Restaurantvereniging JRE-Nederland bekroont ondernemerschap

27 november 2019 | Thijs Jacobs

Joppe Sprinkhuizen is maandag 25 november door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De award voor Restaurant van het Jaar werd uitgereikt aan Ralph Hermans en Jennifer Silvius van Restaurant Rantrée in Maastricht. Marjolein van der Ham van Orangerie de Pol in Doetinchem mag zich Gastvrouw van het Jaar noemen.

JRE-Nederland is een vooraanstaande restaurantvereniging waarin jonge en ambitieuze ondernemers zich hebben verenigd en wil met deze awards opvallend ondernemerschap belonen. Bijzonder aan de onderscheidingen is dat de winnaars zijn gekozen door de leden zelf.

De prijzen zijn maandag 25 november uitgereikt tijdens de algemene ledenvergadering en het eindejaarsdiner bij Restaurant Marrees in Weert.

Chef van het Jaar

Chef van het Jaar Joppe Sprinkhuizen is eigenaar van restaurant Sillyfox in Veghel. De talentvolle chef opende in 2017 zijn eigen zaak, nadat hij ervaring heeft opgedaan bij onder andere Hof van Deurne, Restaurant Onder de Boompjes en De Treeswijkhoeve in Waalre.

Restaurant van het Jaar

Het Restaurant van het Jaar staat in Maastricht. Daar exploiteren Ralph Hermans en Jennifer Silvius Restaurant Rantrée. Beide hebben ervaring opgedaan in binnen en buitenland. Gastvrouw Silvius wordt in 2012 uitgeroepen tot ‘best sommelier of the year’ in België en in 2014 openen Ralph en Jennifer Restaurant Rantrée op de Kesselskade in Maastricht. In 2018 verhuizen ze naar de andere kant van de stad en openen in november het vernieuwde Restaurant Rantrée.

Gastvrouw van het Jaar

Gastvrouw van het Jaar Marjolein van der Ham studeerde Hotelmanagement aan Saxion Hogeschool Apeldoorn. Tijdens een stage op de Antillen ontmoet ze partner Mark Captein en begin 2018 starten zij samen met Rick en Kim van de Broek Orangerie de Pol. Op 1 december van dat jaar krijgen ze de kans om de zaak over te nemen en daarmee komt een droom van beide uit.

BESTUURSWISSEL

Tijdens de avond werd ook de officiële bestuurswissel voor JRE-Nederland aangekondigd. Voorzitter Rik Jansma, van restaurant Basiliek, maakt sinds dit jaar deel uit van het internationale bestuur en treedt vanaf 1 januari af als voorzitter. Hij maakt vanaf 2013 deel uit van het bestuur en startte in 2016 als voorzitter van JRE. Ook Jan Marrees, van restaurant Marrees, nam afscheid van het bestuur na 6 jaar de taak van vicevoorzitter te hebben vervuld. Marko Karelse van Villa la Ruche in Voorburg neemt vanaf 1 januari het voorzittershamer over en zal worden bijgestaan door Laurent Smallegange van Restaurant Spetters, Boy Schuiling van Visrestaurant ’t Pakhuus, Alain Alders van De Vrienden van Jacob, Bjorn Massop van Villa Ruimzicht en Mark van den Berg van De Ertepeller.

Over JRE-Nederland

JRE is een vereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 16 landen: Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

JRE-chefs combineren top kooktalent met passie voor de koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie. Hun gepassioneerde kookkunst in combinatie met perfect gastheerschap en een sfeervolle ambiance biedt gasten de ongelooflijke JRE-ervaring.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: