Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland 24 restaurants o...
Op maandag 24 april deelde Michelin weer meerdere sterren, Bib Gourmands en groene sterren uit voor de gids van 2023. Inspecteurs gaan langs de restau...
Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...
Rik Jansma stopt met restaurant Basiliek in Harderwijk. De ondernemer doet zijn met één Michelinster bekroonde zaak op 31 mei 2022 over...
Restaurant Basiliek in Harderwijk, in de Michelingids goed voor één ster, gaat haar openingstijden aanpassen wanneer het weer open mag v...
De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenresta...
Joppe Sprinkhuizen is maandag 25 november door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De award voor Restaurant van het...
Tim Wellenberg heeft de finale van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 gewonnen. De 26-jarige maître-sommelier van restaurant Hanninks...
Rik Jansma zwaait af als voorzitter van de Nederlandse tak van de Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE). De eigenaar en chef cuisinier treedt toe to...
Zwarte Cross combineert culinaire wereldklasse met de efficiëntie van fastfood in de nieuwe sterrenautomatiek ‘Le Clique Claque’. Met...
In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop...
Na een intensieve theoretische toets en een proeftechnisch gedeelte zijn vijf kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde van de Nationale Hennessy...
24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriet...
Amsterdam begint het culinaire jaar 2018 meteen goed met een uniek pop up restaurant: The Chefsclub met tal van (sterren) chefs, die vijf dagen lang d...
Ook dit jaar zal het Glazen Restaurant weer in de ‘tijdelijke hoofdstad van Nederland’ neerstrijken. In het Oranjepark in Apeldoorn zullen...
Nederland krijgt een positieve impuls op het gebied van gastvrijheid, met een nieuwe lichting jonge en talentvolle gastvrouwen en -heren in de top van...
Op Maandag 6 maart was de voorronde van de jaarlijkse vakwedstrijd voor gastronomische- en gastvrijheidstalenten van Talent van de Toekomst op 10 apri...
JRE Nederland begint 2017 met zes nieuwe leden. De restaurants De Ertepeller in Papendrecht, De Loohoeve in Schoonloo, De Rozario in Helmond, De Witte...
Restaurantvereniging JRE heeft maandag 28 november awards uitgereikt aan ondernemers die afgelopen jaar opvallend ondernemerschap hebben getoond. Edwi...
Restaurantvereniging JRE heeft vier nieuwe leden. Dit zijn De Fuik uit Aalst, Sems uit Leeuwarden, De Beejekurf uit Venray en De Kloostergang uit Zen...
Ruim veertig topchefs werkten gisteren samen aan nieuwe ideeën tijdens de masterclasses met fond. Acht sterrenchefs en één patissier bereidden hu...
Maar liefst 5 restaurants hebben zich aangesloten bij de "Jeunes Restaurateurs dÂEurope":http://www.jre.eu/nederland Nederland. Voorzitter Rik Jansma...
Het lijkt een ongewone samenwerking, een zeezoogdierenpark en een Michelin sterrenrestaurant die de handen ineen slaan. Toch hebben Basiliek en het...
Rik Jansma, patron-cuisinier van restaurant Basiliek in Harderwijk, is de nieuwe voorzitter van Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland. Jansma neemt...
Ronkende motoren, veel bier en harde muziek, is dat de Zwarte Cross? Niet helemaal (meer). Het evenement in Lichtenvoorde wordt met het jaar professio...
Geen jamsessie met muziek, maar met gerechten. Afgelopen Maandag vond bij Unilever Food Solutions een jamsessie plaats van de Jeunes Restaurateurs d'E...
Stonden festivals tot voor kort niet bekend om het voortreffelijke eten, anno 2012 lijkt er een revolutie gaande te zijn. Afgezien van bands en bier w...
Patron-cuisiniers Rik Jansma van restaurant Basiliek en Erik de Mönnink van de Swarte Ruijter gaan een chique restaurant runnen op het festival van d...
Rik Jansma van het met een Michelinster bekroonde restaurant Basiliek heeft een maaltijd bereid voor Nederlandse soldaten in Kunduz, Afghanistan....
Rik Jansma van restaurant Basiliek in Harderwijk en Pieter Bosters van Restaurant Mijn Keuken in Wouw verruilen van werkplek. De chefs gaan een week i...
Nadat eind augustus de deelnemende restaurants aan culinair festival Taste of Amsterdam bekend werden gemaakt. Is nu ook de line-up van de topchefs co...