Swijnenburg gooit roer restaurant Bentinck om; JRE lidmaatschap beëindigd

Auteur: Redactie
Opening Ondernemen 9 augustus 2023
Swijnenburg gooit roer restaurant Bentinck om; JRE lidmaatschap beëindigd V.l.n.r Executive Chef Frank Bakkenes en eigenaar Peter-Paul Swijnenburg

Restaurant Bentinck sluit per 28 augustus de deuren en maakt plaats voor LIZ restobar. Swijnenburg, eigenaar van het restaurant, opent op deze locatie per 8 september een restobar. Van fine dining naar een laagdrempelige restobar waar het draait om eten en drinken in een informele sfeer.

"We openen met LIZ een informele restobar van deze tijd voor mensen die lekker willen eten, maar geen zin hebben in de formele fine dining sfeer. Van lekkere lunch, een borrel op het terras tot aan een avond gezellig tafelen, kun je vanaf vrijdag 8 september bij ons terecht”, vertelt eigenaar en ondernemer Peter-Paul Swijnenburg. “Ook het interieur krijgt een nieuw design dat helemaal bij het nieuwe concept past.”

Nederlandse bodem

De menukaart van LIZ is geïnspireerd op de seizoenen en ingrediënten van Nederlandse bodem gecombineerd met smaken van over de hele wereld. De nadruk komt te liggen op klassieke gerechten en bereidingen met aandacht voor groente. Daarnaast wordt er gewerkt met duurzame, vis- en vleessoorten. “Een concept dat past bij de tijd van nu waar mensen zich steeds meer bewust zijn van wat ze eten”, vertelt Frank Bakkenes, Executive chef bij Swijnenburg. 

Locatie

Bentinck is gevestigd in de monumentale stallen van Buitenplaats Amerongen en op deze plek zal ook LIZ zich vestigen. "Het is een prachtige en unieke plek. Zodra je door de poort het landgoed betreedt, heb je het gevoel even helemaal weg te zijn. Vanaf het grote terras hebben gasten uitzicht op kasteel Amerongen. Het is een locatie waar we meer mensen van willen laten genietenen, dat perfect past bij dit nieuwe concept”, aldus Peter-Paul Swijnenburg.

JRE

In nauw overleg tussen het bestuur van JRE-Nederland en Peter-Paul Swijnenburg is besloten om met de transformatie van Restaurant Bentinck naar LIZ Restobar het lidmaatschap met JRE-Jeunes Restaurateurs te beëindigen. Deze verandering wordt van kracht per 28 augustus aanstaande.

Het restaurant was langdurig lid van JRE-Nederland, heeft een reputatie opgebouwd voor uitmuntende fine-dining en culinaire excellentie. Marko Karelse, voorzitter van JRE-Nederland, reageerde als volgt op deze stap: "Hoewel we het vertrek van Restaurant Bentinck betreuren, begrijpen we en respecteren we de keuze van Peter-Paul om zijn restaurant te herpositioneren.

Restaurant Bentinck heeft een belangrijke rol gespeeld binnen JRE en we zijn dankbaar voor de bijdrage die ze hebben geleverd aan ons netwerk. We wensen Peter-Paul en zijn team dan ook veel succes met de nieuwe richting van LIZ Restobar en we kijken uit naar eventuele toekomstige samenwerkingen."

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws