Restaurantvereniging JRE beloont opvallend ondernemerschap

29 november 2016 | Jorien Slager

Restaurantvereniging JRE heeft maandag 28 november awards uitgereikt aan ondernemers die afgelopen jaar opvallend ondernemerschap hebben getoond. Edwin Soumang van restaurant ONE in Roermond is uitgeroepen tot Chef van het Jaar, de titel Gastvrouw van het Jaar gaat naar Jennifer Silvius van Rantrée in Maastricht en Marko Karelse en Erica de Raaf hebben met Villa la Ruche in Voorburg het Restaurant van het Jaar.

JRE is een vooraanstaande restaurantvereniging, waarin jonge en ambitieuze ondernemers zich hebben verenigd. Tijdens de algemene ledenvergadering bij restaurant Sems in Leeuwarden zijn drie aangesloten bedrijven verrast met een JRE-award. 

Winnaars gekozen door collega-leden

Het bijzondere en mooie aan deze onderscheidingen is dat de winnaars gekozen zijn door de leden zelf.

Chef van het Jaar

Zij mochten allemaal stemmen op een collega en kozen Edwin Soumang als Chef van het Jaar. Edwin is met zijn partner Bethany DeLong eigenaar van het met één Michelinster bekroonde restaurant ONE in Roermond.

De chef-kok wordt door zijn collega’s omschreven als ‘eigenzinnig, talentvol, stijlvol en avontuurlijk’. Bovendien vinden ze hem ambitieus en competitief, met een no-nonsense en competitieve instelling.

Gastvrouw van het Jaar

De award Gastheer of -vrouw van het Jaar werd uitgereikt aan Jennifer Silvius van restaurant Rantrée in Maastricht. ‘Trots, voorkomend, gastvriendelijk, verzorgend, gepassioneerd, professioneel en inspirerend’, zo omschrijven haar collega’s haar.

Restaurant van het Jaar

Het JRE-restaurant van het jaar staat in Voorburg en wordt geëxploiteerd door Marko Karelse en Erica de Raaf: Villa la Ruche. De collega’s waarderen de ondernemers vanwege hun ‘innovativiteit, creativiteit, visie en lef’. Bovendien zijn ze ondernemend en commercieel. Zo is Marko ook een van de eigenaren van de recent geopende bistro Vertus in Den Haag.

Ledenvergadering

De awards werden uitgereikt door voorzitter Rik Jansma (eigenaar van restaurant Basiliek in Harderwijk) tijdens de Algemene Ledenvergadering bij restaurant Sems in Leeuwarden. Het initiatief had vorig jaar haar vuurdoop, toen de prijzen voor het eerst werden uitgereikt.

Over JRE

JRE is een vereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 16 landen: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

JRE-chefs combineren top kooktalent met passie voor de koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie. Hun gepassioneerde kookkunst in combinatie met perfect gastheerschap en een sfeervolle ambiance biedt gasten de ongelooflijke JRE-ervaring.

Lidmaatschap staat open voor restaurateurs jonger dan 42 jaar. Bij het bereiken van de leeftijd van 50 jaar vervallen leden in erelidmaatschap ‘Table d’Honneur’.

Bij JRE, draait alles om delen, stimuleren en inspireren. Chefs tonen een enorme solidariteit door hun kennis en expertise te delen met collega’s. Als gast in een van onze restaurants ervaart u zonder twijfel de tomeloze ambitie en passie van onze chefs.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: