GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

1 november 2011 |
GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten<

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheveningen. Sergio Herman pakte opnieuw de volle 20 punten. Bovendien kreeg de
driesterrenchef een oeuvreprijs uitgereikt. De Grand Prestige award vervangt de awards voor In het juryrapport is te lezen: 'waar zit zijn plafond?'.

De awards
__Chef van het jaar:__ Margo Reuten, Da Vinci, Maasbracht

__Belofte van het jaar:__ Luc Kusters, Bolenius, Amsterdam

__Grand Prestige Award:__ Sergio Herman, Oud Sluis, Sluis

__Wijnkaart van het jaar:__ Het Savarijn, Nijmegen

__Sommelier van het jaar:__ Johan Kragtwijk, Grand Hotel Karel V, Utrecht

__Talentvol sommelier van het jaar:__ Peter Paul Kleiss, Boreas, Heeze

__Gastheer van het jaar:__ Danny Gonzalez, Grand Hotel Karel V, Utrecht

__Talentvol gastvrouw:__ Laura de Weerdt, 't Brouwerskolkje, Overveen

__Hotel van het jaar:__ Hotel en Spa Savarin, Rijswijk

__Terras van het jaar:__ Woods, Leiden

__Wijn Spijs specialist:__ Matthijs Vranken, Beluga, Maastricht

__Duurzaam restaurant:__ De Kas, Amsterdam

__Prijs Plezier 2011:__ Silvester's, Sittard

Er zijn dit jaar meer dan veertig nieuwe restaurants in de GaultMillau opgenomen. De hoogste binnenkomers zijn het Wereldmuseum in Rotterdam en het Perceel in Capelle aan de IJssel. Teleurstellingen moesten er ook worden verwerkt in de vorm van puntendalingen. Meer dan dertig restaurants zijn niet meer opgenomen in de gids.

Toprestaurants GaultMillau 2012, 20 t/m 16 punten
(punten, restaurant, plaats)
20, Oud Sluis, Sluis
19.5, Beluga, Maastricht
19.5, Inter Scaldes, Kruiningen
19.5, De Librije, Zwolle
19, Boreas, Heeze
19, De Leest, Vaassen
18, La Rive, Amsterdam
18, De Lindenhof, Giethoorn
18, De Kromme Watergang, Hoofdplaat
18, 't Brouwerskolkje, Overveen
18, Parkheuvel, Rotterdam
18, De Zwethheul, Schipluiden
18, De Leuf, Ubachsberg
17, Ciel Bleu, Amsterdam
17, Vermeer, Amsterdam
17, Calla's, Den Haag
17, Da Vinci, Maasbracht
17, De Lindehof, Nuenen
17, Cordial, Oss
17, Ivy, Rotterdam
17, De Vrienden van Jacob, Santpoort-Noord
17, Seinpost, Scheveningen
17, Wollerich, Sint-Oedenrode
17, De Groene Lantaarn, Zuidwolde
16, Herberg Onder De Linden, Aduard
16, Aan de Poel, Amstelveen
16, Halvemaan, Amsterdam
16, Ron Blaauw Amsterdam, Amsterdam
16, Vinkeles, Amsterdam
16, Yamazato, Amsterdam
16, Apicius, Bakkum
16, Het Koetshuis, Bennekom
16, Chapeau!, Bloemendaal
16, De Hoefslag, Bosch en Duin
16, Bar-resto Pure-C, Cadzand
16, The Raffles, Den Haag
16, Culinaire Verwennerij Bij Jef, Den Hoorn
16, Sonoy, Emmeloord
16, De Zwaan, Etten-Leur
16, Solo, Gorinchem
16, L'Atelier, Gulpen
16, Basiliek, Harderwijk
16, 't Nonnetje, Harderwijk
16, De Kromme Dissel, Heelsum
16, Het Jachthuis, Hoog Soeren
16, De Molen, Kaatsheuvel
16, Toine Hermsen, Maastricht
16, Tout-à-Fait, Maastricht
16, Le Marron, Malden
16, Latour, Noordwijk aan Zee
16, Amarone, Rotterdam
16, Fred, Rotterdam
16, La Trinité, Sluis
16, Elzenduin Beach, Ter Heijde aan Zee
16, Valuas, Venlo
16, Restaurant-Hotel Savelberg, Voorburg
16, De Nederlanden, Vreeland
16, De Treeswijkhoeve, Waalre
16, Bretelli, Weert
16, Brienen aan de Maas, Well
16, Katseveer, Wilhelminadorp
16, Mijn Keuken, Wouw
16, 't Schulten Huas, Zutphen
16, Librije's Zusje, Zwolle

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: