Wayne Kropman Young Chef of the Year

12 november 2014 |
Wayne Kropman Young Chef of the Year<

Wayne Kropman (22) uit Den Bosch is de Young Chef of the Year 2014. Hij won de door Euro- Toques uitgeschreven wedstrijd tijdens de
Gastronomie Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs. De bijbehorende ‘award’ werd hem overhandigd door juryvoorzitter Alain Caron en de voorzitter van Euro-Toques, Ted Janssen. Zijn even talentvolle medestrijders waren de jonge koks Jorn Verhoof uit Den Bosch en Thijmen Snijder uit Heerenveen.

Sense
Wayne Kropman komt uit Den Bosch en kookt er sinds september in sterrestaurant Sense en daarvoor werkte hij in restaurant De Heer Kocken in Vught, waar hij naar eigen zeggen veel leerde.

“Vooral ook verantwoordelijkheid”
Zijn studie gespecialiseerd kok ontving hij aan De Rooi Pannen in Tilburg en zijn belangstelling ligt bij patisserie, hoewel ook de koude keuken favoriet is. “In voorgerechten kan ik mijn creativiteit kwijt”. Zijn ambitie is een eigen zaak in het topsegment waarin hij zijn eigen smaken kan ontwikkelen en gasten een leuke avond bieden.

Jorn Verhoof
Jorn Verhoof is 20 jaar en hij werkt als chef de parti bij restaurant Pollevie in Den Bosch. Daarvoor liep hij diverse stages, onder andere bij De Librije in Zwolle. Hij gaat e?e?n dag in de week naar De Rooi Pannen in Tilburg om zijn studie gespecialiseerd kok af te maken. Daarna wil hij een tijdje naar Australie?, en terug in Nederland zou hij in zijn woonplaats Den Bosch ‘interessante dingen’ willen gaan doen. Zijn belangstelling ligt bij de patisserie.

Thijmen Snijder
Zijn collega Thijmen Snijder (21) werkt in Het Ambacht in Heerenveen. Hij is er als leerling in dienst nadat hij zijn opleiding ontving in restaurant Tjaarda in Oranjewoud. Hij volgt de opleiding tot zelfstandig werkend kok aan het Friesland College in Leeuwarden. Daarna wil hij nog verder studeren, en zijn uiteindelijke doel in het vak is een eigen zaak. Graag zou hij een tijdje stage willen lopen bij De Lindenhof in Giethoorn en hij hoopt ooit op dat niveau te kunnen koken.
??

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: