Chefs leren bij op Food Professional Day

6 april 2016
Chefs leren bij op Food Professional Day

Vakschool Rijn IJssel in Wageningen organiseerde eergisteren de Food Professional Day. Het thema was dit jaar groenten, aardappelen
en peulvruchten. Bauke van Lenteren van Rijk Zwaan vertelde de aanwezige chefs en leerlingen over de kansen die groenteveredeling hen kan bieden.

*Inspiratie*
"Ons doel was om de chefs te inspireren met verrassende groentebereidingen vanuit de hele wereld", vertelt Bauke, specialist marketing & business development convenience & Leafies. "Wij namen de culinaire talenten mee in de wereld van groenteveredeling door mooie beelden van zaden, zaadproducties en teelten te laten zien. Voor ons is het ook heel leerzaam om met deze groep in contact te komen. Rijk Zwaan heeft veel contact met retailers, maar in mindere mate met chefs. Uiteindelijk zijn dit de voorlopers die een belangrijke rol kunnen spelen in de populariteit van groenten. Luc Kusters van restaurant Bolenius verraste ons met een heerlijk gerecht van frisse, zacht bittere lentegroenten met onder andere koolrabi en andijvie. Het bewijs dat een klein bittertje meer dan gewaardeerd wordt!"

~Christel Tuin~

Overig nieuws