Europese finale Bocuse d'Or verplaatst naar 3 en 4 september 2020

Auteur: Thijs Jacobs
Corona 20 maart 2020
Europese finale Bocuse d'Or verplaatst naar 3 en 4 september 2020

Als gevolg van de coronacrisis die de hele wereld in haar greep heeft, is ook de Europese finale van Bocuse d’Or uitgesteld. De Europese finale vindt nu niet plaats op 28 en 29 mei, maar op 3 en 4 september 2020. De wedstrijd wordt nog steeds gehouden in Tallinn, Estland.

Voor Nederland komt chef Marco van de Wijngaard (restaurant ’t Amsterdammertje*), samen met commis Yent van Gilst (restaurant De Burgemeester*), in actie. Of de opdracht met kwartel wordt aangepast, laat de organisatie van de meest prestigieuze kookwedstrijd nog in het midden. Details over de andere opdrachten volgen later.
 
Overal worden maatregelen genomen in het belang van onze gezondheid. In lijn met deze maatregelen vindt ook de internationale organisatie van de wedstrijd het niet verantwoord om de wedstrijd eind mei door te laten gaan. Bestuurslid Ricardo Eshuis (directeur SVH): “We kunnen ons helemaal vinden in dit besluit en we zijn in zekere zin opgelucht dat dit in een vroeg stadium wordt besloten door de organisatie. Je kunt het op geen enkele manier riskeren dat een groot evenement met duizenden mensen bijdraagt aan verspreiding van het virus. Marco en Yentl ontvingen het nieuws terwijl zij aan het trainen zijn. Ze gaan, voor zover dat kan, vol goede moed door onder deze omstandigheden.”
 
Eén andere continentale finale is eveneens verplaatst: de Noord- en Zuid-Amerikaanse finale is nu gepland op 25 t/m 27 september 2020 in Lima, de hoofdstad van Peru. De finale voor het Aziatisch-Pacifische gebied is ongewijzigd vastgesteld op 1 en 2 juli 2020 en wordt gehouden in China in de stad Guangzhou.
 
De wereldfinale van Bocuse d’Or blijft gepland staan voor eind januari 2021 in Lyon. 

Overig nieuws