Bolenius wint duurzaamheidsprijs

20 juni 2013
Bolenius wint duurzaamheidsprijs

Restaurant Bolenius in Amsterdam is de winnaar van de DAM Prijs stadsdeel Zuid. Het restaurant maakt zich sinds 2012 op een duurzame manier sterk voor hun eigen 'Nieuw Amsterdamse' keuken. Met deze
stadsdeelprijs is het restaurant van chef-kok Luc Kusters en gastheer Xavier Giesen automatisch genomineerd voor de DAM prijs 2013. Dit is een onderscheiding voor duurzame ondernemers in het MKB. Samen met zes andere bedrijven strijden zij tot 23 juni om de DAM prijs en de titel Meest Duurzame Ondernemer van Amsterdam.

*Duurzaamheid voorop*
"Met het behalen van de DAM prijs stadsdeel Zuid bewijzen wij opnieuw dat Bolenius duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Begin dit jaar zijn wij als eerste restaurant in Nederland gecertificeerd met de gouden Green Key. Iedere dag stellen wij duurzaamheid opnieuw voorop en proberen wij horeca collega’s te inspireren om hier meer aan te doen", aldus Kusters en Giesen.

*Restaurant Bolenius*
Chef-kok Luc Kusters en gastheer Xavier Giesen sloegen na een culinaire rondreis via La Rive, Vossius, de Kas en Le Cirque de handen ineen om hun droom waar te maken. Begin november 2010 openden zij in Amsterdam de deuren van restaurant Bolenius.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws