Topchefs treden toe tot Gilde

17 juni 2014 |
Topchefs treden toe tot Gilde<

Tijdens het jubileum galadiner van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks op 15 juni 2014 in hotel Okura Amsterdam traden Luc Kusters (patron cuisinier restaurant Bollenius,
Amsterdam) en Rogér Rassin (executive chef Amstel hotel, Amsterdam) toe tot het Gilde. Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks is de meest vooraanstaande culinaire broederschap van Nederland. Kusters en Rassin werden tot de broederschap toegelaten na het ondertekenen van de Code van Eer.

Onno Kokmeijer
Gildemeester Onno Kokmeijer ging bij de inhuldiging in op het belang van de Code van Eer die door een lid van het Gilde moet worden ondertekend. ''De principes van het lidmaatschap van 25 jaar geleden Novitas (innovatie), Artifica (creativiteit) en Integritas (integriteit), zijn nog steeds actuele begrippen voor ons ambacht.” Kusters en Rassin spraken uit dat zij volgens deze principes (blijven) werken en ondertekenden onder toeziend oog van 300 gasten en SVH Meesterkoks de Code van Eer.''

Opleidingen
Kokmeijer benadrukte het belang van goede opleidingen die er voor zorgen dat het hoge culinaire niveau, het vakmanschap en het ambacht in Nederland behouden blijven. ''Je wordt niet alleen lid voor jezelf. Je wordt ook lid voor de toekomstige generatie vakgenoten. Onze leerlingen zijn de chefs van de toekomst. Met de inzet van alle gildeleden zijn we in staat hen in onze Sterklas het ambacht te leren en te zorgen voor nieuwe generaties top-koks.''

Over het Gilde van Nederlandse Meesterkoks
Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks is een broederschap (beroepsvereniging) van SVH Meesterkoks. Het doel van het Gilde is kennis en kunde over te dragen aan volgende generaties vakgenoten en het culinaire gedrag op het hoogst mogelijke niveau te houden. Het Gilde neemt hiervoor zelf verantwoordelijkheid door mede zorg te dragen voor een goede (praktijk)opleiding. De Sterklasopleiding is een van kerntaken van het Gilde. Jonge, talentvolle en ambitieuze koks worden er na hun reguliere beroepsopleiding, verder opgeleid.

SVH Meesterkoks kunnen toetreden tot het Gilde, wanneer zij met succes de SVH Meesterproef hebben afgelegd en de Code van Eer hebben ondertekend. In de geledingen van het Gilde bevonden en bevinden zich de grote namen uit de Nederlandse gastronomie zoals (wijlen) Cas Spijkers, Cees Helder en Jonnie Boer

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Personalia Culinair
Prins Mauritshuis Blokzijl heeft nieuwe 'aanvoerder'

Net voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september 2019 heeft het ‘kookteam Oranje’ zich versterkt met Seb Smit! Het huidige team van chefs komt onder zijn algehele leiding te staan en zal de verdere groei na de intensieve verbouw van het Prins Mauritshuis in smakelijke banen leide...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: