Je hebt gezocht op: topchef

Friese topchefs halen 11.350 euro op voor Braziliaanse straatkinderen
3 oktober 2024Nieuws

Friese topchefs halen 11.350 euro op voor Braziliaanse straatkinderen

Acht topchefs met Friese roots hebben op 1 oktober 2024 tijdens het ‘Frysk Benefiet Diner’ in restaurant Mearkas gekookt voor de stichting...

Jet Loos wint Nederlandse finale Bocuse d’Or
24 september 2024Nieuws

Jet Loos wint Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 23 september 2024 tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Jet Loos van restaurant Flore** in Amsterdam, samen met haar commis Rowin IJsse...

Drie Beste Groentechefs van de wereld koken samen tijdens Future Awards in Rotterdam
23 augustus 2024Nieuws

Drie Beste Groentechefs van de wereld koken samen tijdens Future Awards in Rotterdam

Op 24 september 2024 reikt We’re Smart in samenwerking met Gastvrij Rotterdam zijn jaarlijkse Future Awards uit. De Future Awards is de bekronin...

Sterrenchef Guido Braeken verlaat Château Wittem voor Van Oys Maastricht Retreat
16 augustus 2024Nieuws

Sterrenchef Guido Braeken verlaat Château Wittem voor Van Oys Maastricht Retreat

Per 1 januari 2025 gaat tweesterrenchef Guido Braeken aan de slag in het fine dining restaurant crEATe van Van Oys Maastricht Retreat. Hij zal gaan sa...

Twee chefs uit Nederlandse keukens in de race voor titel ‘World’s Best Young Chef’
7 augustus 2024Nieuws

Twee chefs uit Nederlandse keukens in de race voor titel ‘World’s Best Young Chef’

Twee chefs van Nederlandse restaurants strijden dit jaar om de titel beste jonge chef in de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. Noa...

Nu ook jury en commis van de Nederlandse finale Bocuse d’Or bekend
6 augustus 2024Nieuws

Nu ook jury en commis van de Nederlandse finale Bocuse d’Or bekend

Zes topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Aan hen de ee...

Soenil Bahadoer helpt Voltaire* in Parc Broekhuizen uit de brand na vertrek chef-kok
24 juli 2024Nieuws

Soenil Bahadoer helpt Voltaire* in Parc Broekhuizen uit de brand na vertrek chef-kok

Chef-kok Arturo Dalhuisen heeft restaurant Voltaire* in Culinair Landgoed Parc Broekhuizen enkele weken geleden verlaten. Zijn werk is vanaf dat momen...

Lancering van de Dry Aged Biet Chefs Club: Een revolutie in de food service
11 juli 2024Nieuws

Lancering van de Dry Aged Biet Chefs Club: Een revolutie in de food service

Op dinsdag 8 juli is de innovatieve Dry Aged Biet Chefs Club officieel gelanceerd, een unieke samenwerking tussen vier vooraanstaande topchefs: Yornie...

Gault&Millau organiseert exclusieve Chef’s table tijdens Horecava 2025
3 juli 2024Nieuws

Gault&Millau organiseert exclusieve Chef’s table tijdens Horecava 2025

Horecava, de grootste Nederlandse horecabeurs die al sinds 1957 vakmensen uit de wereld van eten, drinken en hospitality samenbrengt, introduceert een...

24H Chefs kookmarathon daverend succes met opbrengst van 195.000 euro
27 mei 2024Nieuws

24H Chefs kookmarathon daverend succes met opbrengst van 195.000 euro

Zondag 26 mei ging om 12.00 uur ’s middags de vijfde editie van 24H Chefs van start op Kasteel Kerckebosch in Zeist. 24 van Nederlands allerbest...

Topchef Kees Meinderts opent uniek Fries kasrestaurant Mearkas
23 mei 2024Nieuws

Topchef Kees Meinderts opent uniek Fries kasrestaurant Mearkas

Samen met compagnon Christiaan Steijn heeft chef Kees Meinderts op 2 mei 2024 kasrestaurant Mearkas geopend. Het enige kasrestaurant van Friesland lig...

24H Chefs 2024 vindt plaats op een schilderachtige locatie
15 mei 2024Nieuws

24H Chefs 2024 vindt plaats op een schilderachtige locatie

Op zondag 26 mei gaat om 12:00 uur voor de vijfde keer 24H Chefs van start. Na Zandvoort, Amsterdam en Utrecht is ditmaal het schilderachtige Kasteel...

Dit zijn de 18 Gault&Millau awardwinnaars 2024
5 februari 2024Nieuws

Dit zijn de 18 Gault&Millau awardwinnaars 2024

De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024 zijn 5 februari 2024 bekendgemaakt in Tivoli Vredenburg. Onder het toeziend oog van de top van de Nede...

