Restaurantvereniging JRE-Nederland bekroont ondernemerschap

27 november 2019 | Thijs Jacobs

Joppe Sprinkhuizen is maandag 25 november door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De award voor Restaurant van het Jaar werd uitgereikt aan Ralph Hermans en Jennifer Silvius van Restaurant Rantrée in Maastricht. Marjolein van der Ham van Orangerie de Pol in Doetinchem mag zich Gastvrouw van het Jaar noemen.

JRE-Nederland is een vooraanstaande restaurantvereniging waarin jonge en ambitieuze ondernemers zich hebben verenigd en wil met deze awards opvallend ondernemerschap belonen. Bijzonder aan de onderscheidingen is dat de winnaars zijn gekozen door de leden zelf.

De prijzen zijn maandag 25 november uitgereikt tijdens de algemene ledenvergadering en het eindejaarsdiner bij Restaurant Marrees in Weert.

Chef van het Jaar

Chef van het Jaar Joppe Sprinkhuizen is eigenaar van restaurant Sillyfox in Veghel. De talentvolle chef opende in 2017 zijn eigen zaak, nadat hij ervaring heeft opgedaan bij onder andere Hof van Deurne, Restaurant Onder de Boompjes en De Treeswijkhoeve in Waalre.

Restaurant van het Jaar

Het Restaurant van het Jaar staat in Maastricht. Daar exploiteren Ralph Hermans en Jennifer Silvius Restaurant Rantrée. Beide hebben ervaring opgedaan in binnen en buitenland. Gastvrouw Silvius wordt in 2012 uitgeroepen tot ‘best sommelier of the year’ in België en in 2014 openen Ralph en Jennifer Restaurant Rantrée op de Kesselskade in Maastricht. In 2018 verhuizen ze naar de andere kant van de stad en openen in november het vernieuwde Restaurant Rantrée.

Gastvrouw van het Jaar

Gastvrouw van het Jaar Marjolein van der Ham studeerde Hotelmanagement aan Saxion Hogeschool Apeldoorn. Tijdens een stage op de Antillen ontmoet ze partner Mark Captein en begin 2018 starten zij samen met Rick en Kim van de Broek Orangerie de Pol. Op 1 december van dat jaar krijgen ze de kans om de zaak over te nemen en daarmee komt een droom van beide uit.

BESTUURSWISSEL

Tijdens de avond werd ook de officiële bestuurswissel voor JRE-Nederland aangekondigd. Voorzitter Rik Jansma, van restaurant Basiliek, maakt sinds dit jaar deel uit van het internationale bestuur en treedt vanaf 1 januari af als voorzitter. Hij maakt vanaf 2013 deel uit van het bestuur en startte in 2016 als voorzitter van JRE. Ook Jan Marrees, van restaurant Marrees, nam afscheid van het bestuur na 6 jaar de taak van vicevoorzitter te hebben vervuld. Marko Karelse van Villa la Ruche in Voorburg neemt vanaf 1 januari het voorzittershamer over en zal worden bijgestaan door Laurent Smallegange van Restaurant Spetters, Boy Schuiling van Visrestaurant ’t Pakhuus, Alain Alders van De Vrienden van Jacob, Bjorn Massop van Villa Ruimzicht en Mark van den Berg van De Ertepeller.

Over JRE-Nederland

JRE is een vereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 16 landen: Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

JRE-chefs combineren top kooktalent met passie voor de koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie. Hun gepassioneerde kookkunst in combinatie met perfect gastheerschap en een sfeervolle ambiance biedt gasten de ongelooflijke JRE-ervaring.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: