Frans & Italiaans Restaurant van het Jaar

6 september 2013 |
Frans & Italiaans Restaurant van het Jaar<

De zoektocht naar de meest authentieke Franse en Italiaanse restaurants in Nederland is weer gestart. Voor het derde jaar op rij organiseren de magazines ‘Leven in Frankrijk’ en ‘Italië Magazine’ de
verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland en Italië Magazine Restaurant van het Jaar. De prijsuitreiking vindt op 16 september plaats in het Hilton Amsterdam. De winnaar krijgt naast een award ook een uitgebreide reportage in de magazines.

Genomineerden
Genomineerden voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland zijn: Au Coin des Bons Enfants (Maastricht), Boas (Deventer), Bistro Napoleon (Warmond), Bistrot Neuf (Amsterdam), Brasserie Flo (Eindhoven), De Buik van Parijs (Zwolle), Christophe (Amsterdam), Le Hollandais (Amsterdam), Minevitus (Weesp) en Le Petit Latin (Amsterdam).
Voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar zijn genomineerd: Al Bàcaro (Amsterdam), Cucina Italiana (Deventer), Pasta e vino (Beek), Pianeta Terra (Amsterdam), Primo Piano (Brielle), Ristorante Italiano Da Pietro (Elburg), Rossetti (Velp), Schatull (Vaals), Segugio (Amsterdam), Vino e Cucina (Den Haag).

Vakjury
De vakjury van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestaat uit Alain Caron, Tom Kellerhuis en Jo Simons. Caron is een cuisinier van Franse origine, televisiekok en auteur van diverse kookboeken. Kellerhuis is culinair journalist en Simons is hoofdredacteur van Leven in Frankrijk. De vakjury van de Italiaanse verkiezing bestaat uit Roberto Payer, Pieter J. Bogaers en Paul van Eijndhoven. Payer is voorzitter vande Italiaanse Kamer van Koophandel en van de Ospitalità Italiana (een keurmerk voor Italiaanse restaurants buiten Italië) in Nederland. Boggers is een culinair journalist en beheerder van de website BijzondereRestaurants.nl. Van Eijndhoven is hoofdredacteur van Italië Magazine.

2012
Restaurant Boas uit Deventer, dit jaar opnieuw genomineerd, werd Het Fijnste Franse Restaurant van 2012. Ristorante Mediterraneo, de winnaar van Italië Magazine Restaurant van het jaar 2012, staat dit jaar niet in de lijst van genomineerden.

Mariska van Gorp



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: