra (Amsterdam)
• Primo Piano (Brielle)
• Raimondi’s Villa Rozenrust (Leidschendam)
• Sapori d’Italia (Den Haag)
• Schatull (Vaals)
• Segugio (Amsterdam)

De jury
Met trots presenteren wij de jury, die vanuit verschillende achtergronden een schat aan culinaire ervaring in zich verenigt.
• Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en van de Ospitalità Italiana (keurmerk voor Italiaanse restaurants buiten Italië) in Nederland.
• Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl.
• Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

Kijk voor meer informatie op: www.italiemagazine.nl/awards

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: