Sterrenzaak Basiliek en Dolfinarium werken samen

16 mei 2014
Sterrenzaak Basiliek en Dolfinarium werken samen

Het lijkt een ongewone samenwerking, een zeezoogdierenpark en een Michelin sterrenrestaurant die de handen ineen slaan. Toch hebben Basiliek en
het Dolfinarium, beide uit Harderwijk, een arrangement samengesteld waarbij bezoekers van het park hun dag in stijl kunnen afsluiten. Kinderen worden tijdens het diner uitgenodigd om bij Topkok Rik Jansma letterlijk in de keuken te kijken en leren op de avond over gezond en lekker eten, etiketten en tafelmanieren.

*Beleving verkopen*
Jansma: “Ondanks dat we totaal verschillende bedrijven zijn, verkopen we toch hetzelfde, een beleving. We laten onze gasten echt iets meemaken en spreken daarbij alle zintuigen aan. Bij het Dolfinarium heeft die beleving en bewustwording betrekking op bijzondere zee(zoog)dieren. Bij ons op gezond en lekker eten. Iets dat heel goed samen gaat. Bij kinderen is deze boodschap onbekend. Niet voor niets is 1 op de 5 kinderen te dik. 30 procent daarvan raakt dat overtollige gewicht nooit meer kwijt.”

*Pizza op de bank*
Dolfinarium directeur Marten Foppen vult aan: “Veel mensen sluiten een bijzondere Dolfinariumdag af met een snelle hap bij een wegrestaurant of thuis met een pizza op de bank. Door de samenwerking tussen ons park en Basiliek kunnen onze gasten de dag zowel uniek als ook gezond afsluiten. Beleving hoeft niet op te houden als je hier de poort uit loopt.”

*De Culibus*
Restaurant Basiliek is lid van Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE). Deze vereniging van jonge getalenteerde restaurateurs richtte in 2007 stichting de Culibus op. “Deze bus met topkoks rijdt door het hele land laat kinderen zien én beleven hoe je lekker en vooral gezonder kunt koken en eten.” zegt Jansma, die tevens voorzitter is van de JRE.

*Arrangement*
Speciaal voor deze samenwerking is er een arrangement samengesteld: Voor €49,95 p.p. kunnen mensen zowel naar het Dolfinarium en genieten van een 3 gangen menu in restaurant Basiliek. De kaarten zijn via het restaurant te bestellen. Basiliek heeft 1 Michelinster en 16 GaultMillau punten.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws