Frans & Italiaans Restaurant van het Jaar

6 september 2013 |
Frans & Italiaans Restaurant van het Jaar

De zoektocht naar de meest authentieke Franse en Italiaanse restaurants in Nederland is weer gestart. Voor het derde jaar op rij organiseren de magazines ‘Leven in Frankrijk’ en ‘Italië Magazine’ de
verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland en Italië Magazine Restaurant van het Jaar. De prijsuitreiking vindt op 16 september plaats in het Hilton Amsterdam. De winnaar krijgt naast een award ook een uitgebreide reportage in de magazines.

Genomineerden
Genomineerden voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland zijn: Au Coin des Bons Enfants (Maastricht), Boas (Deventer), Bistro Napoleon (Warmond), Bistrot Neuf (Amsterdam), Brasserie Flo (Eindhoven), De Buik van Parijs (Zwolle), Christophe (Amsterdam), Le Hollandais (Amsterdam), Minevitus (Weesp) en Le Petit Latin (Amsterdam).
Voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar zijn genomineerd: Al Bàcaro (Amsterdam), Cucina Italiana (Deventer), Pasta e vino (Beek), Pianeta Terra (Amsterdam), Primo Piano (Brielle), Ristorante Italiano Da Pietro (Elburg), Rossetti (Velp), Schatull (Vaals), Segugio (Amsterdam), Vino e Cucina (Den Haag).

Vakjury
De vakjury van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestaat uit Alain Caron, Tom Kellerhuis en Jo Simons. Caron is een cuisinier van Franse origine, televisiekok en auteur van diverse kookboeken. Kellerhuis is culinair journalist en Simons is hoofdredacteur van Leven in Frankrijk. De vakjury van de Italiaanse verkiezing bestaat uit Roberto Payer, Pieter J. Bogaers en Paul van Eijndhoven. Payer is voorzitter vande Italiaanse Kamer van Koophandel en van de Ospitalità Italiana (een keurmerk voor Italiaanse restaurants buiten Italië) in Nederland. Boggers is een culinair journalist en beheerder van de website BijzondereRestaurants.nl. Van Eijndhoven is hoofdredacteur van Italië Magazine.

2012
Restaurant Boas uit Deventer, dit jaar opnieuw genomineerd, werd Het Fijnste Franse Restaurant van 2012. Ristorante Mediterraneo, de winnaar van Italië Magazine Restaurant van het jaar 2012, staat dit jaar niet in de lijst van genomineerden.

Mariska van Gorp



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: