Frans & Italiaans Restaurant van het Jaar

6 september 2013
Frans & Italiaans Restaurant van het Jaar

De zoektocht naar de meest authentieke Franse en Italiaanse restaurants in Nederland is weer gestart. Voor het derde jaar op rij organiseren de magazines ‘Leven in Frankrijk’ en ‘Italië Magazine’ de
verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland en Italië Magazine Restaurant van het Jaar. De prijsuitreiking vindt op 16 september plaats in het Hilton Amsterdam. De winnaar krijgt naast een award ook een uitgebreide reportage in de magazines.

*Genomineerden*
Genomineerden voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland zijn: Au Coin des Bons Enfants (Maastricht), Boas (Deventer), Bistro Napoleon (Warmond), Bistrot Neuf (Amsterdam), Brasserie Flo (Eindhoven), De Buik van Parijs (Zwolle), Christophe (Amsterdam), Le Hollandais (Amsterdam), Minevitus (Weesp) en Le Petit Latin (Amsterdam).
Voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar zijn genomineerd: Al Bàcaro (Amsterdam), Cucina Italiana (Deventer), Pasta e vino (Beek), Pianeta Terra (Amsterdam), Primo Piano (Brielle), Ristorante Italiano Da Pietro (Elburg), Rossetti (Velp), Schatull (Vaals), Segugio (Amsterdam), Vino e Cucina (Den Haag).

*Vakjury*
De vakjury van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestaat uit Alain Caron, Tom Kellerhuis en Jo Simons. Caron is een cuisinier van Franse origine, televisiekok en auteur van diverse kookboeken. Kellerhuis is culinair journalist en Simons is hoofdredacteur van Leven in Frankrijk. De vakjury van de Italiaanse verkiezing bestaat uit Roberto Payer, Pieter J. Bogaers en Paul van Eijndhoven. Payer is voorzitter vande Italiaanse Kamer van Koophandel en van de Ospitalità Italiana (een keurmerk voor Italiaanse restaurants buiten Italië) in Nederland. Boggers is een culinair journalist en beheerder van de website BijzondereRestaurants.nl. Van Eijndhoven is hoofdredacteur van Italië Magazine.

*2012*
Restaurant Boas uit Deventer, dit jaar opnieuw genomineerd, werd Het Fijnste Franse Restaurant van 2012. Ristorante Mediterraneo, de winnaar van Italië Magazine Restaurant van het jaar 2012, staat dit jaar niet in de lijst van genomineerden.

~Mariska van Gorp~



Overig nieuws