Eten op Michelinniveau tijdens Zwarte Cross

18 mei 2012 |
Eten op Michelinniveau tijdens Zwarte Cross

Patron-cuisiniers Rik Jansma van restaurant Basiliek en Erik de Mönnink van de Swarte Ruijter gaan een chique restaurant runnen op het festival van de Zwarte Cross.

De naam van het tijdelijke restaurant is heel toepasselijk ‘Le Carburateur’. De Zwarte Cross is het eerste festival dat een restaurant krijgt met een verfijnde keuken. Op het menu staan streekgerechten bereid met streekproducten.

Streek en bio op de kaart
Jansma en De Mönnink gaan streekgerechten en (vooral) biologische streekproducten serveren. Samen gaan ze een volledige keuken en een restaurant op hoogte uit de grond laten verrijzen, zodat de gasten op niveau kunnen dineren en lunchen terwijl ze uitzicht hebben over het festivalterrein.

Grote uitdaging
Chef-kok Jansma van het Harderwijkse restaurant met een Michelinster: “Het is voor ons een geweldige uitdaging om kwaliteit te bieden uit een keuken op een weiland. Je wilt samen laten zien dat je dit ook kan. Ook wil je bewijzen dat het menu zowel goed als goedkoop is. De drempel voor een Michelinrestaurant lijkt hoog, maar op de Zwarte Cross kunnen we bewijzen dat lekker eten helemaal niet duur hoeft te zijn. Een Likkepot van Kemperlandhoen met Crostini’s en 'stekkebezen’ kost bijvoorbeeld maar 6,75 euro!”

'Roots' in het oosten
Rik Jansma komt oorspronkelijk uit de Achterhoek en Erik de Mönnink heeft als geboren Twentenaar zijn Bib Gourmand-restaurant in Holten, beide topkoks hebben hun roots in het oosten van het land liggen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: