Kranenborg achter de kachel bij Bolenius

27 februari 2012 |
Kranenborg achter de kachel bij Bolenius

Robert Kranenborg kruipt op 17 maart tijdens een speciale avond in restaurant Bolenius in Amsterdam achter de kachel. Uit de keuken komen dan gerechten uit de boeiende loopbaan van de 61-jarige chef die hoogtijdagen beleefde bij onder meer sterrenzaken als het Brusselse restaurant La Cravache d’Or, het Haagse Corona, La Rive in het Amstel Hotel, zijn eigen restaurant Vossius in Amsterdam en bij Le Cirque in Scheveningen.

Handen uit de mouwen
“We zullen een mooi menu met ‘gouwe ouwe’-gerechten presenteren”, aldus een enthousiaste Kranenborg die er zich op verheugt om samen met een aantal oud-leerlingen die nu binnen de top van de vaderlandse gastronomie werken de handen weer eens uit de mouwen te kunnen steken.

Vriendschappelijke band
Het idee komt voort uit de vriendschappelijke band die Kranenborg onderhoudt met zijn ‘laatste chef’ Luc Kusters en zijn neef Xavier Giesen, samen de eigenaren van Bolenius.

Uitreiking dvd
Tijdens de avond zal Ramona van Zweden, presentatrice van de serie ReceptenVanTopchefs.nl de eerste exemplaren van de dvd Special Edition Kranenborg-Kusters aan beide heren uitreiken.
Uren kijkplezier
Valderrama’s Fred ten Kroode, een van de producenten van de dvd: “Normaal gesproken duren de films van de gerechten van bekende chefs tussen de vijf tot maximaal tien minuten, maar het samenspel tussen Kranenborg en Kusters was dusdanig boeiend en leerzaam, dat wij hebben besloten om de gefilmde gerechten van dit illustere duo voor een keer in hun originele opnameduur weer te geven. Dit resulteerde in meer dan twee uur kijkplezier.”

Gasten krijgen tijdens de Kranenborg-avond meer dan tien zeer bijzondere gerechten en amuses voorgeschoteld voor 199 euro per persoon, all-in. Vanaf maandag 27 februari kan per e-mail gereserveerd worden bij Bolenius onder vermelding van ‘Kranenborg-avond’, "info@bolenius-restaurant.nl"
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: