Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker

3 april 2018 | David Bakker

Traditionele bierstijlen, de blond (37%), dubbel (27%), tripel (28%) en quadrupel (12%) worden na pils (77%) het meeste gedronken. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Novioresearch in opdracht van Hertog Jan.

Jonge bierdrinker experimenteert

De hopbittere IPA (11%) kan zich na een grote opmars scharen in het rijtje van de amber (11%), Saison (8%), Porter/stout (7%) en Barrel Aged bier (7%). Verder doen de seizoensbieren, het bockbier (33%) en het wit- en weizenbier met (40%) het bijzonder goed. De jonge generatie pilsdrinkers (18-29 jaar) experimenteert het meeste en drinkt de grootste variëteit aan bierstijlen. Opvallend is wel dat niet de 65 plusser (vooral pils) de meeste bockbieren drinkt maar de midlife bierdrinker, 30-49 jaar.

Barrel Aged bieren bezig aan snelle opmars

Na de IPA zijn de vatgerijpte bieren bij de bierdrinker aan een sterke opmars bezig. Terwijl brouwers pas sinds een jaar meer vatgerijpte bieren op de markt brengen, drinkt nu al 8% van de bierdrinkers dit biertype. Vooral bij de jonge generatie tussen de 18 en 29, is de bierstijl met 12% veel gedronken. Dat is opvallend aangezien deze bieren in prijsniveau tussen de 15 à 25 euro per fles liggen.

Gerard van den Broek, Meesterbrouwer Hertog Jan: “Het beeld dat uit het onderzoek komt wordt bevestigd tijdens onze exclusieve voorverkoop afgelopen zaterdag. Maar liefst 1.250 bierliefhebbers kwamen naar Arcen om een fles Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt te bemachtigen. We zien dat de leeftijd van deze bezoekers steeds meer de jonge bierdrinker is. Ook deze generatie kiest voor smaak, kwaliteit en een bijzonder bier om van te genieten.”

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt is samen met sterrenkok Luc Kusters van Bolenius ontwikkeld. Hij invuseerde het bier met specerijen zoals vanille, Jeneverbes en VOC-kruiden. Het bier is gerijpt op Bourbon Whiskyvaten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: De visie van Jeroen Raes

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met Jeroen Raes en Dennis van der Meer. Toen de trotse eigenar...

Opening
Beachclub ‘Hudson Beach’ opent medio mei de deuren in Kijkduin

Vanaf medio mei kunnen strandliefhebbers terecht bij de nieuwe, Amerikaans georiënteerde strandhotspot van Kijkduin: Hudson Beach. Aan de rand van de Haagse duinen waan je je hier voor even in het zonovergoten Californië. Deze California-vibe wordt extra benadrukt door het gebruik van f...

HMSHost en Vapiano slaan handen ineen

Vapiano en HMSHost International BV onderzoeken de opening van Vapiano-restaurants via haar dochteronderneming Vapiano Franchising International. Locaties omvatten luchthavens, treinstations en outletcentra in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland. De restaurants worden ...

Economie Bier
Bavaria N.V. boekt recordomzet

Swinkels Family Breweries N.V., holding van Bavaria N.V. heeft voor het derde jaar op rij een recordomzet geboekt, ondanks uitdagende marktomstandigheden. De netto-omzet kwam uit op € 659 miljoen, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2016. Het bedrijfsresultaat daalde van € 45,8 m...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Rijden onder invloed met bedrijfsauto. Ontslag?

Niet alleen gasten gaan na het nuttigen van alcohol achter het stuur zitten, ook medewerkers uit de horeca maken zich daar weleens schuldig aan. De gevaren zijn bekend, alcohol en verkeer horen niet samen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, op een parkeerterrein. Een chef-kok u...

Culinair Bocuse d'Or
Kick-off Bocuse d'Or: Lars Drost wil via Turijn naar Lyon

"Vandaag start onze route naar Turijn." Met de trots van een Chef de Mission die zijn Olympiërs richting de meest prestigieuze sportwedstrijd ter wereld leidt, opende Bocuse d’Or Nederland-bestuurslid en SVH-directeur Ricardo Eshuis de start van het traject dat Team NL op het po...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: