Restaurants Vanille en Segugio in de prijzen

7 oktober 2014 |
Restaurants Vanille en Segugio in de prijzen

Gisteravond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam voor de vierde keer twee bijzondere restaurantawards uitgereikt. De prijs voor Het Fijnste
Franse Restaurant van Nederland ging naar Restaurant Vanille in Eijsden. Restaurant Segugio in Amsterdam werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2014.

Feest voor het oog, lust voor de tong
De Franse ambassadeur in Nederland, de heer Laurent Pic, die vorige week zijn geloofsbrieven aan de koning overhandigde, reikte de prijs uit aan chef cuisinier Peter van Rooij. "Een feest voor het oog en een lust voor de tong. Zoveel vakmanschap, toewijding en liefde voor het vak. Op een plek bovendien, misschien niet geheel toevallig, die van alle genomineerde restaurants het dichtst bij Frankrijk ligt; een kilometer verderop spreken ze zelfs Frans", luidde het oordeel van de jury.

Segugio winnaar Italië Magazine
Restaurant Segugio in Amsterdam werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2014. Roberto Payer voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel in Nederland, feliciteerde Adriano Paolini met de prijs. De jury oordeelde: "De visuele presentatie van de gerechten was aangenaam verrassend met onverwachte smaakcombinaties. Met mooie Italiaanse ingrediënten en gevoel voor traditie." Door Italië Magazine werd dit jaar ook weer een publieksprijs uitgereikt, aan Raimondi’s Villa Rozenrust in Leidschendam, waarvoor lezers van het tijdschrift met overweldigende meerderheid kozen.
Jury
De jury voor de prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestond uit Alain Caron, cuisinier van Franse origine, televisiekok en auteur van culinaire boeken, Tom Kellerhuis, (culinair) journalist met een koksbuis, en Jo Simons, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk. De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar bestond uit juryvoorzitter Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en de Ospitalità Italiana, Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl, en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: