Estee Strooker kookt in Het Glazen Restaurant voor 3FM Serious Request

4 december 2017 | Roy Spijker

Ook dit jaar zal het Glazen Restaurant weer in de ‘tijdelijke hoofdstad van Nederland’ neerstrijken. In het Oranjepark in Apeldoorn zullen verschillende Nederlandse top chefs en restaurateurs samen met studenten van de middelbare en hoge hotelscholen een week lang elke dag een lunch en diner verzorgen ten behoeve van 3FM Serious Request. Culinaire hoogstandjes op een unieke locatie voor het goede doel vanaf zaterdag 16 december tot en met vrijdag 22 december.

Het Glazen Restaurant zal voor het vijfde jaar 100% van alle opbrengsten direct schenken aan 3FM Serious Request. De afgelopen vier edities hebben in totaal meer dan €350.000,- opgebracht. Dit jaar gaat de aandacht naar kinderen in conflictgebieden die gescheiden zijn van hun ouders, broers of zussen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Hoofdrolspelers
Terwijl de DJ’s Domien Verschuren, Sander Hoogendoorn en Anqelique Houtveen een week niet mogen eten wordt er om de hoek iedere dag uitgebreid geluncht en gedineerd op topniveau voor hetzelfde goede doel. Dit jaar in Apeldoorn zelfs met een echte pannenkoeken middag speciaal voor de jongste fans. Een mooie tegenstelling. Dagelijks zal er een geweldige 3 gangenlunch en een fantastisch 4 gangen diner voor 120 personen worden bereid. Elk lunch of diner zal er een andere top chef in de keuken van het Glazen Restaurant in Apeldoorn staan. Zo zullen onder top patron Rik Jansma van restaurant Basiliek in Harderwijk en Masterchef winnares en 24Kitchen presentatrice Estee Strooker met haar restaurant ’t Amusement uit Arnhem acte de presence geven. Maar ook lokale helden uit Apeldoorn als Gerwin Sanders van restaurant Twenty 2 en restaurant de Echoput zullen deelnemen aan dit initiatief.

Partners

Het Glazen Restaurant wordt voor het vijfde jaar gerealiseerd vanuit de founding partner Mise en Place en Resengo. Dit in nauwe samenwerking met NPO 3FM, en initiatiefnemers Staffable Payroll, HANOS Horeca Groothandel, Neptunes Structures en Saxion University of applied sciences. Traditiegetrouw zullen de DJ’s die het Glazen Huis ingaan hun laatste avondmaal nuttigen in het Glazen Restaurant. Naast heel veel lekker eten en drinken zijn er dagelijkse unieke veilingen, muzikale optredens, en speciale gasten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: