Sterrenchefs inspireren tijdens A Day to Amuse

23 september 2015
Sterrenchefs inspireren tijdens A Day to Amuse

Ruim veertig topchefs werkten gisteren samen aan nieuwe ideeën tijdens de masterclasses met fond. Acht sterrenchefs en één patissier
bereidden hun signature amuse met Chef Natural Fonds tijdens A Day to Amuse. Dit event bood aan de chefs de kans om een extra dosis culinaire inspiratie op te doen voor de feestmaanden. Door fond de hoofdrol te geven in alle gerechten werd de veelzijdigheid van dit basisproduct getoond. Zo werd er zelfs een dessertamuse gemaakt met fond als basis.

~Foto: © Kasper van 't Hoff Photographe~

*Amuses*
De amuses van de sterrenchefs varieerden van kreeft met Kemperkip tot gelakte kalfswang. Ook was er een dessertamuse op basis van schaaldierenfumet, gemaakt door patissier Hidde de Brabander. "Dat fond een goede basis is voor soepen en sauzen, weet elke chef, maar de toepassing ervan als basisproduct in andere gerechten zoals amuses, is vrij onbekend", zegt SVH Meesterkok Guido Robert.

*Experimenteren*
Eén van de sterrenchefs die deze dag zijn signature amuse maakte, was Alain Alders van restaurant De Vrienden van Jacob. Hij maakte gemarineerde zeebaarsfilet op basis van de demi-glace fonds. "Het is leuk om te zien hoe met een kwalitatief hoogwaardig gemaksproduct volop gevarieerd en geëxperimenteerd kan worden. Dat levert zo met de feestdagen in aantocht een hoop inspiratie op."

*Sterrenchefs*
Naast Alain Alders waren ook sterrenchefs Rogér Rassin, Rik Jansma, Gerard Wollerich, Raymond Prinsen, Wouter van Laarhoven, Lars van Galen, Wilco Berends en patissier Hidde de Brabander aanwezig. Ook zij gaven creatieve masterclasses aan de aanwezige chefs.

~Mirte Bouman~

Overig nieuws