Estee Strooker kookt in Het Glazen Restaurant voor 3FM Serious Request

4 december 2017 | Roy Spijker

Ook dit jaar zal het Glazen Restaurant weer in de ‘tijdelijke hoofdstad van Nederland’ neerstrijken. In het Oranjepark in Apeldoorn zullen verschillende Nederlandse top chefs en restaurateurs samen met studenten van de middelbare en hoge hotelscholen een week lang elke dag een lunch en diner verzorgen ten behoeve van 3FM Serious Request. Culinaire hoogstandjes op een unieke locatie voor het goede doel vanaf zaterdag 16 december tot en met vrijdag 22 december.

Het Glazen Restaurant zal voor het vijfde jaar 100% van alle opbrengsten direct schenken aan 3FM Serious Request. De afgelopen vier edities hebben in totaal meer dan €350.000,- opgebracht. Dit jaar gaat de aandacht naar kinderen in conflictgebieden die gescheiden zijn van hun ouders, broers of zussen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Hoofdrolspelers
Terwijl de DJ’s Domien Verschuren, Sander Hoogendoorn en Anqelique Houtveen een week niet mogen eten wordt er om de hoek iedere dag uitgebreid geluncht en gedineerd op topniveau voor hetzelfde goede doel. Dit jaar in Apeldoorn zelfs met een echte pannenkoeken middag speciaal voor de jongste fans. Een mooie tegenstelling. Dagelijks zal er een geweldige 3 gangenlunch en een fantastisch 4 gangen diner voor 120 personen worden bereid. Elk lunch of diner zal er een andere top chef in de keuken van het Glazen Restaurant in Apeldoorn staan. Zo zullen onder top patron Rik Jansma van restaurant Basiliek in Harderwijk en Masterchef winnares en 24Kitchen presentatrice Estee Strooker met haar restaurant ’t Amusement uit Arnhem acte de presence geven. Maar ook lokale helden uit Apeldoorn als Gerwin Sanders van restaurant Twenty 2 en restaurant de Echoput zullen deelnemen aan dit initiatief.

Partners

Het Glazen Restaurant wordt voor het vijfde jaar gerealiseerd vanuit de founding partner Mise en Place en Resengo. Dit in nauwe samenwerking met NPO 3FM, en initiatiefnemers Staffable Payroll, HANOS Horeca Groothandel, Neptunes Structures en Saxion University of applied sciences. Traditiegetrouw zullen de DJ’s die het Glazen Huis ingaan hun laatste avondmaal nuttigen in het Glazen Restaurant. Naast heel veel lekker eten en drinken zijn er dagelijkse unieke veilingen, muzikale optredens, en speciale gasten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: