Sterrenzaak Basiliek en Dolfinarium werken samen

16 mei 2014 |
Sterrenzaak Basiliek en Dolfinarium werken samen<

Het lijkt een ongewone samenwerking, een zeezoogdierenpark en een Michelin sterrenrestaurant die de handen ineen slaan. Toch hebben Basiliek en
het Dolfinarium, beide uit Harderwijk, een arrangement samengesteld waarbij bezoekers van het park hun dag in stijl kunnen afsluiten. Kinderen worden tijdens het diner uitgenodigd om bij Topkok Rik Jansma letterlijk in de keuken te kijken en leren op de avond over gezond en lekker eten, etiketten en tafelmanieren.

Beleving verkopen
Jansma: “Ondanks dat we totaal verschillende bedrijven zijn, verkopen we toch hetzelfde, een beleving. We laten onze gasten echt iets meemaken en spreken daarbij alle zintuigen aan. Bij het Dolfinarium heeft die beleving en bewustwording betrekking op bijzondere zee(zoog)dieren. Bij ons op gezond en lekker eten. Iets dat heel goed samen gaat. Bij kinderen is deze boodschap onbekend. Niet voor niets is 1 op de 5 kinderen te dik. 30 procent daarvan raakt dat overtollige gewicht nooit meer kwijt.”

Pizza op de bank
Dolfinarium directeur Marten Foppen vult aan: “Veel mensen sluiten een bijzondere Dolfinariumdag af met een snelle hap bij een wegrestaurant of thuis met een pizza op de bank. Door de samenwerking tussen ons park en Basiliek kunnen onze gasten de dag zowel uniek als ook gezond afsluiten. Beleving hoeft niet op te houden als je hier de poort uit loopt.”

De Culibus
Restaurant Basiliek is lid van Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE). Deze vereniging van jonge getalenteerde restaurateurs richtte in 2007 stichting de Culibus op. “Deze bus met topkoks rijdt door het hele land laat kinderen zien én beleven hoe je lekker en vooral gezonder kunt koken en eten.” zegt Jansma, die tevens voorzitter is van de JRE.

Arrangement
Speciaal voor deze samenwerking is er een arrangement samengesteld: Voor €49,95 p.p. kunnen mensen zowel naar het Dolfinarium en genieten van een 3 gangen menu in restaurant Basiliek. De kaarten zijn via het restaurant te bestellen. Basiliek heeft 1 Michelinster en 16 GaultMillau punten.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: