Coronapandemie geeft Restaurant Basiliek nieuwe inzichten

23 februari 2021 | Redactie

Restaurant Basiliek in Harderwijk, in de Michelingids goed voor één ster, gaat haar openingstijden aanpassen wanneer het weer open mag voor haar gasten. Ook de inrichting van de eetgelegenheid wordt aangepast. De coronaperiode geeft het echtpaar Tabitha en Rik Jansma andere inzichten met aanpassingen als gevolg. "Iets wat we al langer wilden."

Ze kiezen ervoor om hun restaurant van maandag tot en met vrijdag alleen te openen voor het diner. Zaterdag en zondag worden de nieuwe sluitingsdagen. De openingstijden worden aangepast aan eventuele maatregelen als gevolg van corona. Moeten de deuren ’s avonds eerder sluiten, dan gaat het restaurant ook eerder open.

Losse tafels

Bij de inrichting wordt meer gewerkt met losse tafels, zodat het aantal couverts van 50 naar 30 teruggaat en gasten meer ruimte ervaren. In de zaak wordt de lange bank vervangen door meer losse tafels.

"De coronamaatregelen hebben andere inzichten gegeven, het gevoel versterkt. Door de gedwongen sluiting is ons sociale leven verrijkt. Dat vinden we belangrijk. Daarom kiezen we ervoor om straks, als het weer mag, van maandag tot en met vrijdag open te gaan. De zaterdag leveren we dan in, maar met de maandag gaan we dat voldoende opvangen", aldus Rik Jansma. Voorheen was Basiliek geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

Wat blijft, is de uitgebreide menukaart met daarop ruim 15 à-la-cartegerechten. Daarnaast werkt Basiliek met menu’s. In de zaak wordt de lange bank vervangen door meer losse tafels, zodat er meer ruimte ontstaat voor de gasten.

Over Basiliek

Restaurant Basiliek is gevestigd aan de historische Vischmarkt in Harderwijk en heeft een informele sfeer, waarin gezelligheid, plezier en je thuis voelen vooropstaan. Er wordt ambachtelijk gekookt met liefde en respect voor de natuur. De eetgelegenheid opende in 2006 de deuren en kreeg in 2007 een Michelinster. Basiliek is aangesloten bij restaurantvereniging JRE-Nederland.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

60 procent Nederlanders vindt dat terrassen open kunnen

Uit onderzoek van I&O Research - in opdracht van de NOS - blijkt dat zes op de tien Nederlanders vindt dat de terrassen weer open kunnen. I&O Research doet regelmatig onderzoek naar het draagvlak van de coronomaatregelen. Uit het onderzoek blijkt dat de steun voor de maatregelen steeds verde ...

Interview Longread Themamaand energie
Frits Groeneveld opent restaurant in coronatijd

“Financieel is het een waardeloos jaar, maar op ondernemersvlak was het bijzonder mooi.” Een jaar geleden hoorde horecaondernemer Frits Groeneveld vanuit Nieuw-Zeeland dat zijn café in Apeldoorn noodgedwongen dicht moest. Een jaar later is Café Den Olifant nog altijd geslot ...

Horeca naar de stembus deel vier; SP

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
''Op 16 maart gooien we ons terras open''

Gilles Harthoorn is eigenaar van Hotel-Café-Restaurant Duinzicht op Schiermonnikoog. Gisteren zetten veel horecaondernemers in Friesland de terrassen op de kop als ludieke actie vanwege de sluiting van de horeca, maar op 16 maart wil deze hotelier zijn terras daadwerkelijk openen. “Als ...

Financieel Horeca & Belasting
4 keer investeringsvoordeel voor uw restaurantbedrijf!

Waarschijnlijk kijkt u verbaasd op bij het lezen van de titel van dit artikel. In deze crisistijd investeren in mijn horecazaak, dat kan toch niet de bedoeling zijn? Toch kan het fiscaal voordelig kunnen zijn om uw investeringen niet uit te stellen. De Belastingdienst heeft namelijk de Baangerelatee ...

Corona
Nog altijd geen datum dat terras open mag

Het gonst al enige dagen rond in Den Haag, maar nog altijd is niet duidelijk wanneer de terrassen officieel open mogen. Afgelopen dinsdag 2 maart zetten veel horecaondernemers hun terrassen buiten om de penibele situatie van de horeca onder de aandacht te krijgen. Dat lukte, maar nog altijd is het g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: