GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

1 november 2011 |
GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten<

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheveningen. Sergio Herman pakte opnieuw de volle 20 punten. Bovendien kreeg de
driesterrenchef een oeuvreprijs uitgereikt. De Grand Prestige award vervangt de awards voor In het juryrapport is te lezen: 'waar zit zijn plafond?'.

De awards
__Chef van het jaar:__ Margo Reuten, Da Vinci, Maasbracht

__Belofte van het jaar:__ Luc Kusters, Bolenius, Amsterdam

__Grand Prestige Award:__ Sergio Herman, Oud Sluis, Sluis

__Wijnkaart van het jaar:__ Het Savarijn, Nijmegen

__Sommelier van het jaar:__ Johan Kragtwijk, Grand Hotel Karel V, Utrecht

__Talentvol sommelier van het jaar:__ Peter Paul Kleiss, Boreas, Heeze

__Gastheer van het jaar:__ Danny Gonzalez, Grand Hotel Karel V, Utrecht

__Talentvol gastvrouw:__ Laura de Weerdt, 't Brouwerskolkje, Overveen

__Hotel van het jaar:__ Hotel en Spa Savarin, Rijswijk

__Terras van het jaar:__ Woods, Leiden

__Wijn Spijs specialist:__ Matthijs Vranken, Beluga, Maastricht

__Duurzaam restaurant:__ De Kas, Amsterdam

__Prijs Plezier 2011:__ Silvester's, Sittard

Er zijn dit jaar meer dan veertig nieuwe restaurants in de GaultMillau opgenomen. De hoogste binnenkomers zijn het Wereldmuseum in Rotterdam en het Perceel in Capelle aan de IJssel. Teleurstellingen moesten er ook worden verwerkt in de vorm van puntendalingen. Meer dan dertig restaurants zijn niet meer opgenomen in de gids.

Toprestaurants GaultMillau 2012, 20 t/m 16 punten
(punten, restaurant, plaats)
20, Oud Sluis, Sluis
19.5, Beluga, Maastricht
19.5, Inter Scaldes, Kruiningen
19.5, De Librije, Zwolle
19, Boreas, Heeze
19, De Leest, Vaassen
18, La Rive, Amsterdam
18, De Lindenhof, Giethoorn
18, De Kromme Watergang, Hoofdplaat
18, 't Brouwerskolkje, Overveen
18, Parkheuvel, Rotterdam
18, De Zwethheul, Schipluiden
18, De Leuf, Ubachsberg
17, Ciel Bleu, Amsterdam
17, Vermeer, Amsterdam
17, Calla's, Den Haag
17, Da Vinci, Maasbracht
17, De Lindehof, Nuenen
17, Cordial, Oss
17, Ivy, Rotterdam
17, De Vrienden van Jacob, Santpoort-Noord
17, Seinpost, Scheveningen
17, Wollerich, Sint-Oedenrode
17, De Groene Lantaarn, Zuidwolde
16, Herberg Onder De Linden, Aduard
16, Aan de Poel, Amstelveen
16, Halvemaan, Amsterdam
16, Ron Blaauw Amsterdam, Amsterdam
16, Vinkeles, Amsterdam
16, Yamazato, Amsterdam
16, Apicius, Bakkum
16, Het Koetshuis, Bennekom
16, Chapeau!, Bloemendaal
16, De Hoefslag, Bosch en Duin
16, Bar-resto Pure-C, Cadzand
16, The Raffles, Den Haag
16, Culinaire Verwennerij Bij Jef, Den Hoorn
16, Sonoy, Emmeloord
16, De Zwaan, Etten-Leur
16, Solo, Gorinchem
16, L'Atelier, Gulpen
16, Basiliek, Harderwijk
16, 't Nonnetje, Harderwijk
16, De Kromme Dissel, Heelsum
16, Het Jachthuis, Hoog Soeren
16, De Molen, Kaatsheuvel
16, Toine Hermsen, Maastricht
16, Tout-à-Fait, Maastricht
16, Le Marron, Malden
16, Latour, Noordwijk aan Zee
16, Amarone, Rotterdam
16, Fred, Rotterdam
16, La Trinité, Sluis
16, Elzenduin Beach, Ter Heijde aan Zee
16, Valuas, Venlo
16, Restaurant-Hotel Savelberg, Voorburg
16, De Nederlanden, Vreeland
16, De Treeswijkhoeve, Waalre
16, Bretelli, Weert
16, Brienen aan de Maas, Well
16, Katseveer, Wilhelminadorp
16, Mijn Keuken, Wouw
16, 't Schulten Huas, Zutphen
16, Librije's Zusje, Zwolle

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: