Je hebt gezocht op: Rik Jansma

Michelin deelt meest memorabele ervaringen van inspecteurs voor selectie 2023
26 april 2023Nieuws

Michelin deelt meest memorabele ervaringen van inspecteurs voor selectie 2023

Op maandag 24 april deelde Michelin weer meerdere sterren, Bib Gourmands en groene sterren uit voor de gids van 2023. Inspecteurs gaan langs de restau...

15 jaar De RestaurantKrant (2020): Rik Jansma en Laurens Samsen over convenience
20 april 2023Nieuws

15 jaar De RestaurantKrant (2020): Rik Jansma en Laurens Samsen over convenience

Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...

15 jaar De RestaurantKrant (2019): Rik Jansma
24 februari 2023Nieuws

15 jaar De RestaurantKrant (2019): Rik Jansma

Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...

Michelin maakt drie nieuwe namen bekend voor de gids van 2023
21 oktober 2022Nieuws

Michelin maakt drie nieuwe namen bekend voor de gids van 2023

Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...

Rik Jansma verkoopt Basiliek* in Harderwijk aan keukenchef Yornie van Dijk
10 maart 2022Nieuws

Rik Jansma verkoopt Basiliek* in Harderwijk aan keukenchef Yornie van Dijk

Rik Jansma stopt met restaurant Basiliek in Harderwijk. De ondernemer doet zijn met één Michelinster bekroonde zaak op 31 mei 2022 over...

Coronapandemie geeft Restaurant Basiliek nieuwe inzichten
23 februari 2021Nieuws

Coronapandemie geeft Restaurant Basiliek nieuwe inzichten

Restaurant Basiliek in Harderwijk, in de Michelingids goed voor één ster, gaat haar openingstijden aanpassen wanneer het weer open mag v...

Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) in gesprek over convenience
30 september 2020Nieuws

Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) in gesprek over convenience

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenresta...

Restaurantvereniging JRE-Nederland bekroont ondernemerschap
27 november 2019Nieuws

Restaurantvereniging JRE-Nederland bekroont ondernemerschap

Joppe Sprinkhuizen is maandag 25 november door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De award voor Restaurant van het...

Tim Welllenberg is de beste jonge gastheer van Nederland
29 oktober 2019Nieuws

Tim Welllenberg is de beste jonge gastheer van Nederland

Tim Wellenberg heeft de finale van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 gewonnen. De 26-jarige maître-sommelier van restaurant Hanninks...

Interview Rik Jansma, Basiliek*: "Een goeie kok is nog geen goeie ondernemer"
15 juli 2019Nieuws

Interview Rik Jansma, Basiliek*: "Een goeie kok is nog geen goeie ondernemer"

Rik Jansma zwaait af als voorzitter van de Nederlandse tak van de Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE). De eigenaar en chef cuisinier treedt toe to...

Snackmuur met Michelinster op Zwarte Cross 2019
1 juli 2019Nieuws

Snackmuur met Michelinster op Zwarte Cross 2019

Zwarte Cross combineert culinaire wereldklasse met de efficiëntie van fastfood in de nieuwe sterrenautomatiek ‘Le Clique Claque’. Met...

Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer
24 juni 2019Nieuws

Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop...

Vijf toptalenten door naar volgende ronde Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019
11 juni 2019Nieuws

Vijf toptalenten door naar volgende ronde Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019

Na een intensieve theoretische toets en een proeftechnisch gedeelte zijn vijf kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde van de Nationale Hennessy...

Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs
21 januari 2019Nieuws

Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriet...

Top chefs koken samen in uniek pop-up restaurant
5 januari 2018Nieuws

Top chefs koken samen in uniek pop-up restaurant

Amsterdam begint het culinaire jaar 2018 meteen goed met een uniek pop up restaurant: The Chefsclub met tal van (sterren) chefs, die vijf dagen lang d...

Estee Strooker kookt in Het Glazen Restaurant voor 3FM Serious Request
4 december 2017Nieuws

Estee Strooker kookt in Het Glazen Restaurant voor 3FM Serious Request

Ook dit jaar zal het Glazen Restaurant weer in de ‘tijdelijke hoofdstad van Nederland’ neerstrijken. In het Oranjepark in Apeldoorn zullen...

Liz Barents (21) van Restaurant la Provence wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
31 oktober 2017Nieuws

Liz Barents (21) van Restaurant la Provence wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Nederland krijgt een positieve impuls op het gebied van gastvrijheid, met een nieuwe lichting jonge en talentvolle gastvrouwen en -heren in de top van...

Talent van de Toekomst stroomt door naar internationale finale
13 maart 2017Nieuws

Talent van de Toekomst stroomt door naar internationale finale

Op Maandag 6 maart was de voorronde van de jaarlijkse vakwedstrijd voor gastronomische- en gastvrijheidstalenten van Talent van de Toekomst op 10 apri...

Zes nieuwe leden voor JRE Nederland
13 januari 2017Nieuws

Zes nieuwe leden voor JRE Nederland

JRE Nederland begint 2017 met zes nieuwe leden. De restaurants De Ertepeller in Papendrecht, De Loohoeve in Schoonloo, De Rozario in Helmond, De Witte...

Restaurantvereniging JRE beloont opvallend ondernemerschap
29 november 2016Nieuws

Restaurantvereniging JRE beloont opvallend ondernemerschap

Restaurantvereniging JRE heeft maandag 28 november awards uitgereikt aan ondernemers die afgelopen jaar opvallend ondernemerschap hebben getoond. Edwi...

JRE Nederland heeft nieuwe leden
3 februari 2016Nieuws

JRE Nederland heeft nieuwe leden

Restaurantvereniging JRE heeft vier nieuwe leden. Dit zijn De Fuik uit Aalst, Sems uit Leeuwarden, De Beejekurf uit Venray en De Kloostergang uit Zen...

Sterrenchefs inspireren tijdens A Day to Amuse
23 september 2015Nieuws

Sterrenchefs inspireren tijdens A Day to Amuse

Ruim veertig topchefs werkten gisteren samen aan nieuwe ideeën tijdens de masterclasses met fond. Acht sterrenchefs en één patissier bereidden hu...

5 nieuwe leden voor JRE
14 januari 2015Nieuws

5 nieuwe leden voor JRE

Maar liefst 5 restaurants hebben zich aangesloten bij de "Jeunes Restaurateurs d’Europe":http://www.jre.eu/nederland Nederland. Voorzitter Rik Jansma...

Sterrenzaak Basiliek en Dolfinarium werken samen
16 mei 2014Nieuws

Sterrenzaak Basiliek en Dolfinarium werken samen

Het lijkt een ongewone samenwerking, een zeezoogdierenpark en een Michelin sterrenrestaurant die de handen ineen slaan. Toch hebben Basiliek en het...

Rik Jansma voorzitter JRE Nederland
6 januari 2014Nieuws

Rik Jansma voorzitter JRE Nederland

Rik Jansma, patron-cuisinier van restaurant Basiliek in Harderwijk, is de nieuwe voorzitter van Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland. Jansma neemt...

Culinaire frikandel op Zwarte Cross
25 juli 2013Nieuws

Culinaire frikandel op Zwarte Cross

Ronkende motoren, veel bier en harde muziek, is dat de Zwarte Cross? Niet helemaal (meer). Het evenement in Lichtenvoorde wordt met het jaar professio...

Creatief koken tijdens jamsessie
20 februari 2013Nieuws

Creatief koken tijdens jamsessie

Geen jamsessie met muziek, maar met gerechten. Afgelopen Maandag vond bij Unilever Food Solutions een jamsessie plaats van de Jeunes Restaurateurs d'E...

Festivalfood bezig aan revival
23 juli 2012Nieuws

Festivalfood bezig aan revival

Stonden festivals tot voor kort niet bekend om het voortreffelijke eten, anno 2012 lijkt er een revolutie gaande te zijn. Afgezien van bands en bier w...

Eten op Michelinniveau tijdens Zwarte Cross
18 mei 2012Nieuws

Eten op Michelinniveau tijdens Zwarte Cross

Patron-cuisiniers Rik Jansma van restaurant Basiliek en Erik de Mönnink van de Swarte Ruijter gaan een chique restaurant runnen op het festival van d...

Soldaten voor één dag aan sterrenkost
4 april 2012Nieuws

Soldaten voor één dag aan sterrenkost

Rik Jansma van het met een Michelinster bekroonde restaurant Basiliek heeft een maaltijd bereid voor Nederlandse soldaten in Kunduz, Afghanistan....

Chefswissel Mijn Keuken en Basiliek
8 maart 2012Nieuws

Chefswissel Mijn Keuken en Basiliek

Rik Jansma van restaurant Basiliek in Harderwijk en Pieter Bosters van Restaurant Mijn Keuken in Wouw verruilen van werkplek. De chefs gaan een week i...

Line-up chefs Taste of Amsterdam bekend
6 september 2011Nieuws

Line-up chefs Taste of Amsterdam bekend

Nadat eind augustus de deelnemende restaurants aan culinair festival Taste of Amsterdam bekend werden gemaakt. Is nu ook de line-up van de topchefs co...

31 december 1899Nieuws

Amsterdam begint het culinaire jaar 2018 meteen goed met een uniek pop up restaurant: The Chefsclub met tal van (sterren) chefs, die vijf dagen lang d...