Frans & Italiaans Restaurant van het Jaar

6 september 2013 |
Frans & Italiaans Restaurant van het Jaar<

De zoektocht naar de meest authentieke Franse en Italiaanse restaurants in Nederland is weer gestart. Voor het derde jaar op rij organiseren de magazines ‘Leven in Frankrijk’ en ‘Italië Magazine’ de
verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland en Italië Magazine Restaurant van het Jaar. De prijsuitreiking vindt op 16 september plaats in het Hilton Amsterdam. De winnaar krijgt naast een award ook een uitgebreide reportage in de magazines.

Genomineerden
Genomineerden voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland zijn: Au Coin des Bons Enfants (Maastricht), Boas (Deventer), Bistro Napoleon (Warmond), Bistrot Neuf (Amsterdam), Brasserie Flo (Eindhoven), De Buik van Parijs (Zwolle), Christophe (Amsterdam), Le Hollandais (Amsterdam), Minevitus (Weesp) en Le Petit Latin (Amsterdam).
Voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar zijn genomineerd: Al Bàcaro (Amsterdam), Cucina Italiana (Deventer), Pasta e vino (Beek), Pianeta Terra (Amsterdam), Primo Piano (Brielle), Ristorante Italiano Da Pietro (Elburg), Rossetti (Velp), Schatull (Vaals), Segugio (Amsterdam), Vino e Cucina (Den Haag).

Vakjury
De vakjury van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestaat uit Alain Caron, Tom Kellerhuis en Jo Simons. Caron is een cuisinier van Franse origine, televisiekok en auteur van diverse kookboeken. Kellerhuis is culinair journalist en Simons is hoofdredacteur van Leven in Frankrijk. De vakjury van de Italiaanse verkiezing bestaat uit Roberto Payer, Pieter J. Bogaers en Paul van Eijndhoven. Payer is voorzitter vande Italiaanse Kamer van Koophandel en van de Ospitalità Italiana (een keurmerk voor Italiaanse restaurants buiten Italië) in Nederland. Boggers is een culinair journalist en beheerder van de website BijzondereRestaurants.nl. Van Eijndhoven is hoofdredacteur van Italië Magazine.

2012
Restaurant Boas uit Deventer, dit jaar opnieuw genomineerd, werd Het Fijnste Franse Restaurant van 2012. Ristorante Mediterraneo, de winnaar van Italië Magazine Restaurant van het jaar 2012, staat dit jaar niet in de lijst van genomineerden.

Mariska van Gorp



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: