Restaurants Vanille en Segugio in de prijzen

7 oktober 2014
Restaurants Vanille en Segugio in de prijzen

Gisteravond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam voor de vierde keer twee bijzondere restaurantawards uitgereikt. De prijs voor Het Fijnste
Franse Restaurant van Nederland ging naar Restaurant Vanille in Eijsden. Restaurant Segugio in Amsterdam werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2014.

*Feest voor het oog, lust voor de tong*
De Franse ambassadeur in Nederland, de heer Laurent Pic, die vorige week zijn geloofsbrieven aan de koning overhandigde, reikte de prijs uit aan chef cuisinier Peter van Rooij. "Een feest voor het oog en een lust voor de tong. Zoveel vakmanschap, toewijding en liefde voor het vak. Op een plek bovendien, misschien niet geheel toevallig, die van alle genomineerde restaurants het dichtst bij Frankrijk ligt; een kilometer verderop spreken ze zelfs Frans", luidde het oordeel van de jury.

*Segugio winnaar Italië Magazine*
Restaurant Segugio in Amsterdam werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2014. "Roberto Payer":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=roberto+payer&x=zoeken, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel in Nederland, feliciteerde Adriano Paolini met de prijs. De jury oordeelde: "De visuele presentatie van de gerechten was aangenaam verrassend met onverwachte smaakcombinaties. Met mooie Italiaanse ingrediënten en gevoel voor traditie." Door Italië Magazine werd dit jaar ook weer een publieksprijs uitgereikt, aan Raimondi’s Villa Rozenrust in Leidschendam, waarvoor lezers van het tijdschrift met overweldigende meerderheid kozen.

*Jury*
De jury voor de prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestond uit Alain Caron, cuisinier van Franse origine, televisiekok en auteur van culinaire boeken, Tom Kellerhuis, (culinair) journalist met een koksbuis, en Jo Simons, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk. De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar bestond uit juryvoorzitter Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en de Ospitalità Italiana, Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl, en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

~Christel Tuin~

Overig nieuws