Tjaco van Eijken wordt nieuwe chef Restaurant Vermeer
31 januari 2024Nieuws

Tjaco van Eijken wordt nieuwe chef Restaurant Vermeer

Meesterkok Chris Naylor gaat aan de slag als culinary director Noord-Europa voor Minor Hotels. Na achttien jaar draagt hij zijn taken als executi...

Horeca Vakbeurs Hardenberg van start
29 januari 2024Nieuws

Horeca Vakbeurs Hardenberg van start

Op de frisse, maar zonnige ochtend van 29 januari 2024 om klokslag 11:00 ging het startschot voor de langverwachte nieuwe Horeca Vakbeurs...

Peter en Marieke Lute openen officieel de deuren van Green
24 januari 2024Nieuws

Peter en Marieke Lute openen officieel de deuren van Green

Na meer dan een jaar perfectioneren en bijschaven, openen culinair ondernemers Peter en Marieke Lute de deuren van Green voor zowel lunch als diner. D...

Topchefs zijn de sterren op nieuw culinair platform Guide des Chefs
14 december 2023Nieuws

Topchefs zijn de sterren op nieuw culinair platform Guide des Chefs

Eind november is met een feestelijke soft-launch in restaurant De Nederlanden in Vreeland het culinaire platform Guide des Chefs gelanceerd. Guide des...

Hanos en Horeca Vakbeurs slaan handen ineen
16 november 2023Nieuws

Hanos en Horeca Vakbeurs slaan handen ineen

Horeca Vakbeurs maakt bekend dat het een samenwerking aangaat met Hanos. De groothandel en totaalleverancier van de horeca presenteert zich op Horeca...

Team Bocuse d’Or Nederland ingeloot voor Europese finale in Noorse Trondheim
17 oktober 2023Nieuws

Team Bocuse d’Or Nederland ingeloot voor Europese finale in Noorse Trondheim

Donderdag 12 oktober 2023 maakte de organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or bekend dat team Bocuse d’Or Nederland officie...

Jubileumeditie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt weer alle records
21 september 2023Nieuws

Jubileumeditie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt weer alle records

Gastvrij Rotterdam vierde dit jaar haar tiende editie. Dit jaar besloeg de horecavakbeurs vijf uitverkochte beurshallen in Rotterdam Ahoy, waarmee dez...

Marco van der Wijngaard wint voor tweede keer Nederlandse finale Bocuse d’Or
18 september 2023Nieuws

Marco van der Wijngaard wint voor tweede keer Nederlandse finale Bocuse d’Or

Tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard, samen met zijn commis Stijn de Jong, van restaurant ’t Amsterdammertje in...

“Het probleem is dat mensen geen ambitie hebben”
5 september 2023Nieuws

“Het probleem is dat mensen geen ambitie hebben”

Ondernemen in Roermond. Wie in het voorbijlopen een blik op de menukaart van Aruna Cuisine in Roermond werpt, zal al snel even stil blijven staan om t...

15 Jaar De RestaurantKrant (2013): Tamara de Borst van 15-jarige stagiaire tot chef
7 juli 2023Nieuws

15 Jaar De RestaurantKrant (2013): Tamara de Borst van 15-jarige stagiaire tot chef

Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...

KLM-passagiers ontmoeten chef-kok Rodrigo Oliveira aan boord tijdens vlucht naar Amsterdam
26 juni 2023Nieuws

KLM-passagiers ontmoeten chef-kok Rodrigo Oliveira aan boord tijdens vlucht naar Amsterdam

Topchef Rodrigo Oliveira hielp mee aan boord tijdens de bereiding en presentatie van de door hem in samenwerking met KLM gecreëerde maaltijden, g...

15 jaar De RestaurantKrant (2010): Chef-kok Robert Kranenborg over zijn leven na de keuken
2 juni 2023Nieuws

15 jaar De RestaurantKrant (2010): Chef-kok Robert Kranenborg over zijn leven na de keuken

Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...

Indische topchefs stralen op kookfestijn Kasteel Kerckebosch
17 mei 2023Nieuws

Indische topchefs stralen op kookfestijn Kasteel Kerckebosch

Met maar liefst zes Indische chef-koks presenteert hotel-restaurant Kasteel Kerckebosch het beste van de eigentijdse Indische keuken tijdens hun...

Dit is het nieuwe campagnebeeld van de tiende editie Gastvrij Rotterdam
12 mei 2023Nieuws

Dit is het nieuwe campagnebeeld van de tiende editie Gastvrij Rotterdam

De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam viert van 18 tot en met 20 september 2023 haar tiende editie in Rotterdam Ahoy. Ter gelegenheid hiervan is een ni...

Topchefs roepen op tot het meetbaar maken van duurzaamheid tijdens Low Food Symposium
9 mei 2023Nieuws

Topchefs roepen op tot het meetbaar maken van duurzaamheid tijdens Low Food Symposium

Op 15 mei vindt de vierde jaarlijkse editie van Low Food Symposium plaats in het Rijksmuseum in Amsterdam. Low Food is een beweging, geleid door Joris...

Deze chefs koken tijdens Chefs at the Parc
9 mei 2023Nieuws

Deze chefs koken tijdens Chefs at the Parc

Het is bijna zover. Van zaterdag 13 tot en met dinsdag 16 mei organiseert Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de tweede editie van het Internationale G...

Chef Kiko Martins komt koken met ARCA's chef Henrique Sá Pessoa
3 mei 2023Nieuws

Chef Kiko Martins komt koken met ARCA's chef Henrique Sá Pessoa

ARCA Amsterdam kondigt aan dat op dinsdag 30 mei de Braziliaans-Portugese chef-kok Kiko Martins naar Amsterdam komt voor de vierde editie van ARCA Beh...

Meer dan 50 Michelinsterren schitteren bij Chefs at the Parc
18 april 2023Nieuws

Meer dan 50 Michelinsterren schitteren bij Chefs at the Parc

Van zaterdag 13 tot en met dinsdag 16 mei 2023 organiseert Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de 2de editie van het ‘Internationale Gourmet Fest...

Topchef Peter Scholte start reis door Utrechtse evenementenlocatie met duurzame koksvisie
12 april 2023Nieuws

Topchef Peter Scholte start reis door Utrechtse evenementenlocatie met duurzame koksvisie

Peter Scholte is sinds 1 maart 2023 de nieuwe chefkok van Koninklijke Jaarbeurs. Hiervoor werkte Peter onder andere bij Le Garage, The Duchess*, Spaan...

Op deze data komt Chefs at the Parc terug
3 maart 2023Nieuws

Op deze data komt Chefs at the Parc terug

In mei 2019 presenteerde Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de eerste editie van het ‘International Gourmet Festival Chefs at the Parc’. G...

Gault&Millau verkiest Jan Sobecki tot Chef van het Jaar (en alle andere winnaars)
14 februari 2023Nieuws

Gault&Millau verkiest Jan Sobecki tot Chef van het Jaar (en alle andere winnaars)

Chef Jan Sobecki van restaurant Tribeca is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dat gebeurde maandag 13 februari in Utrecht tijden...

Winaars Gault&Millau Awards 2023 op een rij
13 februari 2023Nieuws

Winaars Gault&Millau Awards 2023 op een rij

Op maandag 13 februari werd de Gault&Millau gids 2023 gepresenteerd. Gedurende de lancering namen maar liefst 20 winnaars in 19 categorieën e...

25 sterrenchefs koken op Patrons Chef's Table
6 februari 2023Nieuws

25 sterrenchefs koken op Patrons Chef's Table

Met een slag op de historische beursgong van de Amsterdamse Beurs van Berlage openden patron-cuisiniers Jef Schuur en Wilco Berends op zondag 29 janua...

Jan Smink wint kookwedstrijd 'Le Taittinger' Prix Culinaire
1 februari 2023Nieuws

Jan Smink wint kookwedstrijd 'Le Taittinger' Prix Culinaire

Chef Jan Smink behaalde afgelopen dinsdag de eerste plek tijdens de 55e editie van de internationale kookwedstrijd van ‘Le Taittinger&rsquo...

Paolo Marino pakt goud tijdens NK Pizza bakken 2023
10 januari 2023Nieuws

Paolo Marino pakt goud tijdens NK Pizza bakken 2023

De hoofdprijs van het NK Pizza bakken 2023 is voor Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam. De Italiaan gaf tijdens de Horecava...

De RestaurantKrant jaaroverzicht 2022
16 december 2022Nieuws

De RestaurantKrant jaaroverzicht 2022

December: de maand van lijstjes, terugblikken en voorspellingen doen. Niemand weet wat 2023 gaat brengen, maar wat de redactie wel weet is welke artik...

Zo maakt de Horecava het werken in de horeca aantrekkelijker
13 december 2022Nieuws

Zo maakt de Horecava het werken in de horeca aantrekkelijker

Het personeelstekort in de horecabranche is nog steeds een actueel onderwerp. Voor de pandemie werkten er in Nederland 424.000 werknemers in de horeca...