Fijnste Franse restaurantverkiezing van start

21 april 2015 |
Fijnste Franse restaurantverkiezing van start

Voor het vijfde jaar op rij organiseert tijdschrift Leven in Frankrijk de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland. Dit
initiatief sluit volgens het blad naadloos aan bij de Goût de France-campagne van het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

1300 chef-koks brengen eerbetoon aan Franse keuken
De verkiezing viert zijn jubileum in hetzelfde jaar dat het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken op initiatief van chef-kok Alain Ducasse het internationale evenement Goût de France organiseert. Een evenement waarbij 1300 chef-koks op vijf continenten tegelijkertijd een eerbetoon brengen aan de Franse gastronomie. Dit initiatief legt de nadruk op innovatie en het gebruik van verse, lokale en seizoensgebonden producten om gezonde gerechten à la francaise te maken. Deze criteria zijn dezelfde die Leven in Frankrijk hanteert voor de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant.

Inschrijven
Vanaf dit moment kunnen restaurateurs zich inschrijven en kunnen lezers hun favoriete restaurant nomineren op www.leveninfrankrijk.nl. In het zomernummer van Leven in Frankrijk, dat begin juli verschijnt, zal de shortlist van tien genomineerde restaurants worden bekendgemaakt, waaruit een deskundige jury de winnaar kiest. De jury bestaat uit voorzitter Tom Kellerhuis (culinair journalist), Alain Caron (chef-kok) en Jo Simons (hoofdredacteur Leven in Frankrijk). Daarnaast kunnen lezers op hun favoriet stemmen, deze stemmen zullen worden meegewogen door de jury. De award zal tijdens een feestelijke prijsuitreiking in september door de Franse ambassadeur Laurent Pic aan de winnaar worden overhandigd.
Prijs en voorwaarden
De winnaar van de verkiezing ontvangt naast de award en ruime publiciteit via diverse media ook een uitgebreide reportage in het winternummer van Leven in Frankrijk.De criteria om mee te mogen dingen naar de award zijn:

• Authentieke Franse gerechten en een goede selectie Franse wijnen op de kaart

• Er wordt gebruikgemaakt van Franse producten

• Franse ambiance, informele sfeer

• Vanzelfsprekend geldt ook: prettige, deskundige bediening, een goede prijskwaliteit-verhouding en zoveel mogelijk gebruik van verse ingrediënten

Restaurants kunnen zich tot 26 mei aanmelden via www.leveninfrankrijk.nl.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: