U heeft gezocht op : JRE

31 juli 2020 Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

21 juli 2020 Personalia
Bart Leussink versterkt restaurant Lokaal in Doetinchem

De keuken van JRE restaurant Lokaal, gevestigd in de monumentale Villa Ruimzicht in Doetinchem, is per 1 juli versterkt met keukenchef Bart Leussink. Hij heeft in zijn carrière onder andere ervaring opgedaan bij restaurant ‘t Schultenhues in Zutphen en restaurant Graphite in Amsterdam. ...

3 februari 2020 Personalia Culinair
Chefswissel bij restaurant Bentinck

Frank Bakkenes is de nieuwe chef-kok van restaurant Bentinck in Amerongen. Daarmee volgt hij Tommy Janssen op die de afgelopen drie jaar met veel ambitie Bentinck op de kaart heeft gezet met een keuken op topniveau. Frank is een meer dan bekend gezicht bij Bentinck. Al twee jaar werkt hij als rec...

27 november 2019 Achtergronden Culinair
Restaurantvereniging JRE-Nederland bekroont ondernemerschap

Joppe Sprinkhuizen is maandag 25 november door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De award voor Restaurant van het Jaar werd uitgereikt aan Ralph Hermans en Jennifer Silvius van Restaurant Rantrée in Maastricht. Marjolein van der Ham van Orangerie de Pol in ...

15 juli 2019 Michelin Interview Ondernemen Longread
Interview Rik Jansma, Basiliek*: "Een goeie kok is nog geen goeie ondernemer"

Rik Jansma zwaait af als voorzitter van de Nederlandse tak van de Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE). De eigenaar en chef cuisinier treedt toe tot het Europese bestuur. Een interview over de JRE, ondernemen en een tweede Michelinster. Al dertien jaar draagt Restaurant Basiliek een Michelins...

1 juli 2019 Events Achtergronden Culinair
Snackmuur met Michelinster op Zwarte Cross 2019

Zwarte Cross combineert culinaire wereldklasse met de efficiëntie van fastfood in de nieuwe sterrenautomatiek ‘Le Clique Claque’. Met een ramvol programma op de crossbaan en op de 33 podia is tijd een kostbaar goed op het grootste festival van Nederland. Fastfood biedt hierin uitera...

8 november 2018 Awards Culinair Michelin
Bib Gourmand voor restaurant Tante Kee in Kaag

Tante Kee in Kaag is met een Bib Gourmand opgenomen in de gids voor 2019, die donderdag 8 november is gepresenteerd. Michelin kent deze onderscheiding toe aan restaurants die een volledig menu aanbieden voor maximaal 37 euro en zich onderscheiden door een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit...

4 oktober 2018 Personalia Culinair
Frank Bakkenes nieuwe sous-chef van Restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck in Amerongen heeft Frank Bakkenes aangesteld als nieuwe sous-chef. Frank Bakkenes komt over van sterrenrestaurant De Vrienden van Jacob en is de rechterhand van chef Tommy Janssen in de keuken van het op de Utrechtse Heuvelrug gelegen toprestaurant. Prachtig cv De 26-jarige...

28 november 2017
Tante Kee uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar

Tante Kee op Kaageiland is maandag 27 november door restaurantvereniging JRE Nederland uitgroepen tot ‘Restaurant van het Jaar’. De bijzondere prijs is een beloning voor de grootscheepse verbouwing die eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb in de eerste maanden van 2017 lieten uitvoeren. ...

31 oktober 2017 Awards
Liz Barents (21) van Restaurant la Provence wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Nederland krijgt een positieve impuls op het gebied van gastvrijheid, met een nieuwe lichting jonge en talentvolle gastvrouwen en -heren in de top van de gastronomie. Gisteren vond namelijk in het Amstel Hotel de zestiende editie van de prestigieuze Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) plaat...

13 april 2017 Opening
Tante Kee in Kaag open na verbouwing van drie maanden

De verbouwing duurde ruim drie maanden, maar begin april zijn de deuren van Tante Kee in Kaag weer geopend. Eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb hebben hun restaurant onherkenbaar vernieuwd.Na de kerstdagen begonnen de slopers met het leeghalen van Tante Kee op Kaageiland. Een goede drie maanden la...

27 maart 2017 Awards
JRE Award voor Spetters en One

Nederlandse restaurants hebben succes geboekt tijdens het internationaal congres van Jeune Restaurateur. Zowel Laurent Smallegange van Restaurant Spetters in Breskens, als Edwin Soumang van Restaurant One in Roermond hebben een JRE Award gewonnen. Laurent Smallegange heeft de JRE Heritage Award G...

13 maart 2017 Culinair
Talent van de Toekomst stroomt door naar internationale finale

Op Maandag 6 maart was de voorronde van de jaarlijkse vakwedstrijd voor gastronomische- en gastvrijheidstalenten van Talent van de Toekomst op 10 april. Talenten van vier vakscholen (MBO Amersfoort, ROC Friese Poort, Zoomvliet College en Graafschap College) streden tegen elkaar door twee hoofdgerech...

23 februari 2017 Awards
Spetters genomineerd voor JRE Heritage Award

Restaurant Spetters in Breskens van chefkok Laurent Smallegange is genomineerd voor een JRE Heritage Awards. Dat heeft de JRE bekend gemaakt. Spetters is samen met tien andere genomineerd voor de prijs. Volgens de JRE wordt met de Heritage Award het verleden behouden en de toekomst gevierd. De ov...

15 februari 2017 Awards Chefs Restaurant
Schaafsma blij met JRE-nominatie: ‘Dit sluit goed aan bij wat we doen’

Chef-kok Willem Schaafsma van Restaurant Eindeloos in Leeuwarden is genomineerd voor een JRE Eco-friendly Award. Dit is een Europese prijs voor restaurants die bezig zijn met milieubewust ondernemen. Samen met negen andere chefs uit Europa maakt Schaafsma kans op de prijs. Schaafsma is blij met d...

13 januari 2017 Culinair Restaurant
Zes nieuwe leden voor JRE Nederland

JRE Nederland begint 2017 met zes nieuwe leden. De restaurants De Ertepeller in Papendrecht, De Loohoeve in Schoonloo, De Rozario in Helmond, De Witte Zwaan in De Bilt, Hemingway in Bergen op Zoom (Bib Gourmand) en Strandlodge Winterswijk (Michelinster) hebben zich aangesloten. De restaurantverenigi...

29 november 2016 Awards Restaurant
Restaurantvereniging JRE beloont opvallend ondernemerschap

Restaurantvereniging JRE heeft maandag 28 november awards uitgereikt aan ondernemers die afgelopen jaar opvallend ondernemerschap hebben getoond. Edwin Soumang van restaurant ONE in Roermond is uitgeroepen tot Chef van het Jaar, de titel Gastvrouw van het Jaar gaat naar Jennifer Silvius van Rantr&ea...

25 juli 2016 Personeel Restaurant
Nieuwe gezichten bij restaurant De Beejekurf in Venray

De Beejekurf heeft een nieuwe wind in huis gehaald met de komst van Ivo van der Wijst en Miranda Cox. Van der Wijst wordt toegevoegd aan het keukenteam van chef-kok Mathijs Jacobs en Cox versterkt de zwarte brigade van gastvrouw Hanneke Verstappen. Ivo van der Wijst (24) werkte eerder onder ander...

4 juli 2016 Diner
JRE Nederland: dineren op niveau is niet saai

De bij JRE Nederland aangesloten restaurants hebben zaterdag 2 juli met een guerrilla-achtige actie laten zien dat lunchen of dineren op niveau allesbehalve saai is. Onder de noemer Streetdine werden passanten op straat getrakteerd op een heerlijke gerechtje inclusief bijpassend glas wijn. Street...

25 mei 2016
Diner in het teken van zout en wijn

Ruben van Dieten van Brasserie NL in Leidschendam heeft maandag 23 mei een bijzonder diner geserveerd, dat in het teken stond van het combineren van zout en wijn. In samenwerking met de beroemde Zuid-Afrikaanse chef Craig Cormack presenteerde hij een viergangenmenu met daarin een belangrijke rol v...

21 maart 2016
JRE verwelkomt VK en Ierland

Jeunes Restaurateurs Europe (JRE) verwelkomt het Verenigd Koninkrijk en Ierland in de 'JRE-familie'. President Ernesto Iaccarino vertelt: "Ik ben enorm blij dat we de kans hebben om het Verenigd Koninkrijk en Ierland aan onze familie toe te voegen. JRE is een vereniging die jong talent ondersteunt;...

3 februari 2016
JRE Nederland heeft nieuwe leden

Restaurantvereniging JRE heeft vier nieuwe leden. Dit zijn De Fuik uit Aalst, Sems uit Leeuwarden, De Beejekurf uit Venray en De Kloostergang uit Zenderen. Nieuwe naam "Voortaan gaat de vereniging verder als 'JRE' ofwel 'Jeunes Restaurateurs'", aldus voorzitter Rik Jansma. Het 'Europe' laten w...

29 oktober 2014
Restaurant At Sea Bonaire maakt video

Afgelopen maanden heeft Restaurant At Sea Bonaire, het nieuwste JRE lid, de At Sea Cornetto op de menukaart gehad. Een knipoog naar de klassieke Cornetto. Passiefruit De At Sea Cornetto bestaat uit passiefruit-kokos roomijs met pure chocolade en passiefruit gelei. Commercial De positieve r...

6 januari 2014
Rik Jansma voorzitter JRE Nederland

Rik Jansma, patron-cuisinier van restaurant Basiliek in Harderwijk, is de nieuwe voorzitter van Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland. Jansma neemt het stokje over van Lex Gasseling, die in de aansturing van het restaurantverbond aanblijft als algemeen bestuurslid. Nieuwe leden Bovendien slu...

29 april 2013
JRE viert lustrum met walking lunches

De Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland (JRE) bestaat in 2013 precies 20 jaar. Om het tweede lustrum te vieren worden er in vijf regio's evenzoveel lunchevenementen voor gasten georganiseerd. In de maanden mei en juni organiseert de restaurantvereniging bijeenkomsten waar telkens meerdere resta...

20 april 2013
Eco-prijs voor Restaurant Scherp

Restaurant Scherp uit Middelburg heeft de ECO-FRIENDLY AWARD, ondersteund door Vranken-Pommery, gewonnen. Tijdens het tweejaarlijks Europese congres van de Jeunes Restaurateurs d'Europe werd de prijs overhandigd. Voor deze prijs waren tien JRE top-chefs uit evenzoveel landen genomineerd. Betro...

11 april 2013
Voorzittersschap G7 naar Lex Gasseling

Lex Gasseling van Restaurant Fris in Haarlem, tevens voorzitter van JRE Nederland, is de nieuwe roerganger van de G7, een overkoepelende organisatie van zeven restaurantorganisaties in Nederland. Gasseling neemt het stokje over van Gerrit Greveling. De nieuwe voorzitter is voor drie jaar benoemd....

27 maart 2012
Lidmaatschap Davanti bij JRE stopgezet

Brasserie Davanti in Valkenburg is binnenkort geen lid meer bij de Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland (JRE). Dit is besloten nadat Davanti een nieuw concept is gaan voeren. Stopzetting per april JRE-voorzitter Lex Gasseling laat weten dat het lidmaatschap van Brasserie Davanti bij de Jeune...

28 februari 2012
JRE maakt wijntrip door Zuid-Afrika

Een grote delegatie leden van Les Jeunes Restaurateurs d’Europe – Nederland (JRE) genoten begin februari van een wijnreis naar Zuid-Afrika. Tijdens de trip stond het gerenommeerde huis Bellingham in de schijnwerpers. Er werd een bezoek gebracht aan het Bellingham Estate, waar de leden een proe...

2 februari 2012
De Zeeuw naar restaurant Podium

Leon Mazairac, chef-kok van restaurant Podium in Utrecht, krijgt versterking in zijn keuken. Jeroen de Zeeuw wordt de rechterhand van Mazairac. In november vertrok De Zeeuw bij restaurant "Fris":http://www.restaurantfris.nl/ in Haarlem. Dit restaurant, sinds 2008 lid van Jeunes Restaurateurs d’E...

24 januari 2012

De Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland (JRE) heeft er vier nieuwe leden bij. Tijdens de jaarlijkse Culifair werden ’t Dijkhuysje uit Lelystad, De Swarte Ruijter in Holten, HanTing Cuisine uit Den Haag en La Folie in Zaltbommel door JRE-voorzitter Lex Gasseling van restaurant Fris in Haarlem ...

9 november 2011
Vijf nieuwe leden voor JRE Nederland

Vanaf 1 januari 2012 wappert de Jeunes Restaurateurs d’Europe vlag bij vijf nieuwe enthousiaste leden. Voorzitter Lex Gasseling laat weten zeer verheugd te zijn met deze forse uitbreiding. De nieuwkomers zijn: • ‘t Dijkhuysje (Lelystad), Nicky Quarz en Michèle van der Linden • LN2 (Eind...

18 oktober 2011
Ondanks vertrekkers meer leden JRE in 2012

Voorzitter Lex Gasseling van de Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland (JRE) laat weten dat restaurant Frouckje State in Rijperkerk en Restaurant Woods in Leiden het lidmaatschap vanaf volgend jaar opzeggen. Eerder dit jaar sloten de Gastronoom in Harlingen en Lepels in Schiedam hun deuren en be...

5 juli 2011
Culibus ontvangt cheque van Tour Culinair

De Tour Culinair heeft een cheque van 4.000 euro aangeboden aan de Stichting JRE Culibus, een project van Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland. De topchefs van de Culibus bieden zieke en arme kinderen gratis gezonde maaltijden aan, waarbij de kids mogen helpen met koken. Uitreiking Voorzitte...

10 mei 2011
JRE Jamsessie in teken van 'whisky & beef'

Maandag 9 mei vond de derde Jamsessie van de Jeunes Restaurateurs d'Europe - Nederland (JRE) plaats. De sessie stond in het teken van “Scotch beef & Whisky”. Voor deze gelegenheid waren een groot aantal JRE-chefs naar de kookstudio van Peter Gast van 't Schulten Hues in Zutphen getogen om de uit...

2 mei 2011
Tweede JRE Restaurant 10-daagse op komst

Na het succes van de eerste JRE Restaurant 10-daagse vorig jaar, heeft Jeunes Restaurateurs d’Europe - Nederland voor dit jaar een vervolg hierop gepland. Van 20 mei en met 29 mei vindt de tweede JRE - Restaurant 10-daagse plaats, in samenwerking met American Express en DiningCity.com Culinair ...

11 april 2011
Jeroen de Zeeuw wordt chef Restaurant Fris

Jeroen de Zeeuw, sinds 1 juni 2010 sous chef bij Restaurant Fris in Haarlem, krijgt vanaf 1 mei 2011 de leiding over de keuken. Jeroen, heeft in het verleden gewerkt in The Fat Duck in London, De Kas in Amsterdam en De Vrienden van Jacob in Santpoort. Met de versterking van het team streeft Fris naa...

21 februari 2011
JRE Culifair & Culibus Vriendendag in beeld

Een foto zegt meer dan duizend woorden, vandaar een fotoverslag van de jaarlijkse bijeenkomst van de Jeunes Restaurateurs d'Europe bij Restaurant, Hotel & Spa Savarin in Rijswijk afgelopen maandag, 21 februari. Foto's: Frank Lindner Fr...

4 januari 2011
Gasseling nieuwe voorzitter JRE

Lex Gasseling, patron van Restaurant Fris in Haarlem, is per 1 januari de nieuwe voorzitter van de Nederlandse tak van de Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE). Gasseling, voorheen al vice-voorzitter van de club, neemt de voorzittershamer over van Patrick van Zuiden. Leden gaan, leden komen Behalv...

15 december 2010
Interview: Restaurant Fris, Haarlem

Lees online het vervolg van het interview met restaurateur en de aanstaande voorzitter van de Jeunes Restaurateurs d'Europe Lex Gasseling uit De RestaurantKrant van december 2010. Restaurant Fris, Haarlem: “Crisis laat rotte appels uit de boom vallen.” Je bent momenteel naast restaurateur ook...

4 november 2010
Weet wat je gast werkelijk beleeft

Dat is de boodschap van de Haarlemse broers Marco en Robert Kuil. Samen lanceerden ze Opinionmaker een meet- en onderzoeks-methode waarbij restaurateurs in heel Nederland via een uitgebreide rapportage cijfermatig inzicht krijgen in wat gasten nu werkelijk van een restaurantervaring vinden. Alle ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: