Culinaire frikandel op Zwarte Cross

25 juli 2013
Culinaire frikandel op Zwarte Cross

Ronkende motoren, veel bier en harde muziek, is dat de Zwarte Cross? Niet helemaal (meer). Het evenement in Lichtenvoorde wordt met het jaar professioneler. "Net als vorig jaar":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/eten-op-michelinniveau-tijdens-zwarte-cross/ staan culinaire
gerechten van de hand van topchefs Erik de Mönnik van De Swarte Ruijter in Holten en Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk op het programma. Op het menu van hun tijdelijke restaurant Le Carburateur staan dit jaar gerechten met elementen uit de historie van de Achterhoek.

*'Fricadelle culinaire'*
Festivalmascotte en -directrice Tante Rikkie heeft ook voor inspiratie gezorgd. Haar favoriet is de frikadel. De Mönnik en Jansma serveren een vertaling van de snack met kropsla, een crème van gerookte uien, en zilveruitjes.

*Meer restaurant*
Vorig jaar stonden de chefs te koken vanuit de Culibus. Dit jaar wordt er een heus restaurant met lounge opgebouwd. Zo worden de lange rijen de vorig jaar voor Le Carburateur stonden vermeden, en kan men vooraf een aperitiefje nemen. In de vorm van een festivalbiertje bijvoorbeeld.

Op de foto boven: SVH Meesterkok Erik de Mönnik tijdens een jamsessie van de Jeunes Restaurateurs Nederland

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws