Wayne Kropman Young Chef of the Year

12 november 2014
 Wayne Kropman Young Chef of the Year

Wayne Kropman (22) uit Den Bosch is de Young Chef of the Year 2014. Hij won de door Euro- Toques uitgeschreven wedstrijd tijdens de
Gastronomie Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs. De bijbehorende ‘award’ werd hem overhandigd door juryvoorzitter Alain Caron en de voorzitter van Euro-Toques, Ted Janssen. Zijn even talentvolle medestrijders waren de jonge koks Jorn Verhoof uit Den Bosch en Thijmen Snijder uit Heerenveen.

*Sense*
Wayne Kropman komt uit Den Bosch en kookt er sinds september in sterrestaurant Sense en daarvoor werkte hij in restaurant De Heer Kocken in Vught, waar hij naar eigen zeggen veel leerde.

*“Vooral ook verantwoordelijkheid”*
Zijn studie gespecialiseerd kok ontving hij aan De Rooi Pannen in Tilburg en zijn belangstelling ligt bij patisserie, hoewel ook de koude keuken favoriet is. “In voorgerechten kan ik mijn creativiteit kwijt”. Zijn ambitie is een eigen zaak in het topsegment waarin hij zijn eigen smaken kan ontwikkelen en gasten een leuke avond bieden.

*Jorn Verhoof*
Jorn Verhoof is 20 jaar en hij werkt als chef de parti bij restaurant Pollevie in Den Bosch. Daarvoor liep hij diverse stages, onder andere bij De Librije in Zwolle. Hij gaat e?e?n dag in de week naar De Rooi Pannen in Tilburg om zijn studie gespecialiseerd kok af te maken. Daarna wil hij een tijdje naar Australie?, en terug in Nederland zou hij in zijn woonplaats Den Bosch ‘interessante dingen’ willen gaan doen. Zijn belangstelling ligt bij de patisserie.

*Thijmen Snijder*
Zijn collega Thijmen Snijder (21) werkt in Het Ambacht in Heerenveen. Hij is er als leerling in dienst nadat hij zijn opleiding ontving in restaurant Tjaarda in Oranjewoud. Hij volgt de opleiding tot zelfstandig werkend kok aan het Friesland College in Leeuwarden. Daarna wil hij nog verder studeren, en zijn uiteindelijke doel in het vak is een eigen zaak. Graag zou hij een tijdje stage willen lopen bij De Lindenhof in Giethoorn en hij hoopt ooit op dat niveau te kunnen koken.
??

Overig nieuws