Creatief koken tijdens jamsessie

20 februari 2013 |
Creatief koken tijdens jamsessie<

Geen jamsessie met muziek, maar met gerechten. Afgelopen Maandag vond bij Unilever Food Solutions een jamsessie plaats van de Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE). Chefs kwamen hier bijeen om gezamenlijk te koken.

In duo koken
Aan het evenement deden chefs mee van restaurants die verbonden zijn aan JRE. In tweetallen kozen ze een aantal producten waar ze samen diverse gerechten van bereidden. Gedurende deze bijeenkomst maken de koks kennis met producten die ze niet dagelijks gebruiken. Zo inspireren ze elkaar en kunnen ze tips en ervaringen uitwisselen. De aanwezige chefs waren Rik Jansma (Restaurant Basiliek, Harderwijk), Ruben van Dieten (Brasserie NL, Leidschendam), Marko Karelse (Restaurant Villa la Ruche, Voorburg), Mart Scherp (Restaurant Scherp, Middelburg), Ingmar Ipema (Restaurant Fris, Haarlem), Henrie van der Heijden (Restaurant 't Raadhuis, Heinenoord), Guy Peskens (Restaurant De Molen, Kaatsheuvel) en Edwin Loos (Restaurant Savarin, Rijswijk).

Partners
Er was tijdens de sessie veel aandacht voor de onlangs gelanceerde Knorr Professional Fonds en Hellmann's Vinaigrettes. Het vlees werd verzorgd door Quality Meat Scotland en de wijnen werden geserveerd door Sligro.

Een sfeerimpressie van de jamsessie:














Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: