Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

21 januari 2019 | Thijs Jacobs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van initiator en chefkok Tjitze van der Dam en vindt plaats in restaurant Juniper & Kin op de 21ste verdieping van hotel QO Amsterdam. De opbrengsten van 24H Chefs gaat naar het Rode Kruis voor de hulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn, door onder andere het verstrekken van voedselpakketten.

Negen gangen van drie topchefs

Inmiddels is de line-up bekend met 24 vooraanstaande topchefs. Ieder uur neemt een andere chef plaats in de keuken om drie gerechten te bereiden, waardoor elk negen gangen menu door drie verschillende chefs bereid wordt. Om te genieten van deze unieke ervaring kunnen gasten een VIP-tafel reserveren voor tien personen voor één van de acht time slots via de website www.24h-chefs.com. Tevens is het mogelijk om losse zitplaatsen te boeken.

TIMESLOT 00:00 – 03:00

00:00-01:00 | Luc Kusters | Bolenius
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

01:00-02:00 | Dennis Kuipers | Vinkeles
Gault&Millau: 17,5/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

02:00-03:00 | Egon van Hoof | MOS Amsterdam
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

TIMESLOT 03:00 – 06:00

03:00-04:00 | Andre Gerrits | ‘t Amsterdammertje
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

04:00-05:00 | Jonathan Zandbergen | Merlet
Gault&Millau: 17,5/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

05:00-06:00 | Roland Veldhuijzen | Tante Koosje
Gault&Millau: 15/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

TIMESLOT 06:00 – 09:00

06:00-07:00 | Jan Sobecki | Tribeca
Gault&Millau: 18,5/20 punten
Michelin: 2 sterren ()

07:00-08:00 | Jeroen en Marleen Brouwer | De Loohoeve
Gaul&Millau: 16/20 punten | Gastvrouw van het jaar 2019
Michelin: 1 ster (*)

08:00-09:00 | Dennis Huwaë | Daalder
Gault&Millau: 16/20 punten

TIMESLOT 09:00 – 12:00

09:00-10:00 | Chris Naylor | Vermeer
Gault&Millau: 18/20 punten | Groentechef van het jaar 2019
Michelin: 1 ster (*)

10:00-11:00 | Maik Kuijpers | Carstens

11:00-12:00 | Alain Alders | De Vrienden van Jacob
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

TIMESLOT 12:00 – 15:00

12:00-13:00 | Soenil Bahadoer | De Lindehof
Gault&Millau: 17,5/20 punten
Michelin: 2 sterren ()

13:00-14:00 | Arturo Dalhuisen | The White Room
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

14:00-15:00 | Sidney Schutte | Spectrum
Gault&Millau: 18,5/20 punten
Michelin: 2 sterren ()

TIMESLOT 15:00 – 18:00

15:00-16:00 | Stefan van Sprang | Aan de Poel
Gault&Millau: 16,5/20 punten
Michelin: 2 sterren ()

16:00-17:00 | Lucas Rive | Lucas Rive
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

17:00-18:00 | Roger Rassin | La Rive
Gault&Millau: 17,5/20 punten

TIMESLOT 18:00 – 21:00

18:00-19:00 | Jaimie van Heije | Jaimie van Heije
Gault&Millau: 16/20 punten

19:00-20:00 | Mike en Jim Cornelissen | Rijnzicht
Gault&Millau: 14,5/20 punten | Ontdekking van het jaar 2019
Michelin: 1 ster (*)

20:00-21:00 | Marcel van Lier | Latour
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

TIMESLOT 21:00 – 00:00

21:00-22:00 | Schilo van Coevorden | Taiko
Gault&Millau: 17/20 punten

22:00-23:00 | Rik Jansma | Basiliek
Gault&Millau: 15/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

23:00-00:00 | Menno Post | Olivijn
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

Deelnemers 24H Chefs

24 Chefs staan vrijwillig en vol enthousiasme in de keuken om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. De presentatie is deels in handen van Rode Kruis ambassadeurs Irene Moors, Humberto Tan, Helga van Leur en Kaj van der Ree, verspreid over verschillende momenten gedurende de 24 uur. Tijdens 24H Chefs vindt er live entertainment plaats door talentvolle artiesten van Nederlandse bodem, waaronder Jim van der Zee, Mensje van Steen en Barry Paf.

Daarnaast vindt er een online veiling plaats met unieke culinaire veilingitems, denk aan een dag meelopen in de keuken van een vooraanstaande chef of een chef die bij je thuis komt koken. De veiling is te vinden op https://24hchefs.onzeveilingonline.nl/ en loopt tot 23.00 uur op 17 februari 2019.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: