Restaurants Vanille en Segugio in de prijzen

7 oktober 2014 |
Restaurants Vanille en Segugio in de prijzen

Gisteravond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam voor de vierde keer twee bijzondere restaurantawards uitgereikt. De prijs voor Het Fijnste
Franse Restaurant van Nederland ging naar Restaurant Vanille in Eijsden. Restaurant Segugio in Amsterdam werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2014.

Feest voor het oog, lust voor de tong
De Franse ambassadeur in Nederland, de heer Laurent Pic, die vorige week zijn geloofsbrieven aan de koning overhandigde, reikte de prijs uit aan chef cuisinier Peter van Rooij. "Een feest voor het oog en een lust voor de tong. Zoveel vakmanschap, toewijding en liefde voor het vak. Op een plek bovendien, misschien niet geheel toevallig, die van alle genomineerde restaurants het dichtst bij Frankrijk ligt; een kilometer verderop spreken ze zelfs Frans", luidde het oordeel van de jury.

Segugio winnaar Italië Magazine
Restaurant Segugio in Amsterdam werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2014. Roberto Payer voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel in Nederland, feliciteerde Adriano Paolini met de prijs. De jury oordeelde: "De visuele presentatie van de gerechten was aangenaam verrassend met onverwachte smaakcombinaties. Met mooie Italiaanse ingrediënten en gevoel voor traditie." Door Italië Magazine werd dit jaar ook weer een publieksprijs uitgereikt, aan Raimondi’s Villa Rozenrust in Leidschendam, waarvoor lezers van het tijdschrift met overweldigende meerderheid kozen.
Jury
De jury voor de prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestond uit Alain Caron, cuisinier van Franse origine, televisiekok en auteur van culinaire boeken, Tom Kellerhuis, (culinair) journalist met een koksbuis, en Jo Simons, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk. De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar bestond uit juryvoorzitter Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en de Ospitalità Italiana, Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl, en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: