Beste Franse en Italiaanse restaurant van Nederland

14 september 2016 | Thijs Jacobs

Maandag zijn in de tuin van het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de zesde keer twee bijzondere restaurantawards uitgereikt. Restaurant Da Braccini uit Den Haag werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2016.

Andrea Perugini, ambassadeur van Italië, overhandigde de prijs aan Monica Braccini. Voorzitter Roberto Payer sprak namens de jury: ‘De avond in Da Braccini voelde als een warm bad. Monica Braccini is een professional met de magic touch van de Italiaanse mamma. Alles klopt hier gewoon.’ De winnaar kreeg ook een masterclass van het gerenommeerde IFSE in Turijn aangeboden.

De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2016 ging naar Brasserie Bardot in Breda. De Franse ambassadeur in Nederland, Philippe Lalliot, reikte de prijs uit aan de vierkoppige afvaardiging van Bardot. ‘Dit is een bourgondische zaak, levendig en drukbezocht. Er wordt fantastisch gekookt: traditioneel, met een rijke twist en veel liefde voor de gerechten. Blij verrast waren we door het overheerlijke pasteitje met perfecte kipragout’, luidde het oordeel van de jury.

Ook werden er publieksprijzen uitgereikt, aan het Italiaanse Jammo Já in Beesd en aan Brasserie FLO in Maastricht, waarvoor lezers van Italië Magazine respectievelijk Leven in Frankrijk met overweldigende meerderheid kozen. Zij kregen een plaquette uitgereikt.

De twee professionele jury’s stelden ieder een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en namen er kritisch de proef op de som. De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar bestond uit juryvoorzitter Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en de Ospitalità Italiana; Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl; kookschooleigenaar en kookboekenschrijfster Nicoletta Tavella en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

De jury van de prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestond uit juryvoorzitter Tom Kellerhuis, (culinair) journalist met een koksbuis; Alain Caron, cuisinier van Franse origine, tv-kok en auteur van culinaire boeken; Jo Simons en Mariëtte van de Sande, voormalig en huidig hoofdredacteur van Leven in Frankrijk.

De juryprijs bestaat uit een plaquette en een uitgebreide reportage in de volgende edities van Italië Magazine en Leven in Frankrijk. Deze tijdschriften riepen de awards in 2011 in het leven. Beide magazines zijn uitgaven van Credits Media te Amsterdam, tevens uitgever van Méditerranée en Hollands Glorie. In Duitsland verschijnen van Credits Media Italien Magazin en Frankreich Magazin.

Foto: Alexander Sporre
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Culinair
Chef en ondernemer Han Ji lanceert thuisbezorgplatform

Vandaag, 21 oktober 2020, lanceert chef en ondernemer Han Ji officieel zijn nieuwe online thuisbezorgplatform om de Oosterse keuken in huis te halen: HanTing Delivery. Het platform valt uiteen in Restaurant Delivery waarmee de gerechten van verschillende foodconcepten van zijn restaurants binnen 30 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: