U heeft gezocht op : Luc Kusters

10 september 2019 Interview Longread
De academische en culinaire wereld komen samen tijdens TASTE Summit

Een verbinding leggen tussen de academische- en culinaire wereld. Dat is de missie van smaakprofessor Peter Klosse. “We kunnen ontzettend veel van elkaar leren.” Als er één iemand in Nederland midden in deze twee werelden staat, dan is het Peter Klosse. Als oprichter van...

13 mei 2019 Awards
Sterrenchefs nomineren hun favorieten voor TheFork Restaurant Awards

Nieuwe week, nieuw restaurant, nieuwe award. Gerenommeerde chefs zetten de spotlight op hun favoriete onlangs geopende restaurant voor TheFork Restaurants Awards. De 3 sterrenchefs waaronder Moshik Roth, Onno Kokmeijer en Lucas Rive nomineerden hun persoonlijke favorieten voor deze nieuwe award. Maa...

17 april 2019 Duurzaamheid KHN
BookDinners en Dutch Cuisine gaan samenwerken

BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur en gezonder eten te bevorderen, net als het gebruik van natuurlijke ingredienten en eerlijke kwaliteit van voeding. Dutch Cuisine is vanaf nu meer...

19 februari 2019 Chefs
24H Chefs haalt 55.600 euro op voor het Rode Kruis

Op zondag 17 februari 2019 stonden 24 topchefs, bartenders en BN’ers paraat om 400 gasten verspreid over 24 uur te voorzien van een 9-gangen diner, heerlijke cocktails en onderhoudend entertainment. De opbrengst van deze 24-uur durende kookmarathon was bestemd voor het Rode Kruis. In combinati...

21 januari 2019 Events Culinair
Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van in...

23 oktober 2018 Achtergronden Culinair
Topchefs koken 24 uur lang voor het goede doel

Op zondag 17 februari 2019, om precies 00:00 uur, gaat de derde editie van 24H Chefs van start: hét culinaire event van Nederland waarbij 24 topchefs 24 uur achter elkaar koken voor het goede doel. Tijdens deze kookmarathon kunnen vierhonderd gasten in acht dagdelen genieten van een bijzonder...

3 april 2018
Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker

Traditionele bierstijlen, de blond (37%), dubbel (27%), tripel (28%) en quadrupel (12%) worden na pils (77%) het meeste gedronken. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Novioresearch in opdracht van Hertog Jan. Jonge bierdrinker experimenteert De hopbittere IPA (11%) kan zich na ...

20 februari 2018 Café Bier Restaurant
Grand Prestige Vatgerijpt zoekt de grens op

Grand Prestige Vatgerijpt 2018, het vlaggenschip van Hertog Jan werd vanmiddag gelanceerd. Tijdens een lange expeditie naar smaak creëerde de brouwers van Hertog Jan in samenwerking met Michelin chef-kok Luc Kusters, wijnsommelier Harold Hamersma en bourbonkenner Anne Stokvis de varianten Bourb...

6 april 2016
Chefs leren bij op Food Professional Day

Vakschool Rijn IJssel in Wageningen organiseerde eergisteren de Food Professional Day. Het thema was dit jaar groenten, aardappelen en peulvruchten. Bauke van Lenteren van Rijk Zwaan vertelde de aanwezige chefs en leerlingen over de kansen die groenteveredeling hen kan bieden. Inspiratie "Ons ...

18 januari 2016
18 nieuwe ambassadeurs Dutch Cuisine

Jonnie en Thérèse Boer, Edwin Vinke, Dick Middelweerd, Leon Mazairac en Wouter Kik zijn slechts zes van de achttien nieuwe ambassadeurs van Dutch Cuisine. Voorzitter Albert Kooy van Dutch Cuisine maakte de namen van de ambassadeurs op maandag 11 januari bekend op de Horecava. Het initiatief wil ...

14 januari 2016
Food Professional Day 2016

In gesprek over aardappelen, groenten en peulvruchten. Dat vindt plaats op maandag 4 april 2016 bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Het veelzijdige programma omvat zowel plenaire sessies en workshops, als een Dutch Cuisine signature lunch en een infomarkt. De inschrijving is geopend. Inbreng ...

14 januari 2015
Winnaars Gouden Koksmes

Leermeester-souschef Lars Drost en zijn leerling Arief Wijnhard van Restaurant Ciel Bleu in Amsterdam hebben op dinsdag 13 januari het Gouden Koksmes en de titel Nationaal Kampioen Leermeester-Leerling verworven. De wedstrijd vond plaats tijdens de Horecava in Amsterdam RAI. De beide deelnemer...

3 juli 2014
Zelfgekweekte groente bij Bolenius

Op een laag dak direct naast restaurant Bolenius in Amsterdam geen dakpannen maar sla, aardperen en andere gewassen. Gekweekt om de kwaliteit van de groente in het restaurant in eigen hand te houden. Of zoals Luc Kusters, chef kok en mede-eigenaar van Bolenius, zegt “dagverse groente die ’s och...

17 juni 2014
Topchefs treden toe tot Gilde

Tijdens het jubileum galadiner van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks op 15 juni 2014 in hotel Okura Amsterdam traden Luc Kusters (patron cuisinier restaurant Bollenius, Amsterdam) en Rogér Rassin (executive chef Amstel hotel, Amsterdam) toe tot het Gilde. Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks...

20 januari 2014
Koksgilde lanceert Dutch Cuisine

Dutch Cuisine is officieel gepresenteerd door Koksgilde Nederland. Dutch Cuisine is een movement. Een beweging die het nieuwe Nederlandse koken vertegenwoordigt. En een keuken waarin verse groenten een hoofdrol spelen. En vlees en vis een bijrol. Onverwachte combinaties met voornamelijk regionale ...

3 januari 2014
Dutch Cuisine nieuw initiatief Koksgilde

Maandag 13 januari presenteert het Koksgilde tijdens de Horecava in Amsterdam RAI het nieuwe initiatief ‘Dutch Cuisine’. Met deze stap wil het Koksgilde een beweging op gang brengen waarbij koks ambassadeurs zijn van het nieuwe koken; lekker, gezond en verantwoord. De presentatie van het initi...

25 juli 2013
Restaurant Bolenius kookt koelkast leeg

Het als duurzaam bekend staande restaurant Bolenius doet deze status eer aan. Voor de zomersluiting wordt de koelkast leeg gekookt. Gasten die op 9 augustus komen eten, krijgen van alle te gebruiken ingrediënten vijf verrassingsgerechten voorgeschoteld totdat alles op is. Deze speciale avond kost...

20 juni 2013
Bolenius wint duurzaamheidsprijs

Restaurant Bolenius in Amsterdam is de winnaar van de DAM Prijs stadsdeel Zuid. Het restaurant maakt zich sinds 2012 op een duurzame manier sterk voor hun eigen 'Nieuw Amsterdamse' keuken. Met deze stadsdeelprijs is het restaurant van chef-kok Luc Kusters en gastheer Xavier Giesen automatisch gen...

15 januari 2013
Ook Green Key voor restaurants

Op de Horecava is de eerste Gouden Green Key voor restaurants uitgereikt. Bolenius restaurant ontving het keurmerk als beloning voor hun inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. Duurzaam verantwoord Dit is de eerste keer dat een restaurant de Green Key ontvangt. Duurzaamheid is een b...

10 december 2012
Franse topchefs op Horecava 2013

Franse en Nederlandse Meesterkoks zetten zich samen met SVH in om de vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca te vergroten. Op de Horecava zullen diverse Franse topchefs masterclasses geven. Aanmelden "Iedereen kan zich opgeven" Ambacht loont De Franse en Nederlandse Meesterkoks zijn de aan...

11 oktober 2012
Kranenborg overhandigt titels Bolenius

Chef-kok Luc Kusters en gastheer Xavier Giesen van Bolenius Restaurant in Amsterdam zijn door SVH Meesterkok Robert Kranenborg geïnaugureerd als SVH Meesterkok en SVH Meestergastheer. SVH chef én gastheer De twee professionals scharen zich daarmee op een lijst met restaurants, waaronder De Lib...

27 februari 2012
Kranenborg achter de kachel bij Bolenius

Robert Kranenborg kruipt op 17 maart tijdens een speciale avond in restaurant Bolenius in Amsterdam achter de kachel. Uit de keuken komen dan gerechten uit de boeiende loopbaan van de 61-jarige chef die hoogtijdagen beleefde bij onder meer sterrenzaken als het Brusselse restaurant La Cravache d’O...

1 december 2011
Hit voor tweede GildenEvent

Het tweede GildenEvent was dit jaar weer een groot succes. De organisatie van het jaarlijkse inspiratietheater van het Koksgilde, het Gastvrijheidsgilde en de vrienden van beide gilden, kijkt terug op een mooie avond. Een gezelschap van 800 vakmensen was aanwezig in het Cinemec in Ede. Het thema van...

1 november 2011
GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheveningen. Sergio Herman pakte opnieuw de volle 20 punten. Bovendien kreeg de driesterrenchef een oeuvreprijs uitgereikt. De Grand Prestige award verva...

6 september 2011
Line-up chefs Taste of Amsterdam bekend

Nadat eind augustus de deelnemende restaurants aan culinair festival Taste of Amsterdam bekend werden gemaakt. Is nu ook de line-up van de topchefs compleet. Deze chef-koks zullen de bezoekers van 22 tot en met 25 september verrassen met hun beste gerechten en bijzondere technieken. Bekende gezi...

22 april 2011
Geslaagd diner topkoks voor Alpe d'HuZes

Zondag 17 april hebben een aantal topchefs van Nederland de handen ineen geslagen om voor de actie Alpe d’HuZes een diner van zeven gangen te serveren. Onder aanvoering van Martijn van Vlodorp bereide de nestor van het koksgilde, Paul Fagel, samen met mannen als Luc Kusters, Roger Rassin, Leonardo...

13 april 2011
Topkoks organiseren diner voor goed doel

Zeven topkoks maken op 17 april aanstaande samen een benefietdiner waarvan de opbrengst naar de actie Alpe d’HuZes van KWF gaat. Paul Fagel, Rogér Rassin, (La Rive, Amstel Hotel), Luc Kusters (Bolenius), Leonardo Pacenti (Toscanini), Martijn van Vlodorp (Grand Hotel Karel V), Jos van Velzen (Koek...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: