Nieuwe serie FOMO Chefs rekent af met jongeren­vooroordelen over fine dining

Auteur: redactie
Gastronomie Michelin 12 december 2025
Nieuwe serie FOMO Chefs rekent af met jongeren­vooroordelen over fine dining Beeldmateriaal aangeleverd door: KRO-NCRV

Hoewel Nederland vol zit met culinair talent en toprestaurants, laten veel jongeren fine dining links liggen. Hun kritiek: het is te duur, te ingewikkeld en je krijgt ‘niks’ op je bord. In FOMO Chefs gaat Tobias Camman op zoek naar wat er nu echt achter die vooroordelen schuilgaat.

Met de overtuiging van een toegewijde kok, wijnkenner en auteur van vier kookboeken neemt hij de kijker mee in de wereld van fine dining. Tobias krijgt daarbij hulp van Stijn, een culinaire leek met nuchtere blik. FOMO Chefs is vanaf vrijdag 19 december volledig gratis te bekijken bij via NPO Start.

"Veel jongeren denken dat fine dining saai en ingewikkeld is. Met FOMO Chefs wil ik laten zien dat er juist een wereld van plezier, vakmanschap en verrassing achter zit. Voor mij is dit programma een droom die uitkomt en ik hoop dat kijkers zien hoe toegankelijk die wereld eigenlijk is", zegt Tobias over de serie. 

Elke aflevering begint bij een Nederlandse topchef met één of meerdere sterren, onder wie Jeroen Achtien en Hans van Wolde. Zij koken hun signature dish: het gerecht dat hun keuken typeert. Tobias en Stijn reizen vervolgens naar de landen en regio’s waar de belangrijkste ingrediënten uit die signature dishes vandaan komen. Zo trekt het duo door binnen- en buitenland: van een kaviaarkwekerij in een voormalige koeienstal in de Achterhoek tot de Italiaanse bossen op zoek naar het felbegeerde witte goud, de truffel.

Met alle verzamelde ingrediënten gaat Tobias uiteindelijk zelf aan de slag. In elke aflevering bereidt hij zijn eigen gerecht voor de topchef die hen inspireerde, gebaseerd op de vondsten van hun reis. Weten ze de chefs te verrassen? En vooral: biedt FOMO Chefs kijkers een toegankelijk inkijkje in fine dining? Alle gerechten zijn terug te vinden op de website van KRO-NCRV, zodat kijkers er zelf mee aan de slag kunnen.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws