GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

1 november 2011 |
GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheveningen. Sergio Herman pakte opnieuw de volle 20 punten. Bovendien kreeg de
driesterrenchef een oeuvreprijs uitgereikt. De Grand Prestige award vervangt de awards voor In het juryrapport is te lezen: 'waar zit zijn plafond?'.

De awards
__Chef van het jaar:__ Margo Reuten, Da Vinci, Maasbracht

__Belofte van het jaar:__ Luc Kusters, Bolenius, Amsterdam

__Grand Prestige Award:__ Sergio Herman, Oud Sluis, Sluis

__Wijnkaart van het jaar:__ Het Savarijn, Nijmegen

__Sommelier van het jaar:__ Johan Kragtwijk, Grand Hotel Karel V, Utrecht

__Talentvol sommelier van het jaar:__ Peter Paul Kleiss, Boreas, Heeze

__Gastheer van het jaar:__ Danny Gonzalez, Grand Hotel Karel V, Utrecht

__Talentvol gastvrouw:__ Laura de Weerdt, 't Brouwerskolkje, Overveen

__Hotel van het jaar:__ Hotel en Spa Savarin, Rijswijk

__Terras van het jaar:__ Woods, Leiden

__Wijn Spijs specialist:__ Matthijs Vranken, Beluga, Maastricht

__Duurzaam restaurant:__ De Kas, Amsterdam

__Prijs Plezier 2011:__ Silvester's, Sittard

Er zijn dit jaar meer dan veertig nieuwe restaurants in de GaultMillau opgenomen. De hoogste binnenkomers zijn het Wereldmuseum in Rotterdam en het Perceel in Capelle aan de IJssel. Teleurstellingen moesten er ook worden verwerkt in de vorm van puntendalingen. Meer dan dertig restaurants zijn niet meer opgenomen in de gids.

Toprestaurants GaultMillau 2012, 20 t/m 16 punten
(punten, restaurant, plaats)
20, Oud Sluis, Sluis
19.5, Beluga, Maastricht
19.5, Inter Scaldes, Kruiningen
19.5, De Librije, Zwolle
19, Boreas, Heeze
19, De Leest, Vaassen
18, La Rive, Amsterdam
18, De Lindenhof, Giethoorn
18, De Kromme Watergang, Hoofdplaat
18, 't Brouwerskolkje, Overveen
18, Parkheuvel, Rotterdam
18, De Zwethheul, Schipluiden
18, De Leuf, Ubachsberg
17, Ciel Bleu, Amsterdam
17, Vermeer, Amsterdam
17, Calla's, Den Haag
17, Da Vinci, Maasbracht
17, De Lindehof, Nuenen
17, Cordial, Oss
17, Ivy, Rotterdam
17, De Vrienden van Jacob, Santpoort-Noord
17, Seinpost, Scheveningen
17, Wollerich, Sint-Oedenrode
17, De Groene Lantaarn, Zuidwolde
16, Herberg Onder De Linden, Aduard
16, Aan de Poel, Amstelveen
16, Halvemaan, Amsterdam
16, Ron Blaauw Amsterdam, Amsterdam
16, Vinkeles, Amsterdam
16, Yamazato, Amsterdam
16, Apicius, Bakkum
16, Het Koetshuis, Bennekom
16, Chapeau!, Bloemendaal
16, De Hoefslag, Bosch en Duin
16, Bar-resto Pure-C, Cadzand
16, The Raffles, Den Haag
16, Culinaire Verwennerij Bij Jef, Den Hoorn
16, Sonoy, Emmeloord
16, De Zwaan, Etten-Leur
16, Solo, Gorinchem
16, L'Atelier, Gulpen
16, Basiliek, Harderwijk
16, 't Nonnetje, Harderwijk
16, De Kromme Dissel, Heelsum
16, Het Jachthuis, Hoog Soeren
16, De Molen, Kaatsheuvel
16, Toine Hermsen, Maastricht
16, Tout-à-Fait, Maastricht
16, Le Marron, Malden
16, Latour, Noordwijk aan Zee
16, Amarone, Rotterdam
16, Fred, Rotterdam
16, La Trinité, Sluis
16, Elzenduin Beach, Ter Heijde aan Zee
16, Valuas, Venlo
16, Restaurant-Hotel Savelberg, Voorburg
16, De Nederlanden, Vreeland
16, De Treeswijkhoeve, Waalre
16, Bretelli, Weert
16, Brienen aan de Maas, Well
16, Katseveer, Wilhelminadorp
16, Mijn Keuken, Wouw
16, 't Schulten Huas, Zutphen
16, Librije's Zusje, Zwolle

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: