Creatief koken tijdens jamsessie

20 februari 2013
Creatief koken tijdens jamsessie

Geen jamsessie met muziek, maar met gerechten. Afgelopen Maandag vond bij Unilever Food Solutions een jamsessie plaats van de Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE). Chefs kwamen hier bijeen om gezamenlijk te koken.

*In duo koken*
Aan het evenement deden chefs mee van restaurants die verbonden zijn aan JRE. In tweetallen kozen ze een aantal producten waar ze samen diverse gerechten van bereidden. Gedurende deze bijeenkomst maken de koks kennis met producten die ze niet dagelijks gebruiken. Zo inspireren ze elkaar en kunnen ze tips en ervaringen uitwisselen. De aanwezige chefs waren Rik Jansma (Restaurant Basiliek, Harderwijk), Ruben van Dieten (Brasserie NL, Leidschendam), Marko Karelse (Restaurant Villa la Ruche, Voorburg), Mart Scherp (Restaurant Scherp, Middelburg), Ingmar Ipema (Restaurant Fris, Haarlem), Henrie van der Heijden (Restaurant 't Raadhuis, Heinenoord), Guy Peskens (Restaurant De Molen, Kaatsheuvel) en Edwin Loos (Restaurant Savarin, Rijswijk).

*Partners*
Er was tijdens de sessie veel aandacht voor de onlangs gelanceerde Knorr Professional Fonds en Hellmann's Vinaigrettes. Het vlees werd verzorgd door Quality Meat Scotland en de wijnen werden geserveerd door Sligro.

*Een sfeerimpressie van de jamsessie:*


~Marijn Brok~

Overig nieuws