Restaurantvereniging JRE-Nederland bekroont ondernemerschap

27 november 2019 | Thijs Jacobs

Joppe Sprinkhuizen is maandag 25 november door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De award voor Restaurant van het Jaar werd uitgereikt aan Ralph Hermans en Jennifer Silvius van Restaurant Rantrée in Maastricht. Marjolein van der Ham van Orangerie de Pol in Doetinchem mag zich Gastvrouw van het Jaar noemen.

JRE-Nederland is een vooraanstaande restaurantvereniging waarin jonge en ambitieuze ondernemers zich hebben verenigd en wil met deze awards opvallend ondernemerschap belonen. Bijzonder aan de onderscheidingen is dat de winnaars zijn gekozen door de leden zelf.

De prijzen zijn maandag 25 november uitgereikt tijdens de algemene ledenvergadering en het eindejaarsdiner bij Restaurant Marrees in Weert.

Chef van het Jaar

Chef van het Jaar Joppe Sprinkhuizen is eigenaar van restaurant Sillyfox in Veghel. De talentvolle chef opende in 2017 zijn eigen zaak, nadat hij ervaring heeft opgedaan bij onder andere Hof van Deurne, Restaurant Onder de Boompjes en De Treeswijkhoeve in Waalre.

Restaurant van het Jaar

Het Restaurant van het Jaar staat in Maastricht. Daar exploiteren Ralph Hermans en Jennifer Silvius Restaurant Rantrée. Beide hebben ervaring opgedaan in binnen en buitenland. Gastvrouw Silvius wordt in 2012 uitgeroepen tot ‘best sommelier of the year’ in België en in 2014 openen Ralph en Jennifer Restaurant Rantrée op de Kesselskade in Maastricht. In 2018 verhuizen ze naar de andere kant van de stad en openen in november het vernieuwde Restaurant Rantrée.

Gastvrouw van het Jaar

Gastvrouw van het Jaar Marjolein van der Ham studeerde Hotelmanagement aan Saxion Hogeschool Apeldoorn. Tijdens een stage op de Antillen ontmoet ze partner Mark Captein en begin 2018 starten zij samen met Rick en Kim van de Broek Orangerie de Pol. Op 1 december van dat jaar krijgen ze de kans om de zaak over te nemen en daarmee komt een droom van beide uit.

BESTUURSWISSEL

Tijdens de avond werd ook de officiële bestuurswissel voor JRE-Nederland aangekondigd. Voorzitter Rik Jansma, van restaurant Basiliek, maakt sinds dit jaar deel uit van het internationale bestuur en treedt vanaf 1 januari af als voorzitter. Hij maakt vanaf 2013 deel uit van het bestuur en startte in 2016 als voorzitter van JRE. Ook Jan Marrees, van restaurant Marrees, nam afscheid van het bestuur na 6 jaar de taak van vicevoorzitter te hebben vervuld. Marko Karelse van Villa la Ruche in Voorburg neemt vanaf 1 januari het voorzittershamer over en zal worden bijgestaan door Laurent Smallegange van Restaurant Spetters, Boy Schuiling van Visrestaurant ’t Pakhuus, Alain Alders van De Vrienden van Jacob, Bjorn Massop van Villa Ruimzicht en Mark van den Berg van De Ertepeller.

Over JRE-Nederland

JRE is een vereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 16 landen: Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

JRE-chefs combineren top kooktalent met passie voor de koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie. Hun gepassioneerde kookkunst in combinatie met perfect gastheerschap en een sfeervolle ambiance biedt gasten de ongelooflijke JRE-ervaring.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
‘Gastvrij Arnhem’ eerste centrale registratie tool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Economie Corona
Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit

In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 procent van alle bedrijfsvestigingen. In 2020 was zowel het aantal opheffingen als oprichtingen van bedrijfsvestigingen het hoogst sinds het begin van de ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Wet- en regelgeving Corona
Burgemeesters willen terrassen graag weer openen

Steeds meer burgemeesters scharen zich achter de oproep van burgemeester Halsema (Amsterdam) om de terrassen weer te openen. Dit zou het beter mogelijk maken om de buitenruimte optimaal en gecontroleerd te kunnen gebruiken, met inachtneming van de coronamaatregelen. In veel steden werd het de afg ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: