Food Professional Day 2016

14 januari 2016 |
Food Professional Day 2016

In gesprek over aardappelen, groenten en peulvruchten. Dat vindt plaats op maandag 4 april 2016 bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Het
veelzijdige programma omvat zowel plenaire sessies en workshops, als een Dutch Cuisine signature lunch en een infomarkt. De inschrijving is geopend.

Inbreng chef-koks en wetenschappers
De jaarlijkse Food Professional Day draait om kennisontwikkeling, kennisdeling, vakmanschap en wetenschap rondom voedsel. De kennis in het onderwijs en onderzoek wordt steeds groter en ontwikkelingen in het veld kennen geen stop. Chefs moeten daarin bijblijven en voorblijven op hun koks en daar is deze inspirerende dag voor bedoeld. Het programma is dan ook samengesteld op basis van de vragen en het vakmanschap van gerenommeerde chef-koks en kent veel inbreng van wetenschappers en deskundigen.

Interactieve sessies
Een van de vele chefs die meewerken aan deze Food Professional Day is SVH Meesterkok Luc Kusters van restaurant Bolenius in Amsterdam. Bolenius ging in 2015 met de titel ‘Beste groenterestaurant’ aan de haal. Kusters pleit samen met prof. Vincenzo Fogliano, hoogleraar Food Quality & Design van Wageningen UR, voor een herwaardering van de bittere smaak van groente. Daarnaast kunnen chefs zich laten inspireren en informeren door chef-kok Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. Samen met bodemhoogleraar Wim van der Putten gaat hij in op de invloed van de bodem op de smaak van groenten. Bijzonder is ook de masterclass creativiteit die Jeroen van Oijen van Gastronomixs verzorgt met chef Bas van Kranen van sterrenrestaurant de Leuf. En bij alle plenaire sessies proeven de deelnemers ook gerechten.

Workshop
Tijdens een workshop naar keuze kunnen de handen uit de mouwen worden gestoken voor het maken van groentepasta of voor een kennismaking met verse Japanse groente. Ook aan die workshops werken creatieve chefs mee als Tijs Huijbers van Ivory en SVH Meesterkok Niels van den Berg van Rungis. Het volledige programma is te vinden op www.foodprofessionalday.nl
Initiatief
De Food Professional Day is een dag speciaal voor chefs en souschefs, maar ook voor andere ambitieuze koks. Hier doen ze de nieuwste kennis op, wisselen informatie en inspiratie uit en ontmoet en gelijkgestemden.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: