Petit Caron heropent naast Café Caron

Auteur: redactie
Opening 4 juni 2024
Petit Caron heropent naast Café Caron

Petit Caron is verhuisd. Het geliefde restaurant van de familie Caron, begonnen op het Gerard Douplein, heeft een nieuw thuis gevonden op de Frans Halsstraat als buurman en kleine broertje van Café Caron, in het voormalige ‘Le Restaurant’.

Onder leiding van gerenommeerd architectenbureau Dam & Partners is er gewerkt aan een vernieuwend interieur dat geïnspireerd is op de vele bar-a-manger’s van Parijs. Het nieuwe Petit Caron bestaat uit twee grote barren, omringd door kleine ronde tafels en een lange tafel achterin voor grotere gezelschappen.

Culinaire ervaring onder leiding van chef Rogier Trip

Onder leiding van chef Rogier Trip, die ook de keuken van Café Caron bestierd, biedt Petit Caron een culinaire ervaring volgens de filosofie van de familie Caron: hoge kwaliteit producten in een ontspannen sfeer. Het menu bestaat uit kleine, herkenbare en innovatieve gerechten zonder volgorde, zorgvuldig samengesteld door chef Rogier en Alain Caron. De wijnkaart is Europees en uitgebreid, met ruimte voor elk smaakprofiel en met veel op glas.

Over Caron

De familie Caron richtte in 2016 onder leiding van de gerenommeerde tv-chef Alain Caron en zijn twee zonen hun eerste restaurant, Café Caron, op. Met Café Caron wilden ze de gasten Alains kijk op de Franse keuken laten ervaren. Het restaurant verdiende snel een vaste plek in het Amsterdamse horeca landschap. Inmiddels telt Caron vier restaurants in Amsterdam, elk met zijn eigen interpretatie en perspectief van een huiselijk restaurant, gedreven door de Franse bistro stroming.

Fotografie: Chantal Arnts

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws