Culinaire frikandel op Zwarte Cross

25 juli 2013 |
Culinaire frikandel op Zwarte Cross<

Ronkende motoren, veel bier en harde muziek, is dat de Zwarte Cross? Niet helemaal (meer). Het evenement in Lichtenvoorde wordt met het jaar professioneler. Net als vorig jaar staan culinaire gerechten van de hand van topchefs Erik de Mönnik van De Swarte Ruijter in Holten en Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk op het programma. Op het menu van hun tijdelijke restaurant Le Carburateur staan dit jaar gerechten met elementen uit de historie van de Achterhoek.

'Fricadelle culinaire'
Festivalmascotte en -directrice Tante Rikkie heeft ook voor inspiratie gezorgd. Haar favoriet is de frikadel. De Mönnik en Jansma serveren een vertaling van de snack met kropsla, een crème van gerookte uien, en zilveruitjes.

Meer restaurant
Vorig jaar stonden de chefs te koken vanuit de Culibus. Dit jaar wordt er een heus restaurant met lounge opgebouwd. Zo worden de lange rijen de vorig jaar voor Le Carburateur stonden vermeden, en kan men vooraf een aperitiefje nemen. In de vorm van een festivalbiertje bijvoorbeeld.

Op de foto boven: SVH Meesterkok Erik de Mönnik tijdens een jamsessie van de Jeunes Restaurateurs Nederland

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: