Wayne Kropman Young Chef of the Year

12 november 2014 |
Wayne Kropman Young Chef of the Year<

Wayne Kropman (22) uit Den Bosch is de Young Chef of the Year 2014. Hij won de door Euro- Toques uitgeschreven wedstrijd tijdens de
Gastronomie Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs. De bijbehorende ‘award’ werd hem overhandigd door juryvoorzitter Alain Caron en de voorzitter van Euro-Toques, Ted Janssen. Zijn even talentvolle medestrijders waren de jonge koks Jorn Verhoof uit Den Bosch en Thijmen Snijder uit Heerenveen.

Sense
Wayne Kropman komt uit Den Bosch en kookt er sinds september in sterrestaurant Sense en daarvoor werkte hij in restaurant De Heer Kocken in Vught, waar hij naar eigen zeggen veel leerde.

“Vooral ook verantwoordelijkheid”
Zijn studie gespecialiseerd kok ontving hij aan De Rooi Pannen in Tilburg en zijn belangstelling ligt bij patisserie, hoewel ook de koude keuken favoriet is. “In voorgerechten kan ik mijn creativiteit kwijt”. Zijn ambitie is een eigen zaak in het topsegment waarin hij zijn eigen smaken kan ontwikkelen en gasten een leuke avond bieden.

Jorn Verhoof
Jorn Verhoof is 20 jaar en hij werkt als chef de parti bij restaurant Pollevie in Den Bosch. Daarvoor liep hij diverse stages, onder andere bij De Librije in Zwolle. Hij gaat e?e?n dag in de week naar De Rooi Pannen in Tilburg om zijn studie gespecialiseerd kok af te maken. Daarna wil hij een tijdje naar Australie?, en terug in Nederland zou hij in zijn woonplaats Den Bosch ‘interessante dingen’ willen gaan doen. Zijn belangstelling ligt bij de patisserie.

Thijmen Snijder
Zijn collega Thijmen Snijder (21) werkt in Het Ambacht in Heerenveen. Hij is er als leerling in dienst nadat hij zijn opleiding ontving in restaurant Tjaarda in Oranjewoud. Hij volgt de opleiding tot zelfstandig werkend kok aan het Friesland College in Leeuwarden. Daarna wil hij nog verder studeren, en zijn uiteindelijke doel in het vak is een eigen zaak. Graag zou hij een tijdje stage willen lopen bij De Lindenhof in Giethoorn en hij hoopt ooit op dat niveau te kunnen koken.
??

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: