Je hebt gezocht op: chef

Michelin: twee nieuwe tweesterren restaurants voor België en Luxemburg
29 april 2025Nieuws

Michelin: twee nieuwe tweesterren restaurants voor België en Luxemburg

De Belgische en Luxemburgse culinaire wereld verzamelde afgelopen maandag in de Antwerpse Handelsbeurs voor de Michelinuitreiking 2025. Op deze dag we...

Restaurant Wolfslaar* viert 25-jarig jubileum
25 april 2025Nieuws

Restaurant Wolfslaar* viert 25-jarig jubileum

Restaurant Wolfslaar, gevestigd op het historische Landgoed Wolfslaar in Breda, viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 2000 door...

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire
23 april 2025Nieuws

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire

Culinair Nederland rouwt om het verlies van Jonnie Boer. Boer is op 60-jarige leeftijd onverwacht overleden aan de gevolgen van een longembolie tijden...

In de laatste dagen van april voegt Michelin 8 restaurants toe aan gids
23 april 2025Nieuws

In de laatste dagen van april voegt Michelin 8 restaurants toe aan gids

De inspecteurs van Michelin Nederland hebben drie restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijge...

Brasserie Monsees neemt restaurant Vlaar in ’s-Graveland over
22 april 2025Nieuws

Brasserie Monsees neemt restaurant Vlaar in ’s-Graveland over

Restaurant Vlaar in ’s-Graveland krijgt per 1 mei nieuwe eigenaren. Liliane en Arlo Vlaar dragen dan na 16 jaar het stokje over aan Loes en Sand...

Ralf Berendsen** verlaat La Butte Aux Bois en opent eigen restaurant in Nederland
17 april 2025Nieuws

Ralf Berendsen** verlaat La Butte Aux Bois en opent eigen restaurant in Nederland

Na vijftien jaar verlaat sterrenchef Berendsen 'Restaurant Ralf Berendsen', gevestigd in vijfsterrenhotel La Butte aux Bois in het Belgische Lanaken....

De rek is eruit: tijd voor echte samenwerking in de horeca
17 april 2025Nieuws

De rek is eruit: tijd voor echte samenwerking in de horeca

Onlangs was ik aanwezig bij de inspiratie dag van de Foodservice Homies van Mehmet Eser. We werden ondergedompeld in de ‘Horeca Druk’, geb...

Sterrenchef Sidney Schutte neemt samen met partner Gigi van Es restaurant over
17 april 2025Nieuws

Sterrenchef Sidney Schutte neemt samen met partner Gigi van Es restaurant over

Sidney Schutte en zijn partner Gigi van Es zijn de nieuwe uitbaters van Restaurant Rust Wat in Blaricum. Het restaurant gaat vanaf 1 juni door het lev...

Restaurant NORRA is de nieuwe fine-dining-hotspot in Bilthoven
16 april 2025Nieuws

Restaurant NORRA is de nieuwe fine-dining-hotspot in Bilthoven

Bilthoven is een nieuw fine-dining-restaurant rijker. Gastvrouw Lieke Nicole-Creemers heeft op 2 april 2025 haar Restaurant NORRA geopend aan het Emma...

Bocuse d'Or verplaatst Commis Challenge 2025
14 april 2025Nieuws

Bocuse d'Or verplaatst Commis Challenge 2025

Eerder communiceerde Bocuse d’Or over de introductie van de Commis Challenge. Een nieuw wedstrijd-element binnen Bocuse d’Or Nederland. Di...

Sterrenchef opent café en bakkerij in Rotterdam
9 april 2025Nieuws

Sterrenchef opent café en bakkerij in Rotterdam

In Rotterdam opent op 16 mei ‘O Anatolian cafe & bakery’. O is het museumcafé van Fenix, het nieuwe kunstmuseum over migratie....

Restaurant Noble wordt Noble Gastro House
1 april 2025Nieuws

Restaurant Noble wordt Noble Gastro House

"Goed eten, betaalbare wijnen en een relaxte sfeer", dat belooft Edwin Kats vanaf vandaag met Noble Gastro House, de nieuwe naam van Restaurant Noble...

Chef-kok René Brienen verruilt de Maas voor Van der Valk-keuken aan Caribische Zee
1 april 2025Nieuws

Chef-kok René Brienen verruilt de Maas voor Van der Valk-keuken aan Caribische Zee

Chef-kok René Brienen van Brienen aan de Maas vertrekt naar Bonaire om als creatief culinair directeur aan de slag te gaan bij het Van der Valk...

Harmen School wint landelijke finale CuliQuiz Battle 2025
1 april 2025Nieuws

Harmen School wint landelijke finale CuliQuiz Battle 2025

Harmen School van ROC Landstede Zwolle heeft de landelijke finale van de CuliQuiz Battle 2025 gewonnen. De finale vond maandagmiddag plaats in de H20...

Pasquale Carfora kookt met pop-up restaurant van Aroma in Amsterdam
31 maart 2025Nieuws

Pasquale Carfora kookt met pop-up restaurant van Aroma in Amsterdam

Restaurant Aroma Italian Fine Dining kondigt aan dat chef-kok Pasquale Carfora (van Aroma in Vaassen) zijn culinaire talenten vanaf april ook in de Am...

Volgende stap Soenil Bahadoer bekend: sterrenchef opent restaurant in Kasteel Gemert
28 maart 2025Nieuws

Volgende stap Soenil Bahadoer bekend: sterrenchef opent restaurant in Kasteel Gemert

Soenil Bahadoer, eigenaar van het befaamde tweesterrenrestaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen, opent deze zomer restaurant GEM, een gloednieuw...

Luc Kusters verhuist met Bolenius* naar Rembrandtpark
27 maart 2025Nieuws

Luc Kusters verhuist met Bolenius* naar Rembrandtpark

Bolenius* opent vanaf 17 april de deuren van de nieuwe locatie aan de Nachtwachtlaan 20B in Amsterdam. Het restaurant op de Zuidas blijft voorlopig no...

Crisisbestendig fine dining: wat de sector kan leren van Restaurant 212**
27 maart 2025Nieuws

Crisisbestendig fine dining: wat de sector kan leren van Restaurant 212**

De fine dining sector stelt hoge eisen aan personeel. Achter de schermen worden restaurants geconfronteerd met voortdurende operationele en financi&eu...

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg
19 maart 2025Nieuws

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg

Restaurant Judith opent op 19 maart haar deuren in Kasteel Engelenburg en introduceert een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie...

Het iconische The Jane, opgezet door Sergio Herman en Nick Bril, sluit na 11 jaar de deuren
18 maart 2025Nieuws

Het iconische The Jane, opgezet door Sergio Herman en Nick Bril, sluit na 11 jaar de deuren

Na elf jaar sluit het legendarische restaurant The Jane in Antwerpen definitief zijn deuren. Het restaurant, dat in 2014 werd opgericht door sterrench...

Ron Gastrobar lanceert eerste AI-telefoonassistent voor restaurants: Ronnie
18 maart 2025Nieuws

Ron Gastrobar lanceert eerste AI-telefoonassistent voor restaurants: Ronnie

Ron Gastrobar aan de Sophialaan in Amsterdam zet een baanbrekende stap in de horeca door wereldwijd als eerste restaurant een AI-gestuurde telefoonass...

Giuseppe Mazziotta: Maak van het ene probleem geen ander probleem
18 maart 2025Nieuws

Giuseppe Mazziotta: Maak van het ene probleem geen ander probleem

Binnen een restaurant is het natuurlijk altijd belangrijk om logisch na te denken. Sommige problemen kun je heel simpel oplossen door ‘oppervlak...

Lokaal 1650 in 's-Hertogenbosch werd Co’s Foodbar en wil blijven vernieuwen
18 maart 2025Nieuws

Lokaal 1650 in 's-Hertogenbosch werd Co’s Foodbar en wil blijven vernieuwen

Rob Sleutjes, eigenaar van het voormalige Lokaal 1650 en nu van Co’s Foodbar in de Korte Putstraat in Den Bosch, begon na 13 jaar aan een nieuw...

Nederlandse chef Richard Ekkebus ontvangt derde Michelinster
14 maart 2025Nieuws

Nederlandse chef Richard Ekkebus ontvangt derde Michelinster

Richard Ekkebus heeft donderdagavond tijdens de presentatie van de Michelingids voor Hong Kong en Macau met zijn restaurant Amber een derde Michelinst...

Iers rundvlees in de schijnwerpers bij ’t Nonnetje**
13 maart 2025Nieuws

Iers rundvlees in de schijnwerpers bij ’t Nonnetje**

Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje in Harderwijk vormde op 12 maart het bijzondere decor voor een culinaire viering van St Patrick’s Day, w...

Café Restaurant Sandberg opent deuren bij Stedelijk Museum Amsterdam
12 maart 2025Nieuws

Café Restaurant Sandberg opent deuren bij Stedelijk Museum Amsterdam

Een stadskantine met eerlijk eten en goed gezelschap, een plek die als vanzelfsprekend voelt. Café Restaurant Sandberg brengt herkenbare g...

Bocuse d’Or Nederland zoekt jong keukentalent voor de Commis Challenge 2025
6 maart 2025Nieuws

Bocuse d’Or Nederland zoekt jong keukentalent voor de Commis Challenge 2025

Jonge culinaire talenten krijgen een unieke kans om Nederland te vertegenwoordigen op het wereldtoneel van de gastronomie. De inschrijvingen voor de B...

In Memoriam: Euro Toques-erelid Daam Scharloo
5 maart 2025Nieuws

In Memoriam: Euro Toques-erelid Daam Scharloo

Op 4 maart overleed Daam Scharloo, voormalig patron van 't Baarsje in Waddinxveen en befaamd sabreur. Scharloo was erelid van Euro-Toques, dat het vol...

Chef-kok Koninklijk Huis gaat aan de slag bij nieuw vijfsterrenhotel Rosewood Amsterdam
4 maart 2025Nieuws

Chef-kok Koninklijk Huis gaat aan de slag bij nieuw vijfsterrenhotel Rosewood Amsterdam

Willem-Pieter van Dreumel vertrekt als chef-kok van het Koninklijk Huis, zo maakt hij zelf bekend op LinkedIn. De SVH Meesterkok is per 1 maart in fun...

Chef’s Table restaurant Hidden Gem toert door havengebied Rotterdam
4 maart 2025Nieuws

Chef’s Table restaurant Hidden Gem toert door havengebied Rotterdam

Pop-up restaurant Hidden Gem maakt een doorstart in het Rotterdamse M4H havengebied. In het industriële Keilepand start masterkok Kelvin Lin met...

Tien jaar ondernemen in Duiven: “We hebben een goede gesprekspartner bij de gemeente”
3 maart 2025Nieuws

Tien jaar ondernemen in Duiven: “We hebben een goede gesprekspartner bij de gemeente”

Ondernemen in Duiven… Tien jaar geleden zetten Edwin Tunnissen (55) en Patricia Dhondt (52) de stap om hun gezamenlijke droom werkelijkheid te...

The White Room in Krasnapolsky brengt meer dan 15 sterrenchefs samen voor Michelin Festival
27 februari 2025Nieuws

The White Room in Krasnapolsky brengt meer dan 15 sterrenchefs samen voor Michelin Festival

Op 26 mei 2025 worden de iconische Wintertuin en de Grand Ballroom van het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam omgetoverd tot het meest presti...

De kracht van co-branding
27 februari 2025Nieuws

De kracht van co-branding

McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...

Lieke Nicole-Creemers van Restaurant Le Nord opent in april 2025 Restaurant NORRA in Bilthoven
25 februari 2025Nieuws

Lieke Nicole-Creemers van Restaurant Le Nord opent in april 2025 Restaurant NORRA in Bilthoven

Op 2 april 2025 opent Lieke Nicole-Creemers Restaurant NORRA in het centrum van Bilthoven. Het fine-dining-restaurant gelegen aan het Emmaplein 10 wor...

Savarin presenteert nieuwe culinaire brigade, onder leiding van chef Richard de Vries
25 februari 2025Nieuws

Savarin presenteert nieuwe culinaire brigade, onder leiding van chef Richard de Vries

Restaurant, Hotel & Spa Savarin in Rijswijk heeft maandag 24 februari zijn nieuwe keukenbrigade voorgesteld. Tijdens een speciale lunch werden c...

Sterrenrestaurant Aan de Zweth overgenomen door Justin Koopman en Indy Chiron Akkermans
20 februari 2025Nieuws

Sterrenrestaurant Aan de Zweth overgenomen door Justin Koopman en Indy Chiron Akkermans

Na ruim tien jaar zal Joris Peters per 1 maart 2025 de exploitatie van restaurant Aan de Zweth in Schipluiden overdragen aan chef Justin Koopman en ga...

2025: Het jaar van de terugkerende gast
19 februari 2025Nieuws

2025: Het jaar van de terugkerende gast

Veel faillissementen, stijgende kosten, marges die onder druk staan en consumenten die minder te besteden hebben. Gasten zijn in 2025 nog kritischer o...

Nederland wint goud en plaatst zich voor finale Global Chefs Challenge in Wales 2026
18 februari 2025Nieuws

Nederland wint goud en plaatst zich voor finale Global Chefs Challenge in Wales 2026

Op dinsdag 18 februari heeft Nederland zich in Rimini geplaatst voor de finale van de Global Chefs Challenge in Wales in 2026. Deze wedstrijden worden...

Restaurant LOCALS introduceert exclusieve Chef’s Table ervaringen
17 februari 2025Nieuws

Restaurant LOCALS introduceert exclusieve Chef’s Table ervaringen

Restaurant LOCALS, gevestigd in Hotel Haarhuis, introduceert binnenkort een exclusieve Chef’s Table ervaring voor culinaire fijnproevers. Tijden...

Jonge ondernemers die ervoor gaan: Yolande Vesters bezocht restaurant De Koningin
14 februari 2025Nieuws

Jonge ondernemers die ervoor gaan: Yolande Vesters bezocht restaurant De Koningin

Steenoven De Olifant is een rijksmonument met een rijke historie. De oven waarin eens de befaamde IJsselstenen werden gebakken, is nu een voorhof wat...