Winnaars Gouden Koksmes

14 januari 2015
Winnaars Gouden Koksmes

Leermeester-souschef Lars Drost en zijn leerling Arief Wijnhard van Restaurant Ciel Bleu in Amsterdam hebben op dinsdag 13 januari het
Gouden Koksmes en de titel Nationaal Kampioen Leermeester-Leerling verworven. De wedstrijd vond plaats tijdens de Horecava in Amsterdam RAI.

De beide deelnemers kregen het Gouden Koksmes uit handen van Luc Kusters, SVH Meesterkok en chef de cuisine van Restaurant Bolenius in Amsterdam.

*Prijzen*
De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een driegangen menu voor zes personen op basis van verse seizoensingrediënten. De deelnemers deden voorafgaand aan de wedstrijd boodschappen voor hun menu in een kas vol met verse seizoensproducten. De creativiteit van de koks stond dus geheel centraal. Het thema van de wedstrijd was Dutch Cuisine, waarbij groenten de hoofdrol speelden. Het winnende team ontving naast het Gouden Koksmes, een Big Green Egg, kalfsvlees van VanDrie Group ter waarde van € 750, een messenkoffer van Wüsthof en een cheque van € 750.

*Tweede plek*
Tweede werden leermeester Kees Visser en leerling Perry Berkhout van Restaurant Bij Kees in Zierikzee. De derde plaats was voor leermeester Rick Gresnigt en leerling Dennis Steenbergen van Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin.

*Jury*
De jury, bestaande uit de voorzitter Luc Kusters en Tom Lamers, lid Koksgilde Nationaal Team en Henri Brouwers, eveneens lid van dit team, beoordeelde de prestatie van de winnaars met het hoogst aantal punten. Hierbij werd niet alleen op smaak gelet, ook de presentatie, de bereiding en duurzaamheid van ingrediënten en de invulling van het thema Dutch Cuisine waren van groot belang.

De wedstrijd is georganiseerd door Koksgilde Nederland, de grootste club van koks in Nederland met 3100 leden, in samenwerking met de Horecava. Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Rational, Koppert Cress, Index Hospitality Systems, Qook, Big Green Egg en door de sponsors VanDrie Group, HANOS, Gram koelkasten, Winterhalter, Deli XL, Wüsthof, Villeroy en Boch, Chaud Devant, Ruig Wild & Gevogelte, Vitamix, Verstegen, Jan van As, Rungis, De heeren van Loosdrecht, Heman, Henkova, Hoshizaki en Dr. Wiegert.

Overig nieuws