Wayne Kropman Young Chef of the Year

12 november 2014 |
Wayne Kropman Young Chef of the Year

Wayne Kropman (22) uit Den Bosch is de Young Chef of the Year 2014. Hij won de door Euro- Toques uitgeschreven wedstrijd tijdens de
Gastronomie Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs. De bijbehorende ‘award’ werd hem overhandigd door juryvoorzitter Alain Caron en de voorzitter van Euro-Toques, Ted Janssen. Zijn even talentvolle medestrijders waren de jonge koks Jorn Verhoof uit Den Bosch en Thijmen Snijder uit Heerenveen.

Sense
Wayne Kropman komt uit Den Bosch en kookt er sinds september in sterrestaurant Sense en daarvoor werkte hij in restaurant De Heer Kocken in Vught, waar hij naar eigen zeggen veel leerde.

“Vooral ook verantwoordelijkheid”
Zijn studie gespecialiseerd kok ontving hij aan De Rooi Pannen in Tilburg en zijn belangstelling ligt bij patisserie, hoewel ook de koude keuken favoriet is. “In voorgerechten kan ik mijn creativiteit kwijt”. Zijn ambitie is een eigen zaak in het topsegment waarin hij zijn eigen smaken kan ontwikkelen en gasten een leuke avond bieden.

Jorn Verhoof
Jorn Verhoof is 20 jaar en hij werkt als chef de parti bij restaurant Pollevie in Den Bosch. Daarvoor liep hij diverse stages, onder andere bij De Librije in Zwolle. Hij gaat e?e?n dag in de week naar De Rooi Pannen in Tilburg om zijn studie gespecialiseerd kok af te maken. Daarna wil hij een tijdje naar Australie?, en terug in Nederland zou hij in zijn woonplaats Den Bosch ‘interessante dingen’ willen gaan doen. Zijn belangstelling ligt bij de patisserie.

Thijmen Snijder
Zijn collega Thijmen Snijder (21) werkt in Het Ambacht in Heerenveen. Hij is er als leerling in dienst nadat hij zijn opleiding ontving in restaurant Tjaarda in Oranjewoud. Hij volgt de opleiding tot zelfstandig werkend kok aan het Friesland College in Leeuwarden. Daarna wil hij nog verder studeren, en zijn uiteindelijke doel in het vak is een eigen zaak. Graag zou hij een tijdje stage willen lopen bij De Lindenhof in Giethoorn en hij hoopt ooit op dat niveau te kunnen koken.
??

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: