Kranenborg achter de kachel bij Bolenius

27 februari 2012 |
Kranenborg achter de kachel bij Bolenius

Robert Kranenborg kruipt op 17 maart tijdens een speciale avond in restaurant Bolenius in Amsterdam achter de kachel. Uit de keuken komen dan gerechten uit de boeiende loopbaan van de 61-jarige chef die hoogtijdagen beleefde bij onder meer sterrenzaken als het Brusselse restaurant La Cravache d’Or, het Haagse Corona, La Rive in het Amstel Hotel, zijn eigen restaurant Vossius in Amsterdam en bij Le Cirque in Scheveningen.

Handen uit de mouwen
“We zullen een mooi menu met ‘gouwe ouwe’-gerechten presenteren”, aldus een enthousiaste Kranenborg die er zich op verheugt om samen met een aantal oud-leerlingen die nu binnen de top van de vaderlandse gastronomie werken de handen weer eens uit de mouwen te kunnen steken.

Vriendschappelijke band
Het idee komt voort uit de vriendschappelijke band die Kranenborg onderhoudt met zijn ‘laatste chef’ Luc Kusters en zijn neef Xavier Giesen, samen de eigenaren van Bolenius.

Uitreiking dvd
Tijdens de avond zal Ramona van Zweden, presentatrice van de serie ReceptenVanTopchefs.nl de eerste exemplaren van de dvd Special Edition Kranenborg-Kusters aan beide heren uitreiken.
Uren kijkplezier
Valderrama’s Fred ten Kroode, een van de producenten van de dvd: “Normaal gesproken duren de films van de gerechten van bekende chefs tussen de vijf tot maximaal tien minuten, maar het samenspel tussen Kranenborg en Kusters was dusdanig boeiend en leerzaam, dat wij hebben besloten om de gefilmde gerechten van dit illustere duo voor een keer in hun originele opnameduur weer te geven. Dit resulteerde in meer dan twee uur kijkplezier.”

Gasten krijgen tijdens de Kranenborg-avond meer dan tien zeer bijzondere gerechten en amuses voorgeschoteld voor 199 euro per persoon, all-in. Vanaf maandag 27 februari kan per e-mail gereserveerd worden bij Bolenius onder vermelding van ‘Kranenborg-avond’, "info@bolenius-restaurant.nl"
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: