Eten op Michelinniveau tijdens Zwarte Cross

18 mei 2012
Eten op Michelinniveau tijdens Zwarte Cross

Patron-cuisiniers Rik Jansma van restaurant Basiliek en Erik de Mönnink van de Swarte Ruijter gaan een chique restaurant runnen op het festival van de Zwarte Cross.

De naam van het tijdelijke restaurant is heel toepasselijk ‘Le Carburateur’. De Zwarte Cross is het eerste festival dat een restaurant krijgt met een verfijnde keuken. Op het menu staan streekgerechten bereid met streekproducten.

*Streek en bio op de kaart*
Jansma en De Mönnink gaan streekgerechten en (vooral) biologische streekproducten serveren. Samen gaan ze een volledige keuken en een restaurant op hoogte uit de grond laten verrijzen, zodat de gasten op niveau kunnen dineren en lunchen terwijl ze uitzicht hebben over het festivalterrein.

*Grote uitdaging*
Chef-kok Jansma van het Harderwijkse restaurant met een Michelinster: “Het is voor ons een geweldige uitdaging om kwaliteit te bieden uit een keuken op een weiland. Je wilt samen laten zien dat je dit ook kan. Ook wil je bewijzen dat het menu zowel goed als goedkoop is. De drempel voor een Michelinrestaurant lijkt hoog, maar op de Zwarte Cross kunnen we bewijzen dat lekker eten helemaal niet duur hoeft te zijn. Een Likkepot van Kemperlandhoen met Crostini’s en 'stekkebezen’ kost bijvoorbeeld maar 6,75 euro!”

*'Roots' in het oosten*
Rik Jansma komt oorspronkelijk uit de Achterhoek en Erik de Mönnink heeft als geboren Twentenaar zijn Bib Gourmand-restaurant in Holten, beide topkoks hebben hun roots in het oosten van het land liggen.

~Frank Lindner~

Overig nieuws