Estee Strooker kookt in Het Glazen Restaurant voor 3FM Serious Request

4 december 2017 | Roy Spijker

Ook dit jaar zal het Glazen Restaurant weer in de ‘tijdelijke hoofdstad van Nederland’ neerstrijken. In het Oranjepark in Apeldoorn zullen verschillende Nederlandse top chefs en restaurateurs samen met studenten van de middelbare en hoge hotelscholen een week lang elke dag een lunch en diner verzorgen ten behoeve van 3FM Serious Request. Culinaire hoogstandjes op een unieke locatie voor het goede doel vanaf zaterdag 16 december tot en met vrijdag 22 december.

Het Glazen Restaurant zal voor het vijfde jaar 100% van alle opbrengsten direct schenken aan 3FM Serious Request. De afgelopen vier edities hebben in totaal meer dan €350.000,- opgebracht. Dit jaar gaat de aandacht naar kinderen in conflictgebieden die gescheiden zijn van hun ouders, broers of zussen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Hoofdrolspelers
Terwijl de DJ’s Domien Verschuren, Sander Hoogendoorn en Anqelique Houtveen een week niet mogen eten wordt er om de hoek iedere dag uitgebreid geluncht en gedineerd op topniveau voor hetzelfde goede doel. Dit jaar in Apeldoorn zelfs met een echte pannenkoeken middag speciaal voor de jongste fans. Een mooie tegenstelling. Dagelijks zal er een geweldige 3 gangenlunch en een fantastisch 4 gangen diner voor 120 personen worden bereid. Elk lunch of diner zal er een andere top chef in de keuken van het Glazen Restaurant in Apeldoorn staan. Zo zullen onder top patron Rik Jansma van restaurant Basiliek in Harderwijk en Masterchef winnares en 24Kitchen presentatrice Estee Strooker met haar restaurant ’t Amusement uit Arnhem acte de presence geven. Maar ook lokale helden uit Apeldoorn als Gerwin Sanders van restaurant Twenty 2 en restaurant de Echoput zullen deelnemen aan dit initiatief.

Partners

Het Glazen Restaurant wordt voor het vijfde jaar gerealiseerd vanuit de founding partner Mise en Place en Resengo. Dit in nauwe samenwerking met NPO 3FM, en initiatiefnemers Staffable Payroll, HANOS Horeca Groothandel, Neptunes Structures en Saxion University of applied sciences. Traditiegetrouw zullen de DJ’s die het Glazen Huis ingaan hun laatste avondmaal nuttigen in het Glazen Restaurant. Naast heel veel lekker eten en drinken zijn er dagelijkse unieke veilingen, muzikale optredens, en speciale gasten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: