Het Fijnste Franse Restaurant

16 juli 2015 |
Het Fijnste Franse Restaurant<

Voor het vijfde jaar op rij organiseert tijdschrift Leven in Frankrijk de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland. De
tien genomineerde restaurants die dit jaar strijden om deze eretitel zijn nu bekend.

Genomineerden
Na de oproep in het voorjaarsnummer en op de website van Leven in Frankrijk ontving de redactie vele inzendingen van enthousiaste restaurateurs en lezers. Na rijp beraad heeft de jury een lijst van tien genomineerden samengesteld (in alfabetische volgorde):

* Bistro Napoleon (Warmond)
* Bistrot des Alpes (Amsterdam)
* Bouchon du Centre (Amsterdam)
* Bouchon d’en face (Maastricht)
* Brasserie Le Breton (Den Haag)
* Brasserie Frans (Amsterdam)
* Café Colette (Haarlem)
* Côte Ouest (Amsterdam)
* Le Petit Latin (Amsterdam)
* Pastis (Den Haag)

Jury
De jury bestaat uit voorzitter Tom Kellerhuis (culinair journalist), Alain Caron (chef-kok) en Jo Simons
(hoofdredacteur Leven in Frankrijk). Daarnaast kunnen lezers op "www.leveninfrankrijk.nl":http://www.leveninfrankrijk.nl op hun favoriete restaurant stemmen. Deze stemmen worden meegewogen door de jury. De award zal tijdens een feestelijke prijsuitreiking op 14 september door de Franse ambassadeur Laurent Pic aan de winnaar worden overhandigd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: