Wayne Kropman Young Chef of the Year

12 november 2014 |
Wayne Kropman Young Chef of the Year

Wayne Kropman (22) uit Den Bosch is de Young Chef of the Year 2014. Hij won de door Euro- Toques uitgeschreven wedstrijd tijdens de
Gastronomie Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs. De bijbehorende ‘award’ werd hem overhandigd door juryvoorzitter Alain Caron en de voorzitter van Euro-Toques, Ted Janssen. Zijn even talentvolle medestrijders waren de jonge koks Jorn Verhoof uit Den Bosch en Thijmen Snijder uit Heerenveen.

Sense
Wayne Kropman komt uit Den Bosch en kookt er sinds september in sterrestaurant Sense en daarvoor werkte hij in restaurant De Heer Kocken in Vught, waar hij naar eigen zeggen veel leerde.

“Vooral ook verantwoordelijkheid”
Zijn studie gespecialiseerd kok ontving hij aan De Rooi Pannen in Tilburg en zijn belangstelling ligt bij patisserie, hoewel ook de koude keuken favoriet is. “In voorgerechten kan ik mijn creativiteit kwijt”. Zijn ambitie is een eigen zaak in het topsegment waarin hij zijn eigen smaken kan ontwikkelen en gasten een leuke avond bieden.

Jorn Verhoof
Jorn Verhoof is 20 jaar en hij werkt als chef de parti bij restaurant Pollevie in Den Bosch. Daarvoor liep hij diverse stages, onder andere bij De Librije in Zwolle. Hij gaat e?e?n dag in de week naar De Rooi Pannen in Tilburg om zijn studie gespecialiseerd kok af te maken. Daarna wil hij een tijdje naar Australie?, en terug in Nederland zou hij in zijn woonplaats Den Bosch ‘interessante dingen’ willen gaan doen. Zijn belangstelling ligt bij de patisserie.

Thijmen Snijder
Zijn collega Thijmen Snijder (21) werkt in Het Ambacht in Heerenveen. Hij is er als leerling in dienst nadat hij zijn opleiding ontving in restaurant Tjaarda in Oranjewoud. Hij volgt de opleiding tot zelfstandig werkend kok aan het Friesland College in Leeuwarden. Daarna wil hij nog verder studeren, en zijn uiteindelijke doel in het vak is een eigen zaak. Graag zou hij een tijdje stage willen lopen bij De Lindenhof in Giethoorn en hij hoopt ooit op dat niveau te kunnen koken.
??

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: