Robert Kranenborg kruipt op 17 maart tijdens een speciale avond in restaurant Bolenius
in Amsterdam achter de kachel. Uit de keuken komen dan gerechten uit de boeiende loopbaan van
de 61-jarige chef die hoogtijdagen beleefde bij onder meer sterrenzaken als het Brusselse restaurant La Cravache d’Or, het Haagse Corona, La Rive in het Amstel Hotel, zijn eigen restaurant Vossius in Amsterdam en bij Le Cirque in Scheveningen.
Handen uit de mouwen
“We zullen een mooi menu met ‘gouwe ouwe’-gerechten presenteren”, aldus een enthousiaste Kranenborg die er zich op verheugt om samen met een aantal oud-leerlingen die nu binnen de top van de vaderlandse gastronomie werken de handen weer eens uit de mouwen te kunnen steken.
Vriendschappelijke band
Het idee komt voort uit de vriendschappelijke band die Kranenborg onderhoudt met zijn ‘laatste chef’ Luc Kusters en zijn neef Xavier Giesen, samen de eigenaren van Bolenius.
Uitreiking dvd
Tijdens de avond zal Ramona van Zweden, presentatrice van de serie ReceptenVanTopchefs.nl
de eerste exemplaren van de dvd Special Edition Kranenborg-Kusters aan beide heren uitreiken.
Uren kijkplezier
Valderrama’s Fred ten Kroode, een van de producenten van de dvd: “Normaal gesproken duren de films van de gerechten van bekende chefs tussen de vijf tot maximaal tien minuten, maar het samenspel tussen Kranenborg en Kusters was dusdanig boeiend en leerzaam, dat wij hebben besloten om de gefilmde gerechten van dit illustere duo voor een keer in hun originele opnameduur weer te geven. Dit resulteerde in meer dan twee uur kijkplezier.”
Gasten krijgen tijdens de Kranenborg-avond meer dan tien zeer bijzondere gerechten en amuses voorgeschoteld voor 199 euro per persoon, all-in. Vanaf maandag 27 februari kan per e-mail gereserveerd worden bij Bolenius onder vermelding van ‘Kranenborg-avond’, "info@bolenius-restaurant.nl"
Frank Lindner
Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief
Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!