Het Fijnste Franse Restaurant

16 juli 2015 |
Het Fijnste Franse Restaurant<

Voor het vijfde jaar op rij organiseert tijdschrift Leven in Frankrijk de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland. De
tien genomineerde restaurants die dit jaar strijden om deze eretitel zijn nu bekend.

Genomineerden
Na de oproep in het voorjaarsnummer en op de website van Leven in Frankrijk ontving de redactie vele inzendingen van enthousiaste restaurateurs en lezers. Na rijp beraad heeft de jury een lijst van tien genomineerden samengesteld (in alfabetische volgorde):

* Bistro Napoleon (Warmond)
* Bistrot des Alpes (Amsterdam)
* Bouchon du Centre (Amsterdam)
* Bouchon d’en face (Maastricht)
* Brasserie Le Breton (Den Haag)
* Brasserie Frans (Amsterdam)
* Café Colette (Haarlem)
* Côte Ouest (Amsterdam)
* Le Petit Latin (Amsterdam)
* Pastis (Den Haag)

Jury
De jury bestaat uit voorzitter Tom Kellerhuis (culinair journalist), Alain Caron (chef-kok) en Jo Simons
(hoofdredacteur Leven in Frankrijk). Daarnaast kunnen lezers op "www.leveninfrankrijk.nl":http://www.leveninfrankrijk.nl op hun favoriete restaurant stemmen. Deze stemmen worden meegewogen door de jury. De award zal tijdens een feestelijke prijsuitreiking op 14 september door de Franse ambassadeur Laurent Pic aan de winnaar worden overhandigd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: