Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker

3 april 2018 | David Bakker
Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker<

Traditionele bierstijlen, de blond (37%), dubbel (27%), tripel (28%) en quadrupel (12%) worden na pils (77%) het meeste gedronken. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Novioresearch in opdracht van Hertog Jan.

Jonge bierdrinker experimenteert

De hopbittere IPA (11%) kan zich na een grote opmars scharen in het rijtje van de amber (11%), Saison (8%), Porter/stout (7%) en Barrel Aged bier (7%). Verder doen de seizoensbieren, het bockbier (33%) en het wit- en weizenbier met (40%) het bijzonder goed. De jonge generatie pilsdrinkers (18-29 jaar) experimenteert het meeste en drinkt de grootste variëteit aan bierstijlen. Opvallend is wel dat niet de 65 plusser (vooral pils) de meeste bockbieren drinkt maar de midlife bierdrinker, 30-49 jaar.

Barrel Aged bieren bezig aan snelle opmars

Na de IPA zijn de vatgerijpte bieren bij de bierdrinker aan een sterke opmars bezig. Terwijl brouwers pas sinds een jaar meer vatgerijpte bieren op de markt brengen, drinkt nu al 8% van de bierdrinkers dit biertype. Vooral bij de jonge generatie tussen de 18 en 29, is de bierstijl met 12% veel gedronken. Dat is opvallend aangezien deze bieren in prijsniveau tussen de 15 à 25 euro per fles liggen.

Gerard van den Broek, Meesterbrouwer Hertog Jan: “Het beeld dat uit het onderzoek komt wordt bevestigd tijdens onze exclusieve voorverkoop afgelopen zaterdag. Maar liefst 1.250 bierliefhebbers kwamen naar Arcen om een fles Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt te bemachtigen. We zien dat de leeftijd van deze bezoekers steeds meer de jonge bierdrinker is. Ook deze generatie kiest voor smaak, kwaliteit en een bijzonder bier om van te genieten.”

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt is samen met sterrenkok Luc Kusters van Bolenius ontwikkeld. Hij invuseerde het bier met specerijen zoals vanille, Jeneverbes en VOC-kruiden. Het bier is gerijpt op Bourbon Whiskyvaten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

Opening Fastservice
SUGO Pizza Eindhoven feestelijk geopend

Op 12 december jongstleden openden horecaondernemers Herman Hell en Hugo Kruijssen hun vierde SUGO Pizza in hartje Eindhoven. SUGO Pizza Eindhoven is het eerste filiaal van SUGO 'nieuwe stijl' en heeft een unieke stamtafel beschilderd door kunstenaar Niels Bakkerus. Als stunt werden tijdens ...

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle bekende verleidingen op de kaart serveren ze hier een speciale bagel die je nergens anders in Nederland kunt krijgen. Het is de stad van de drie A...

Opening Bezorgen
Eerste fysieke restaurant van Deliveroo geopend in Hongkong

Deliveroo opende zojuist zijn eerste fysieke restaurant in Hongkong. Op deze locatie kun je daadwerkelijk iets eten, maar het restaurant doet ook dienst als keuken voor zo'n vijftien bezorgconcepten. Marges De druk op het restaurant is hoog; de huurprijs per vierkante meter is een van de ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: