U heeft gezocht op : Bocuse d'Or

12 september 2019 Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

30 augustus 2019 Bocuse d'Or
Derde jurylid Nederlandse finale Bocuse d'Or bekend

Op maandag 23 september is het zover. Vijf kandidaten nemen plaats in de wedstrijdarena van Ahoy Rotterdam. Ook nemen zes juryleden plaats aan de jurytafel. Aan hen de eer om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen. Voorzitter Soenil Bahadoer heeft chefkoks Moshik Roth en J...

16 augustus 2019 Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

27 mei 2019 Awards Bocuse d'Or
Vier kandidaten door naar Nederlandse finale Bocuse d'Or

Op 27 mei hebben 10 geselecteerde kandidaten in het FrieslandCampina Innovation Center gestreden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. In 1 uur en 25 minuten moesten de kandidaten hun gerecht op 5 borden presenteren aan de vakjury. De vakjury stond onder leiding van SVH Me...

25 maart 2019 Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

12 juni 2018 Awards Culinair Bocuse d'Or
Nederland loopt finale Bocuse d'Or mis

Chef Lars Drost (25 jaar) en commis (leerling-kok) Mike Klaassen (19 jaar) van Ciel Bleu Restaurant (twee Michelinsterren) hebben de finale van de Bocuse d'Or niet gehaald. De twee bleven op de 'Olympische Spelen voor koks' steken op een dertiende plaats. Niet toereikend voor de finale. ...

11 juni 2018 Bocuse d'Or
Fotoverslag Bocuse d'Or: Strijdend in Turijn

Nog een paar uur. Dan moet de Nederlandse brigade, onder leiding van Lars Drost, de borden klaar hebben in Turijn. Dat een foto meer dan duizend woorden zegt, vertellen onderstaande beelden. ...

11 juni 2018 Video Bocuse d'Or
Video: Bocuse d'Or-deelnemer Lars Drost

Vandaag en morgen vindt de Europese finale van de Bocuse d'Or plaats in Turijn. Om je alvast even op te warmen, delen we graag de mini-docu over Lars Drost met je. Deze maakten we in september 2017. Lars vertegenwoordigt Nederland dit jaar in Turijn. ...

18 april 2018 Culinair Bocuse d'Or
Kick-off Bocuse d'Or: Lars Drost wil via Turijn naar Lyon

"Vandaag start onze route naar Turijn." Met de trots van een Chef de Mission die zijn Olympiërs richting de meest prestigieuze sportwedstrijd ter wereld leidt, opende Bocuse d’Or Nederland-bestuurslid en SVH-directeur Ricardo Eshuis de start van het traject dat Team NL op het po...

6 september 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Lars Drost van Restaurant Ciel Bleu

Op 18 september is tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D?Or Nederland.  De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een korte mini documentaires. Vand...

5 april 2017 Awards Culinair Bocuse d'Or
Inschrijving Bocuse d'Or geopend

Vanaf vandaag is het voor koks mogelijk om zich in te schrijven voor de voorrondes van de Nederlandse finale van de prestigieuze culinaire wedstrijd Bocuse d'Or. Het aantal deelnemers dat mag meedoen aan deze voorrondes is uitgebreid naar 16 koks. De Bocuse d'Or is er voor alle koks die een ...

26 januari 2017 Culinair
Nederlands team eindigt als elfde bij Bocuse d'Or

De 11e plek voor team Bocuse d’Or Nederland betekent voor het team onder leiding van Jan Smink een einde aan een intensief traject van twee jaar. Als winnaar van de Nederlandse finale tijdens Gastvrij Rotterdam in 2015 en de 7e plek in Boedapest op de Europese finale is deze plaats een bevesti...

24 januari 2017 Culinair Bocuse d'Or
Jan Smink had goed gevoel over Bocuse d'Or-deelname

Het team van Bocuse d’or Nederland, onder leiding van Jan Smink (Librije*), nam vandaag deel aan de wereldfinale van Bocuse d’Or in Lyon. De uitslag van de prestigieuze kookwedstrijd wordt morgen bekend. Aan de grote finale van Bocuse d’Or in het Franse Lyon, die morgen verder g...

24 januari 2017 Awards Culinair Bocuse d'Or
Bekijk hier de livestream van de Bocuse d'Or

Ook dit jaar vindt de wereldfinale van de Bocuse d'Or plaats. Nederland doet lekker mee, in de persoon van Jan Smink. Jan heeft al de nodige ervaring opgedaan op het wedstrijdtoneel en we hopen op een mooi resultaat. Je kunt het zelf meemaken via deze link. ...

13 mei 2016
Locatie Europese Bocuse d'Or finale 2018 nog onzeker

Er is nog geen duidelijkheid of Rotterdam de Europese finale in 2018 krijgt van de Bocuse d’Or. Bij eerdere edities werd tijdens de prijsuitreiking de locatie voor de volgende finale bekendgemaakt. Eergisteren in Boedapest gebeurde dit niet. Nog andere steden in de running Volgens KHN-vice v...

11 mei 2016
Bocuse d'Or-update vanuit Boedapest: Het gaat goed!

Op de voor Nederland spannende tweede finaledag spreken we met Bocuse d'Or bestuurslid Anita Buiteman die zich samen met het team in Boedapest bevindt bij de Europese Bocuse d'Or finale. Foto: Het Nederlandse team in actie, foto: Marc van Gulick Feest Buiteman beschrijft de sfeer als 'éé...

11 mei 2016
Gerechten Bocuse d'Or zijn uitgeserveerd!

De vis- en vleesgerechten van de Bocuse d'Or zijn vanmiddag uitgeserveerd. Het visgerecht van steur was onder meer verrijkt met tomaten, kaviaar van de steur, asperges, beure blanc en, hoe kan het ook anders, hollandaisesaus. Visgerecht Het visgerecht van steur was onder meer verrijkt met to...

11 mei 2016
Nederlands Bocuse d'Or team geplaatst voor wereldfinale

Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf heeft tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest een zevende plaats behaald, waarmee het zich heeft gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017. Foto's: Marc van Gulick, Kyonne Leyser 1...

10 mei 2016
Bocuse d'Or: Morgen wordt grote dag (video)

Voor chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf is het morgen de grote dag. Dan strijden zij in Boedapest voor een ticket naar de "Bocuse d'Or":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken wereldfinale in Lyon die in januari 2017 plaatsvindt. Foto (v.l.n.r.): Sander Verhaaf, Jan Smink en Lars...

2 mei 2016
Steur en hertenkalf op menu Bocuse d'Or

De wedstrijdorganisatie van Bocuse d’Or heeft het wedstrijdschema bekendgemaakt voor de Europese selectiewedstrijd in Budapest op 10 en 11 mei. Het Nederlandse team, dat bestaat uit chef Jan Smink, commis Sander Verhaaf en coach Lars Aukema, zal op woensdag 11 mei in keuken 1 aantreden. Het staa...

19 april 2016
Jury's Bocuse d'Or Europe zijn bekend

Zoltán Hamvas, Rasmus Kofoed and Serge Vieira vormen de erejury van de Bocuse d'Or Europe. Deze chefs vertegenwoordigen gezamelijk zes sterren. De finale vindt op dinsdag 10 en woensdag 11 mei plaats in Boedapest. Foto: Jonnie Boer zit namens Nederland in de proefjury Overige juryleden Be...

16 februari 2016
Bocuse d'Or: focus op Europese finale in Nederland

Het bestuur van Bocuse d'Or Nederland praatte gisteren in de wedstrijdkeuken bij Damolen Horeca- en Grootkeukentechniek in het Friese Wolvega sponsoren en andere geïntereseerden bij over de stand van zaken rondom Bocuse d’Or Nederland en het uitgebrachte bid voor de organisatie van de Europese f...

11 februari 2016
Bocuse viert 90e verjaardag

Levende legende Paul Bocuse viert vandaag zijn 90e verjaardag. De Franse sterrenchef en grondlegger van de Bocuse d'Or staat vooral bekend als dé vertegenwoordiger van de nouvelle cuisine. Hij heeft de kookstijl van Auguste Escoffier, die het beroep van chef professionaliseerde, verder ontwikkeld. ...

13 januari 2016
Bidbook Nederland Bocuse d'Or

Het culinaire imago van Nederland in het buitenland verdient extra aandacht. Daarom heeft Bocuse d’Or Nederland zich met een aantal partners ingezet om een bidbook uit te brengen voor de Europese finale van 2018 in Rotterdam. Een zestal Europese landen hebben zich aangemeld als land om deze fina...

15 december 2015
Bocuse d'Or Europe: 20 chefs doen mee

Maar liefst 20 chefs doen mee aan de Europese finale van de Bocuse d'Or. Deze wedstrijd wordt op 10 en 11 mei gehouden in het Hongaarse Boedapest. De 11 beste chefs gaan door naar de grote wereldfinale in Lyon die in januari 2017 gehouden wordt. Deelnemers De volgende deelnemende chefs zijn al...

22 september 2015
Gastvrij Rotterdam in beeld

Ahoy Rotterdam opende gisteren haar deuren voor Gastvrij Rotterdam, dat drie dagen lang dé plek voor horeca-professionals is. Hierbij geven wij je een sfeerimpressie van dag één. De Makro-mannen zijn er klaar voor! Het Nederlands Patisserie Team presenteert 'Dessert op het bord' ...

22 september 2015
SVH ondersteunt Bocuse d'Or als partner

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is gisteren gepresenteerd als nieuwe partner van "Bocuse d'Or":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken Nederland. In de Partnerlounge op Gastvrij Rotterdam hebben Jonnie Boer (De Librije *, Zwolle), voorzitter van de Stichting Bocuse d'Or Nederland, ...

22 september 2015
Dit zijn de winnaars van de Bocuse d'Or!

Jan Smink van restaurant De Librije heeft gisteren voor de tweede keer op rij de Bocuse d'Or Nederland gewonnen! Samen met zijn commis Sander Verhaaf, ook werkzaam bij De Librije, won hij van Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amstel Hotel Amsterdam), Kees Visser (Bij Kees, Zierikzee), Gert van der Heijden...

21 september 2015
Gastvrij Rotterdam van start (VIDEO)

Vandaag is Gastvrij Rotterdam van start gegaan. Deze nieuwkomer heeft iedereen verrast en is inmiddels een vaste waarde binnen de horeca. Vandaag staat ook de Nederlandse finale van de Bocuse d'Or op het programma en kun je inspiratie opdoen en kennis vergaren. Ook morgen en woensdag is er een druk...

15 september 2015
Bocuse d'Or: De ontknoping nadert!

Vijf talentvolle koks strijden op maandag 21 september 2015 tijdens Gastvrij Rotterdam in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Een jury van sterrenkoks en SVH Meesterkoks gaat bepalen wie Nederland mag vertegenwoordigen bij de Europese finale van deze prestigieuze kookwedstrijd in Boedapest in...

8 september 2015
Bocuse d'Or: Het aftellen is begonnen!

De spanning stijgt: over minder dan twee weken vindt de Nederlandse Bocuse d'Or finale plaats. Vijf koks uit vijf provincies strijden namelijk op maandag 21 september tijdens Gastvrij Rotterdam tegen elkaar om te bepalen wie ons land gaat vertegenwoordigen op de Europese finale in Boedapest. De Rest...

3 september 2015
Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or

Een vakjury van SVH Meesterkoks die gelauwerd zijn met vele Michelinsterren, zal op 21 september acte de presence geven bij de Nederlandse finale van van de kookwedstrijd Bocuse d’Or tijdens Gastvrij Rotterdam. Foto: Jonnie Boer. © De Librije Juryleden De juryleden zijn: Jonnie Boer (De L...

24 augustus 2015
Angélique Schmeinck presenteert Bocuse d'Or

SVH Meesterkok Angélique Schmeinck zal op 21 september 2015 de Nederlandse finale van de kookwedstrijd Bocuse d’Or presenteren. Dit meldt de website van de kookwedstrijd. Angélique Schmeinck Angélique Schmeinck is een van de twee vrouwelijke Nederlandse SVH Meesterkoks in Nederland. Ze is ...

1 juli 2015
Bocuse d'Or: Opdracht finale bekend

Gert van der Heijden, Emiel Kwekkeboom, Kees Visser, Stephan Nijst en oud-deelnemer Jan Smink weten wat de opdracht voor de Nederlandse Bocuse d'Or finale is. Het bestuur heeft de wedstrijdopdracht gisteren bekendgemaakt. Vis-en vleesgerecht De deelnemers krijgen een aantal verplichte ingredië...

19 juni 2015
Dit zijn de Bocuse d'Or finalisten!

Wie o wie gaat ons land vertegenwoordigen tijdens de Europese Bocuse d´Or finale in Boedapest? Op 21 september gaan vijf chefs met elkaar de strijd aan om een ticket voor deze Europese finale. Wie in deze finale goed presteert, zal in januari 2017 ook de strijd aan gaan tijdens de grote wereldfin...

30 mei 2015
Voorronde Bocuse d'Or: deelnemers bekend

De namen van de 8 chefs die op maandag 15 juni in de voorronde van de Bocuse d'Or met elkaar gaan strijden om een plek in de Nederlandse finale, zijn bekend. Deelnemers Tijdens de voorronde in het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen, zullen de volgende 8 chefs hun beste kookcreatie...

29 mei 2015
Update: Bocuse d'Or

Met de voorronde (juni) en de Nederlandse finale (september) in zicht, spraken we vandaag met Fenny Straat, Bocuse d'Or Nederland bestuurslid van het eerste uur. De voorronde, de Nederlandse finale én de mogelijkheid dat Nederland gastland wordt van de Europese finale in 2018 waren onderwerp van g...

27 mei 2015
Acht kandidaten bij voorronde Bocuse d'Or

Voor de voorronde van de nationale Bocuse d'Or finale op 21 september bij Gastvrij Rotterdam hebben acht ambitieuze chefs zich aangemeld. Op 15 juni aanstaande zullen zij hun kookkunsten tonen bij het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen. De opdracht De opdracht bestaat uit het ber...

6 mei 2015
Zes landen willen Bocuse d'Or Europe 2018

Het internationale comité van de Bocuse d’Or wedstrijden heeft vandaag bekendgemaakt dat zes landen zich hebben aangemeld als gastheer voor de Bocuse d’Or Europe finale in 2018. Bocuse d’Or Nederland is een van de zes. De overige landen zijn Denemarken, Duitsland, Estland, Polen en het Vereni...

4 mei 2015
Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or

SVH Meesterkoks André van Doorn, Marc van Gulick, Onno Kokmeijer en Dick Middelweerd vormen samen met SVH Meesterkok Jonnie Boer de jury van de Nederlandse finale Bocuse d’Or 2015. De Nederlandse finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam op 21 september. Jonnie Boer Beoordeling De...

31 maart 2015
Voor jou: gratis editie De RestaurantKrant!

Speciaal voor jou: de gratis digitale editie van De RestaurantKrant! Lees alles over de Bocuse d'Or wereldfinale in Lyon waarbij Nederland de negende plaats behaalde en duik in het interview met Fred Bus van Debuut B.V., onder meer bekend van restaurantformules als Popocatepetl en Olivier. Nog m...

27 maart 2015
Wil jij meedoen aan de Bocuse d'Or?

Chefs met ambitie kunnen vanaf dit jaar meedoen aan de voorrondes waarbij kandidaten geselecteerd worden voor de Nederlandse Bocuse d’Or finale. Het bestuur van Bocuse d'Or Nederland organiseert twee voorrondes. Het doel is om meer koks de kans te geven kennis te maken met de belangrijkste culina...

28 januari 2015
Uitzonderlijke situatie Nederlands team

Op 27 januari gingen de eerste twaalf teams van start in de wereldfinale van de beroemde Bocuse d’Or wedstrijd. Op 28 januari starten de volgende twaalf teams van de totaal 24 landen die deelnemen aan deze prestigieuze vakwedstrijd, waaronder Nederland. Het Nederlandse team heeft op het laatst e...

28 januari 2015
Nederland 9e in Bocuse d'Or Finale

Het Nederlandse team heeft de wereldfinale van de Bocuse d'Or 2015 afgesloten met een negende plaats. Een ongekende prestatie, aangezien dit het beste resultaat is dat een Nederlands team ooit heeft behaald. Het team kreeg aardig wat tegenslagen te verwerken, maar herpakte zich formidabel. Vooraf ...

27 januari 2015
Wereldfinale Bocuse d'Or (VIDEO)

Christel Tuin is namens De RestaurantKrant aanwezig bij de wereldfinale van de Bocuse d'Or in Lyon. Om je alvast een indruk te geven, heeft zij een video gemaakt van het enthousiaste publiek. En dat terwijl ze pas net begonnen zijn... Nederland is morgen aan de beurt, en we wachten vol spanning af...

23 januari 2015
Volg de Bocuse d'Or live!

Volgende week reizen we mee naar de wereldfinale van de Bocuse d'Or. Op Facebook kun je het 'live' meemaken: we delen op Facebook continu de meest opvallende feiten en gebeurtenissen. Maak het mee vanaf de eerste rang: like ons op Facebook! Nog meer Ook voor de leukste filmpjes, de grappigste v...

16 januari 2015
Bocuse d'Or: Tegenslag voor Nederlands team

Vlak voor de wereldfinale in Lyon heeft het Nederlands team een tegenslag te verwerken gekregen. Gisteren raakte commis Lars Aukema gewond aan zijn hand en moest hij in het gips. Rogier Peeters, leerling-kok bij de Librije, gaat hem in Lyon vervangen. Twee keer pech met zelfde team Het is de tw...

14 januari 2015
Vader van de Franse keuken

Met de wereldfinale van de Bocuse d'Or in zicht, is het moment aangebroken om stil te staan bij de grondlegger van deze wedstrijd: Paul Bocuse. De Franse chef is een begrip. Niet alleen in zijn geboorteland Frankrijk, maar in de hele wereld. De Fransman is namelijk dé vertegenwoordiger van de nouve...

14 januari 2015
Holland Culinary House op Sirha 2015

Nederland presenteert zich eind deze maand opvallend op de internationale vooraanstaande horecavakbeurs Sirha in het Franse Lyon. Het ministerie van Economische Zaken, de stichting Bocuse d’Or Nederland en een aantal Nederlandse bedrijven werken er nauw samen in het ‘Holland Culinary House’. ...

13 januari 2015
Bevriende chefs rijden kookbus naar Lyon

Gisteren overhandigde Edwin Tunnissen van Makro op de Horecava de sleutel van de bezorgwagen van Makro aan chef Jan Smink die voor Nederland op 28 januari deelneemt aan de Bocuse d'Or in Lyon. Het Nederlandse team reist zelf per vliegtuig en het zijn dan ook bevriende chefs die de bezorgwagen naar ...

8 januari 2015
Speciale regaalwagens training Bocuse d'Or

Roelof Bijkerk, directeur van Dalmolen horeca- en grootkeukentechniek in Wolvega, heeft speciaal voor de training van het Nederlandse team voor de Bocuse d'Or drie regaalwagens gemaakt. Foto: Bob van Deurzen Speciale afmetingen Bijkerk: "De wagens moesten een speciale afmeting hebben om ze i...

7 januari 2015
Intensief trainen voor de Bocuse d'Or (video)

"Winners never quit, quitters never win", is het motto van chef Jan Smink. Ook tijdens de training in Wolvega, die we gisteren bezochten, houden chef Jan Smink en zijn commis Lars Aukema dit motto hoog in het vaandel. In opperste concentratie traint het kookduo om in Lyon een goede culinaire presta...

2 januari 2015
Chef Jan Smink op horecava

Chef Jan Smink, de Nederlandse deelnemer aan de Bocuse d'Or, is maandag 12 januari aanwezig op de Horecava bij de stand van de Makro. Smink geeft niet alleen een culinaire demonstratie, maar zal ook de hoofdprijs uitreiken aan de winnaar van het inspiratiegerecht van de Makro. Deze winnaar reist m...

29 december 2014
Visgerecht Bocuse d'Or wordt uitdaging

De Bocuse d’Or organisatie maakte een paar nieuwe uitdagingen bekend voor het visgerecht bij de wereldfinale. Eind november maakte de organisatie pas de geselecteerde vis bekend: zoetwaterforel. Ook de criteria zijn onlangs bekend geworden. Foto: Het Nederlandse team is volop aan de slag met d...

23 december 2014
Kerstcadeau: gratis editie De RestaurantKrant!

Ons kerstcadeau voor elke restauranthouder: de laatste editie van De RestaurantKrant! Lees alles over restaurant De Vijf Weeghen in Nieuwvliet waar ze op topdagen wel 1000 eters per dag ontvangen, leer meer over de Bocuse d'Or en blik terug op 2014 in het Horeca 100 jaaroverzicht. Download Je ...

27 november 2014
Naar de Bocuse d'Or finale in Lyon?

Voor chefs die de Bocuse d'Or finale in Lyon bij willen wonen, begint de tijd te dringen. Ze hebben nog maar drie dagen om hun recept met als ingrediënt Horeca Select tomatensaus te mailen naar horeca@makro.nl Foto: De Duitse deelnemer Christian Krüger en de Nederlandse deelnemer Jan Smink ti...

26 november 2014
Bocuse d'Or: Dit staat Smink te wachten...(video)

In januari is het zover. Dan strijdt chef Jan Smink voor de hoogste culinaire eer tijdens de Bocuse d'Or in Lyon. De finale van de Bocuse d'Or belooft een waar spektakel te worden. Foto: Chef Jan Smink en zijn coach Leendert Klaassens Ingrediënten van Makro Makro/Metro is partner van deze p...

20 november 2014
Jérôme Bocuse over de Bocuse d'Or

Jérôme Bocuse, zoon van topchef en levende legende Paul Bocuse, vertelde tijdens de Bocuse d'Or bijeenkomst in Parijs volop over de Bocuse d'Or. Foto: Jérôme Bocuse tijdens de Bocuse d'Or bijeenkomst in Parijs. Rechtvaardigheid en transparantie Volgens Jérôme zijn rechtvaardigheid en ...

14 november 2014
Wil jij naar de Bocuse d'Or finale in Lyon?

Op 27 en 28 januari 2015 wordt de wereldfinale van de Bocuse d'Or gehouden in Lyon tijdens de SIRHA. Makro maakt het mogelijk om de Bocuse d’Or, de meest prestigieuze internationale competitie tussen chefs, bij te wonen. Foto: De Nederlandse deelnemer Jan Smink en Jérôme Bocuse, zoon van ini...

13 november 2014
Jan Smink vol vertrouwen naar Bocuse d'Or

Chef Jan Smink is vol vertrouwen over zijn deelname aan de wereldfinale van de Bocuse D'Or. Dat vertelt de chef vandaag tijdens de Bocuse d'Or bijeenkomst in Parijs. De internationale kookwedstrijd wordt op 27 en 28 januari gehouden in Lyon tijdens de SIRHA. Elke dag gaat het over de Bocuse Smi...

13 november 2014
Op pad met Bocuse d'Or deelnemer

Onze Christel is in Parijs. Niet om te shoppen (denken we), maar om de lezers op de hoogte te houden van de gebeurtenissen omtrent de Bocuse d'Or. Christel reist mee met Jan Smink, de Nederlandse deelnemer. Een fotoverslag van de eerste belevenissen (ook via Facebook te volgen!) Smink is er wee...

17 oktober 2014
Voorzitters jury's Bocuse d'Or 2015 bekend

Op 27 en 28 januari 2015 vindt de Bocuse d'Or 2015 plaats in Lyon. De internationale jury, bestaande uit 24 chefs uit 24 landen, zal de kandidaten beoordelen op onderdelen als respect voor de producten en smaak. Gran Achatz - Honorary President De beroemde Amerikaanse chef-kok Grant Achatz is ...

15 september 2014
Culinair genieten op Gastvrij Rotterdam

De Makro laat zich van haar meest culinaire kant zien tijdens Gastvrij Rotterdam. Wat te denken van topchef Jan Smink, de signature dish van Restaurant La Stanza en de flammkuchen kookdemonstratie. Daarnaast dagelijks inspirerende gerechten van chef Guus Vredenburg en de gezellige horeca borrel. ...

8 mei 2014
Jan Smink maakt het waar: Nederland naar wereldfinale

Jan Smink, de Nederlandse deelnemer aan de Bocuse d’Or Europe 2014 in het Zweedse Stockholm, behaalde tijdens de wereldfinale de 11e plaats. ?De chef de cuisine van restaurant Kwartier Noord in Katlijk (Friesland) en zijn commis Lars Aukema kookten samen binnen exact 5 uur en 35 minuten 14 vis- ...

7 mei 2014
Bocuse d'Or van start gegaan

Het is zover. Vanochtend is de Europese finale van de Bocuse d'Or van start gegaan. Bij alle Bocuse d’Or wedstrijden is de opdracht een vis- en een vleesgerecht te maken die worden vergezeld van minimaal drie garnituren. Gaat Jan Smink het ver schoppen? Meekijken kan Bocuse d'Or Nederland bi...

6 mei 2014
Jan Smink op de Makro koelwagen

Meedoen aan de internationale Bocuse d'Or wedstrijden is één. Er komen met je gekoelde producten is twee. Hoe doe je dat zonder koelwagen? Het team van Jan Smink zat even met de handen in het haar, totdat de Makro te hulp schoot. Jan rijdt zelf met een geleende koelwagen van de Makro naar Stockh...

5 mei 2014
Bekijk het Bocuse d'Or webmagazine

Het is bijna zover. Op 7 en 8 mei maken twintig landen hun opwachting voor de Europese finale van de Bocuse d’Or. Deze finale vindt plaats in Stockholm, Zweden. De Bocuse d'Or is de meest prestigieuze internationale prijs voor koks. Wanneer chef-kok Jan Smink en commis Lars Aukema bij de beste t...

6 januari 2014
Paul Bocuse opgenomen in ziekenhuis

De Franse driesterrenchef en een van de grondleggers van de 'nouvelle cuisine', Paul Bocuse, is opgenomen in het ziekenhuis van Lyon. De 87-jarige chef heeft last van hevige rugpijnen en vecht al een aantal jaar tegen de ziekte van Parkinson. Door de rugpijn loopt Bocuse al een aantal maanden met ...

27 december 2013
Nederland toegelaten bij Bocuse d'Or

Nederland is officieel toegelaten tot de finale om de Bocuse d’Or Europe op 7 en 8 mei in Stockholm. De Nederlandse aanmelding is goedgekeurd door de organisatie. Op welke dag Jan Smink en zijn commis Lars Aukema koken is nog even afwachten. De deelnemers Het Nederlandse team gaat een stevige ...

30 oktober 2013
Details finale Bocuse d'Or Europe 2014

De organisatie van de Bocuse d’Or Europe 2014 heeft de wedstrijdinformatie bekend gemaakt voor de Europese finale die op 7 en 8 mei in Stockholm plaatsvindt. Ook is bekend welke topkoks in de jury plaatsnemen. Pad naar wereldfinale De wedstrijd wordt georganiseerd in het Stockhomsmässen ti...

1 oktober 2013
Jan Smink wint Nederlandse Bocuse d'Or finale

In een spannende nek-aan-nekrace heeft Jan Smink de Nederlandse finale op de Bocuse d'Or gewonnen. Smink gaat ons land vertegenwoordigen op de Europese finale in 2014. In de top-3 eindigden Joris Bijdendijk op de tweede, en Jonathan Zandbergen op de derde plaats. De beste Smink was volgen...

24 september 2013
Eerste dag voor Gastvrij Rotterdam

De officiële opening van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam werd op maandag 23 september verricht door de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus. Het was de eerste editie van de horecabeurs in Rotterdam waar horecavakmensen zich volop lieten inspireren. De beurs biedt een innovatief en ondernemen...

9 juli 2013
Finale Bocuse d'Or Nederland 2013 kent klinkende namen

Met nog een paar plaatsen te vergeven, is bekend geworden welke chefs en souschefs op 1 oktober een gooi gaan doen naar de winst in de Nederlandse finale van de Bocuse d'Or. Dit jaar doen opvallend veel deelnemers mee die in het recente verleden succesvol zijn geweest bij de diverse (inter)nation...

4 februari 2013
Jonnie Boer jurylid Bocuse d'Or

Jonnie Boer wordt namens Nederland jurylid tijdens aankomende wedstrijden om de Bocuse d'Or. Of Boer ook voorzitter van de Stichting Bocuse d'Or Nederland wordt, is nog niet bekend. Huidig voorzitter van de stichting en scheidend jurylid, André van Doorn, heeft Boer voor de jurypositie gevraagd....

30 januari 2013
Ruisaard 16e tijdens finale Bocuse d'Or

Martin Ruisaard, chef de cuisine bij restaurant De Fuik in Aalst, is bij de wereldfinale om de Bocuse d’Or 2013 in Lyon 16e geworden.? Ruisaard kookte samen met commis Rosita Nietvelt. Wedstrijdtraject Ruisaard won in 2011 de Nederlandse Bocuse d’Or finale en kwalificeerde zich in maart 2012...

30 januari 2013
Frankrijk wint Bocuse d'Or 2013

Frankrijk wint de finale om de Bocuse d'Or 2013. Op de tweede plek eindigt Denemarken. Japan maakt het ereschavot compleet en eindigt als derde. Het is de 7e keer dat de Fransen winnen. Chef Thibaut Ruggeri, sous-chef bij het Parijse restaurant Lenôtre, kreeg van de jury bestaande uit onder andere...

3 januari 2013
Bocuse d'Or finale steeds zwaarder

Op 29 en 30 januari vindt in Lyon de wereldfinale plaats om de Bocuse d’Or 2013. De wedstrijd wordt met de keer uitdagender, zo laat voorzitter van Bocuse d’Or Nederland André van Doorn weten. Voortraject Nederland is een van de 24 deelnemende landen en wordt vertegenwoordigde door Martin...

27 juli 2012
Nederland loot eerste dag Bocuse d'Or

De Nederlandse Bocuse d’Or deelnemer, Martin Ruisaard, kookt op de eerste dag van de wereldfinale om de Bocuse d’Or in Lyon. De wedstrijd vindt plaats op 29 en 30 januari 2013. Loting Op elke wedstrijddag treden twaalf kandidaten in het strijdperk. De verdeling van de wedstrijddeelnemers ov...

7 mei 2012
Noorwegen wint Global Chefs Challenge

Na het winnen van de Europese finale om de Bocuse d'Or is ook de Global Chefs Challenge, dit jaar gehouden in Zuid-Korea, gewonnen door Noorwegen. Nederlandse deelnemers Koksteams uit zeven wereldregio's streden om de titel. De Noren Geir Magnus Svae en Christer Rødseth vertegenwoordigden Noord...

1 mei 2012
Hof van Cleve daalt flink in top-50

Het Hof van Cleve heeft in de World’s 50 Best Restaurants lijst voor 2012 een grote daling meegemaakt. Vorig jaar nog vijftiende in de ranglijst, nu te vinden op plek 42. Rampspoed De daling van 27 plekken kan er in dit jaar van rampspoed nog wel bij. Driesterrenchef Peter Goossens kampt de la...

22 maart 2012
Martin Ruisaard: 'Dit is pure opwinding'

Chef-kok Martin Ruisaard en zijn commis Rosita Nietvelt zijn door naar de wereldfinale van de Bocuse d'Or in 2013 in Lyon. De RestaurantKrant vroeg de chef naar een eerste reactie. Wat gaat er door je heen op het moment? "Ik voel pure opwinding door me heen gaan. We hebben ons doel bereikt. We w...

21 maart 2012
Noorwegen wint Bocuse d'Or Europe 2012

Noorwegen heeft de Bocuse d'Or Europe 2012 gewonnen. Chef Orjan Johannessen van restaurant Bekkjarvik Gjestgiveri kreeg van de gerenommeerde vakjury met onder andere Pierre Wynants, Jerome Bocuse, Alex Atala en Yves Matagne de hoogste punten. Scandinavisch erepodium Zweden werd in de persoon van...

21 maart 2012
Nederland naar wereldfinale Bocuse d'Or

Het is ze gelukt. Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt gaan naar de wereldfinale van de Bocuse d'Or in 2013. Hun klassering tijdens de Europese finale in Brussel was voldoende om door te gaan. Spannend slotakkoord Het bleef lang spannend. Het team van Martin Ruisaard, Rosita Nietvelt en coach Leen...

20 maart 2012
Peter Goossens toe aan professionele hulp

Vorige week is top-chef Peter Goossens helemaal ingestort. Dit melden diverse Belgische media. Al eerder moest de sterrenchef gas terugnemen Er wordt nu gehint op professionele hulp. Totale inzinking Bronnen rond de chef melden dat Goossen kampt met een zware depressie. Vorige week heeft hij een ...

20 maart 2012
Martin Ruisaard: 'Wat een bijzondere dag!'

Het zit erop voor Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt. Hun gerechten hebben de jury van de Bocuse d'Or Europe gepasseerd. Ruisaard geeft vanuit Brussel een eerste reactie. Hoe is je oordeel over de dag? "Het is een heel bijzondere dag waarin we ontzettend veel hebben meegemaakt. Je doet samen iet...

20 maart 2012
Pierre Wynants onder indruk van Estland

Tijdens de finale om de Europese Bocuse d'Or heeft Pierre Wynants, ere-jurylid, laten ontvallen dat hij onder de indruk is van het niveau van deelnemende landen die niet echt te boek staan als gastronomisch. Geen verfijnde keuken In een vraaggesprekje met een van de presentatoren vertelde de ger...

20 maart 2012
Ruisaard en Nietvelt verrassen met macaron

Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt hebben alvast de presentatoren tijdens de finale om de Europese Bocuse d'Or weten te verrassen. In hun warme bereiding was één garnituur onderwerp van gesprek. Zoet en hartig Op de showschotel en juryborden met warme bereidingen kwam een prachtige groene maca...

20 maart 2012
Finale Bocuse d'Or Europe gestart

In Brussel is de Europese finale om de Bocuse d'Or van start gegaan. Team Nederland, met chef-kok Martin Ruisaard en commis Rosita Nietvelt beginnen om 11.30 uur aan hun wedstrijd. Wedstrijdoverzicht Om 16.30 uur moeten de koude gerechten worden uitgeserveerd, om 17.05 uur volgen de warme bereid...

20 maart 2012
Gerechten team Nederland dicht bij natuur

Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zijn aan de slag gegaan om een plek te bemachtigen in de wereldfinale om de Bocuse d'Or in 2013. Opvallend aan hun gerechten: ze staan dicht bij de natuur. De Nederlandse afvaardiging in de Europese finale van de Bocuse d'Or in Brussel is als tiende en tevens la...

21 februari 2012
Martin en Rosita op weg naar Bocuse d'Or

Trainen, trainen, trainen. Geen enkel vrij uurtje meer hebben. Het hoofd volledig bij dat ene finalemoment. In deze fase zitten de Nederlandse deelnemers aan de Europese eindstrijd om de felbegeerde Bocuse d’Or. Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zetten iedere week meer en meer de puntjes op de ...

20 februari 2012
Training Bocuse d'Or in beeld

Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt trainen in aanloop naar de Europese finale van de Bocuse d'Or in maart. De RestaurantKrant was van de partij en schoot de volgende beelden. Foto´s: Frank Lindner...

30 januari 2012
Wedstrijdtijd Bocuse d'Or Europe bekend

Het Nederlandse team Martin Ruisaard en zijn commis Rosita Nietvelt zullen op dinsdag 20 maart 2012 strijden tijdens de Bocuse d’Or Europe. De Bocuse d’Or Europe 2012 vindt plaats op 20 en 21 maart tijdens Horeca Life in Brussels Expo. Vis- en vleesgerecht Bij alle Bocuse d’Or wedstrijden...

11 oktober 2011
Fotoverslag finale Bocuse d'Or Nederland

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Vandaar dit fotoverslag van De RestaurantKrant. We waren live en ter plekke aanwezig. Drukte en concentratie in het Miele Culinary Centre Het eerste gerecht van Wesley Tolman moet bijna uit Stephan Nijst legt de laatste hand aan zijn creatie met...

11 oktober 2011
Ruisaard winnaar Bocuse d'Or Nederland

Martin Ruisaard is de winnaar van de finale van Bocuse d’Or Nederland 2011. Hij ontving zijn prijs uit handen van juryvoorzitter Willem Kool van De Telegraaf. De jury vond dat Ruisaard de beste kandidaat was om Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese finale in maart 2012 in Brussel en bij...

27 januari 2011
Poldervaart elfde bij Bocuse d'Or

Marco Poldervaart, patron cuisinier van restaurant De Gastronoom in Harlingen, heeft bij de wereldfinale om de Bocuse d’Or 2011 in Lyon de 11e plaats gehaald.? Poldervaart kookte samen met zijn commis Jan Smink (Bilderberg Hotel Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag) binnen exact vijf uur 14 vis- en 14...

17 juni 2009
Nieuwe opzet Bocuse d'Or finale

Het bestuur van de Bocuse d’Or heeft besloten om de opzet van de Nederlandse finale te wijzigen. Het bestuur wil ook jonge talentvolle koks de mogelijkheid bieden mee te doen aan de Nederlandse finale voor deze prestigieuze wedstrijd. Het aantal kandidaten is maximaal acht. De helft van deze plaat...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: