U heeft gezocht op : bocuse

11 oktober 2019 Bocuse d'Or
Data Europese finale Bocuse d’Or 2020 bekend

De internationale organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena. Gedurende 2 dagen ontmoeten ...

24 september 2019 Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

12 september 2019 Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

12 september 2019 Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

30 augustus 2019 Bocuse d'Or
Derde jurylid Nederlandse finale Bocuse d'Or bekend

Op maandag 23 september is het zover. Vijf kandidaten nemen plaats in de wedstrijdarena van Ahoy Rotterdam. Ook nemen zes juryleden plaats aan de jurytafel. Aan hen de eer om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen. Voorzitter Soenil Bahadoer heeft chefkoks Moshik Roth en J...

16 augustus 2019 Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

11 juli 2019 Events Advertorial
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019: topwedstrijden en vakinformatie

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

24 juni 2019 Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

12 juni 2019 Bocuse d'Or
Opdracht voor kandidaten Nederlandse finale Bocuse d’Or bekend

De opdracht voor de Nederlandse finale van Bocuse d’Or is aan de vijf finalisten bekendgemaakt. De opdracht bestaat uit twee onderdelen: opdracht 1 is het visgerecht en opdracht 2 betreft het vleesgerecht. In totaal hebben de kandidaten 5 uur en 35 minuten de tijd en van ieder gerecht moeten 1...

7 juni 2019 Culinair Bocuse d'Or
Vijfde finalist Bocuse d’Or Nederland bekend

Het hoge woord is eruit: de vijfde finalist voor de finale van Bocuse d’Or Nederland is SVH Meesterkok Menno Post, restaurant Olivijn* in Haarlem. Post krijgt een wildcard van het bestuur van Bocuse d’Or. Vorige week plaatsten vier finalisten zich tijdens de voorronde die werd gehouden i...

27 mei 2019 Awards Bocuse d'Or
Vier kandidaten door naar Nederlandse finale Bocuse d'Or

Op 27 mei hebben 10 geselecteerde kandidaten in het FrieslandCampina Innovation Center gestreden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. In 1 uur en 25 minuten moesten de kandidaten hun gerecht op 5 borden presenteren aan de vakjury. De vakjury stond onder leiding van SVH Me...

9 mei 2019 Culinair Bocuse d'Or
Kom je de kandidaten live aanmoedigen tijdens de voorronde?

De opdracht voor de kandidaten van de voorronde van Bocuse d'Or Nederland is bekend. De organisatie maakte zojuist bekend dat het mogelijk is om de kandidaten live aan te moedigen. Wil jij, samen met collega's, de kandidaten live komen aanmoedigen? Meld je dan aan vóór maan...

10 april 2019 Culinair Bocuse d'Or
10 kandidaten geselecteerd voor voorronde Bocuse d’Or Nederland

Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft 10 kandidaten geselecteerd voor de voorronde van de kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland. Deze kandidaten zijn op basis van werkervaring, wedstrijdervaring en motivatie geselecteerd uit een totaal van 16 aanmeldingen. De voorronde vindt plaats o...

8 april 2019 Michelin Interview Longread
Interview: Flicka in Kerkdriel in eerste jaar bekroond met Michelinster

Halverwege het interview pakt chef-kok Thomas van Santvoort de zwarte kaars op tafel vast, die naar zijn mening waarschijnlijk niet recht genoeg in de kandelaar zit. “Ik probeer ieder stipje op ieder bord hetzelfde te zetten”, vertelt hij, terwijl hij naar tevredenheid de kaars loodrecht...

25 maart 2019 Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

5 februari 2019 Bocuse d'Or
Inschrijving voorronde Bocuse d’Or Nederland geopend

De inschrijving voor de voorrondes van de meest prestigieuze kookwedstrijd is geopend. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft besloten dat er maximaal 10 kandidaten daadwerkelijk hun kookkunsten mogen laten zien tijdens de voorronde in het Innovation Center van FrieslandCampina in Wagenin...

13 december 2018 Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

24 september 2018 Opening Culinair
Restaurant Smink Wolvega geopend door Jonnie en Thérèse Boer

Het nieuwe restaurant van topkok Jan Smink in Wolvega is op 20 september 2018 geopend door Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant de Librije. Zij arriveerden samen met Jan Smink op een old timer tractor, waarna zij restaurant Smink openden. In zijn restaurant - het enige ter ...

18 september 2018 Awards Culinair
Keltum restaurantprijs 2018 voor La Provence uit Zaltbommel

Een vakkundige jury heeft ook dit jaar weer, uit de restaurantledenlijst van ETN, het restaurant gekozen dat het best naar voren komt qua Euro-Toques uitstraling, in combinatie met de kwaliteit van de keuken. Tijdens Gastvrij Rotterdam werd de prijs door Ted Janssen, voorzitter ETN, uitgereikt aan L...

10 augustus 2018 F&B Column David Bakker
Column: Betekent de dood van Robuchon het einde van de klassieke Franse keuken?

Deze week overleed Joël Robuchon, die in zijn leven meer michelinsterren verzamelde dan Roger Federer Grand Slam titels. Wat moeilijker is, laat ik even in het midden. Met het verlies van Paul Bocuse eerder dit jaar en nu Robuchon, ben ik heel benieuwd hoe de culinaire wereld dit verlies op gaa...

13 juli 2018 Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

25 juni 2018 Michelin Bocuse d'Or
Lars Drost en de pijn van Turijn

Ruim een week geleden wurmde hij zijn witte koksmuts van zijn bezwete voorhoofd. Trots, voldaan en zelfverzekerd zocht hij een stoel op. De Europese finale van de Bocuse d'Or zat er op voor Lars Drost. De afgelopen vijf uur en vijfendertig minuten koken was een explosie van de energie die de afg...

15 juni 2018 Bocuse d'Or
10 jaar De RestaurantKrant: in 2016 waren we er wél bij

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week de wereldfinale van de Bocuse d'Or in 2015. Toen waren we er wél bij. Een ...

12 juni 2018 Awards Culinair Bocuse d'Or
Nederland loopt finale Bocuse d'Or mis

Chef Lars Drost (25 jaar) en commis (leerling-kok) Mike Klaassen (19 jaar) van Ciel Bleu Restaurant (twee Michelinsterren) hebben de finale van de Bocuse d'Or niet gehaald. De twee bleven op de 'Olympische Spelen voor koks' steken op een dertiende plaats. Niet toereikend voor de finale. ...

11 juni 2018 Bocuse d'Or
Fotoverslag Bocuse d'Or: Strijdend in Turijn

Nog een paar uur. Dan moet de Nederlandse brigade, onder leiding van Lars Drost, de borden klaar hebben in Turijn. Dat een foto meer dan duizend woorden zegt, vertellen onderstaande beelden. ...

11 juni 2018 Video Bocuse d'Or
Video: Bocuse d'Or-deelnemer Lars Drost

Vandaag en morgen vindt de Europese finale van de Bocuse d'Or plaats in Turijn. Om je alvast even op te warmen, delen we graag de mini-docu over Lars Drost met je. Deze maakten we in september 2017. Lars vertegenwoordigt Nederland dit jaar in Turijn. ...

8 juni 2018 Opening Culinair
Friese topkok Jan Smink maakt naam en concept eigen restaurant bekend

Het nieuwe restaurant van topkok Jan Smink in Wolvega krijgt de naam restaurant Smink. Het 40 couverts tellende restaurant opent per 21 september 2018 en heeft via de website de eerste tafels vrijgegeven voor reservering. Smink gaat op hoog niveau koken met Friese producten en de gast kan een grote ...

28 mei 2018 Video Bocuse d'Or
Makro maakt serie over gastronomisch talent:  ‘De weg naar Bocuse d’Or’

De voorbereidingen van het vooraanstaande Bocuse d’Or, dé revolutionaire gastronomische kookwedstrijd, zijn in volle gang. Ook Nederland is bij deze belangrijke professionele kookwedstrijd. Samen met Makro bereiden Lars Drost (25) en zijn commis Mike Klaassen (19) (beide werkzaam bij Ci...

18 april 2018 Culinair Bocuse d'Or
Kick-off Bocuse d'Or: Lars Drost wil via Turijn naar Lyon

"Vandaag start onze route naar Turijn." Met de trots van een Chef de Mission die zijn Olympiërs richting de meest prestigieuze sportwedstrijd ter wereld leidt, opende Bocuse d’Or Nederland-bestuurslid en SVH-directeur Ricardo Eshuis de start van het traject dat Team NL op het po...

6 april 2018 Opening Restaurant Mensen
Jan Smink opent eigen(wijs) restaurant

In september 2018 opent Jan Smink zijn eigen restaurant in Wolvega. Het voormalig ING-gebouw wordt omgetoverd tot eigen(wijs) restaurant.Hij gaat daar geheel volgens eigen stijl koken. Producten uit de regio, waar hij zelf mee is opgegroeid, krijgen een hoofdrol op het bord. Smink: “Het wordt ...

3 april 2018 Culinair Michelin
Vader van de Franse keuken

Paul Bocuse is een begrip. Niet alleen in zijn geboorteland Frankrijk, maar in de hele wereld. De Fransman is namelijk dé vertegenwoordiger van de nouvelle cuisine. Hij heeft de kookstijl van Auguste Escoffier, die het beroep van chef professionaliseerde, verder ontwikkeld. Bocuse is op 11 fe...

16 maart 2018 Achtergronden Bocuse d'Or
Team NL door naar Europese finale Bocuse d’Or

De laatste stap op weg naar de Europese finale is gezet: chef Lars Drost (Ciel Bleu) en commis Mike Klaassen (Ciel Bleu) zijn door de wedstrijdorganisatie van Bocuse d’Or geselecteerd. De Europese finale van de Gastronomische Olympische Spelen vindt plaats in Turijn, Italië op 11 en 12 ju...

8 maart 2018 Interview
Jan Smink blinkt uit met biest; De culinaire kracht van de melk voor kalfjes

Als zoon van melkveehouders kreeg chef Jan Smink al met de paplepel ingegoten wat biest is. Van deze eerste melk van een koe die net gekalfd heeft, maakt hij tegenwoordig allerlei (na)gerechten zoals custard, ijs en krokant van biest. Per toeval ontdekte hij de culinaire kracht van biest. “Het...

20 januari 2018
Paul Bocuse (91) overleden

Paul Bocuse is overleden. Het overlijden van de wereldberoemde chef-kok is door de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérard Collomb bekendgemaakt via Twitter. Bocuse is 91 jaar geworden. Een verrassing is het niet. Bocuse heeft in de afgelopen jaren verscheidene hartoperaties ondergaan ...

20 september 2017 Events
Horecabeurs Gastvrij Rotterdam groeit in omvang

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een uitermate succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op ...

19 september 2017 Amsterdam Bocuse d'Or
Lars Drost van Ciel Bleu winnaar finale Bocuse d’Or Nederland

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Lars Drost van Ciel Bleu in Amsterdam de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Lars Drost gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. Vijf kandidaten hebben zich de afgelopen m...

18 september 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Gert van der Heijden van Het Roode Koper

Andere kandidaten Gert van der Heijden is de laatste kandidaat in onze reeks mini-documentaires. Hiervoor warern we te gast bij Kees Visser van restaurant Bij Kees, Thomas Beekhuis van DOT Groningen, Marco van der Wijngaard van 't Amsterdammertje en Lars Drost van restaurant Ciel Bleu. Hun mini d...

13 september 2017 Rotterdam
Groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam

Na maandenlange voorbereiding inclusief een grootschalige renovatie van de beurshallen staat Gastvrij Rotterdam op het punt van beginnen. Op maandag 18 september 2017 openen de deuren van Rotterdam Ahoy voor het eerste jubileum van de snelgroeiende horecavakbeurs. De beursvloer is opnieuw groter qua...

6 september 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Lars Drost van Restaurant Ciel Bleu

Op 18 september is tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D?Or Nederland.  De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een korte mini documentaires. Vand...

1 september 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Marco van der Wijngaard van ’t Amsterdammertje

Op 18 september is tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D’Or Nederland. De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een korte mini documentaires....

28 augustus 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Thomas Beekhuis van Dot Groningen

Op 18 september vindt tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D’Or Nederland plaats. De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een reeks korte min...

27 augustus 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Kees Visser van restaurant Bij Kees

Op 18 september vindt tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D’Or Nederland plaats. De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een reeks korte min...

15 juni 2017 Awards Rotterdam
AD Gouden Pollepels worden uitgereikt op Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam beleeft op 18, 19 en 20 september 2017 haar eerste jubileum. De snelgroeiende horecavakbeurs presenteert op de vijfde editie een volledig nieuwe indeling op een vergrote beursvloer en breidt uit met onder andere een Belgisch paviljoen, een vernieuwde opzet van het Wine & Fine ...

12 juni 2017 Culinair Bocuse d'Or
Vijf kandidaten finale Bocuse d’Or Nederland bekend

Na een spannende finale in het FrieslandCampina Innovation Center waar de klokken van de wedstrijd terug tikten, gingen 10 kandidaten de strijd aan voor een plek in de landelijke finale van Bocuse d’Or Nederland. Wedstrijdleider SVH Meesterkok Marco Poldervaart over de presentaties: “...

6 juni 2017 Personalia Chefs
Meesterkok Marcel de Leeuw naar Nestlé Professional

Nestlé Professional, bekend van onder andere haar merk CHEF, heeft zich versterkt met een nieuw culinair boegbeeld: Marcel de Leeuw. Marcel de Leeuw heeft als SVH meesterkok jarenlange ervaring in de keuken, is voorzitter van de Sterklas en lid van het Bocuse d’Or NL bestuur. Vanaf de...

30 mei 2017 Culinair Bocuse d'Or
Kandidaten voorronde Bocuse d’Or Nederland bekend

Op maandag 12 juni is de voorronde van de finale Bocuse d’Or Nederland bij het innovation centre van FrieslandCampina. Ook deze keer is er een sterk deelnemersveld van ambitieuze koks. Zij gaan strijden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or Nederland. Aan de national...

26 mei 2017 Culinair Bocuse d'Or
Bocuse d’Or Nederland versterkt bestuur

Vanaf 1 juni is het bestuur van Bocuse d’Or Nederland versterkt met 3 nieuwe bestuursleden. Met het vertrek van Marc van Gulick en het overlijden van Joop Braakhekke werd gezocht naar nieuwe bestuursleden. Aan het bestuur worden Jan Smink, Joris Prinssen en Marcel de Leeuw toegevoegd. Daarm...

5 april 2017 Awards Culinair Bocuse d'Or
Inschrijving Bocuse d'Or geopend

Vanaf vandaag is het voor koks mogelijk om zich in te schrijven voor de voorrondes van de Nederlandse finale van de prestigieuze culinaire wedstrijd Bocuse d'Or. Het aantal deelnemers dat mag meedoen aan deze voorrondes is uitgebreid naar 16 koks. De Bocuse d'Or is er voor alle koks die een ...

26 januari 2017 Culinair
Nederlands team eindigt als elfde bij Bocuse d'Or

De 11e plek voor team Bocuse d’Or Nederland betekent voor het team onder leiding van Jan Smink een einde aan een intensief traject van twee jaar. Als winnaar van de Nederlandse finale tijdens Gastvrij Rotterdam in 2015 en de 7e plek in Boedapest op de Europese finale is deze plaats een bevesti...

24 januari 2017 Culinair Bocuse d'Or
Jan Smink had goed gevoel over Bocuse d'Or-deelname

Het team van Bocuse d’or Nederland, onder leiding van Jan Smink (Librije*), nam vandaag deel aan de wereldfinale van Bocuse d’Or in Lyon. De uitslag van de prestigieuze kookwedstrijd wordt morgen bekend. Aan de grote finale van Bocuse d’Or in het Franse Lyon, die morgen verder g...

24 januari 2017 Awards Culinair Bocuse d'Or
Bekijk hier de livestream van de Bocuse d'Or

Ook dit jaar vindt de wereldfinale van de Bocuse d'Or plaats. Nederland doet lekker mee, in de persoon van Jan Smink. Jan heeft al de nodige ervaring opgedaan op het wedstrijdtoneel en we hopen op een mooi resultaat. Je kunt het zelf meemaken via deze link. ...

18 november 2016 Food Awards
Europese finale Bocuse'or 2018 is in Turijn

De Europese finale van Bocuse d'Or in 2018 vindt plaats in het Italiaanse Turijn, van 10 tot en met 12 juni. Ook Nederland was in de race als serieuze kandidaat om de Europese finale van de meest prestigieuze kookwedstrijd te organiseren. De winnaars van de Europse finale in Turijn staan in j...

21 september 2016 Culinair
CHEF® sluit exclusief partnership met Bocuse d’Or Nederland

CHEF®, onderdeel van Nestlé Professional, en Bocuse d’Or Nederland hebben op Gastvrij Rotterdam 2016 een exclusieve samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Doel van het partnership is het bevorderen van de gastronomie in Nederland en het uitbreiden en versterken van het CHEF-netwerk....

20 september 2016 Culinair Restaurant
Restaurant Wambinge treedt toe tot kwaliteitslabel Euro Toques

Het Texelse Restaurant Wambinge heeft afgelopen donderdag de Code van Eer van Euro Toques Nederland ondertekend. De toetredingseisen van dit Europese kwaliteitslabel van de Franse driesterrenkok Paul Bocuse zijn niet mals. De keukenbrigade moet verse en regionale producten gebruiken die de seizoenen...

8 augustus 2016 Awards Culinair
Rotterdam host World Championship of Chinese Cuisine

Rotterdam is van 19-21 september 2016 drie dagen lang gastheer van de achtste editie van het prestigieuze World Championship of Chinese Cuisine. Ruim 400 topchefs uit de internationale Chinese gastronomie strijden dan in Ahoy voor de wereldtitel. Het culinaire topevenement heeft eenmaal per 4 jaar p...

2 augustus 2016 Awards
Wereldkampioenschap voor Chinese Gastronomie 2016 in Rotterdam

Rotterdam is van 19-21 september 2016 drie dagen lang gastheer van de achtste editie van het prestigieuze World Championship of Chinese Cuisine. Ruim 400 topchefs uit de internationale Chinese gastronomie strijden dan in Ahoy voor de wereldtitel. Het culinaire topevenement heeft eenmaal per 4 jaar p...

26 juli 2016 Personeel
Ricardo Eshuis toegetreden tot bestuur Bocuse d Or Nederland

SVH-directeur Ricardo Eshuis per juni is toegetreden tot het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. Ricardo wordt verantwoordelijk voor verdere profilering van onze organisatie en voor commerciële zaken. 'We zijn er trots op dat hij zijn expertise en netwerk wil inzetten voor onze doele...

1 juni 2016
Eerste Zeeuwse mosselen aan land gebracht

Onder grote belangstelling werd vandaag het hangcultuur-mosselseizoen geopend bij de hangcultuurpercelen langs de Grevelingendam in Bruinisse. De Zeeuwse hangcultuurkwekers haalden daar de eerste lichting mosselen boven water. Culinair specialist Alain Caron keurde de eerste mosselen. Hij sprak ov...

30 mei 2016
IJslandse topchef kookt op Folie Culinaire

Folie Culinaire, het internationale event voor de gastronomie, maakt weer een nieuwe chef bekend: Thrainn Freyr Vigfusson. Thrainn is de voormalige chef van Lava restaurant, het restaurant van de Blue Lagoon, een weldadige oase in het rauwe IJsland. IJslandse gastronomie Hij is toonaangevend ...

13 mei 2016
Locatie Europese Bocuse d'Or finale 2018 nog onzeker

Er is nog geen duidelijkheid of Rotterdam de Europese finale in 2018 krijgt van de Bocuse d’Or. Bij eerdere edities werd tijdens de prijsuitreiking de locatie voor de volgende finale bekendgemaakt. Eergisteren in Boedapest gebeurde dit niet. Nog andere steden in de running Volgens KHN-vice v...

11 mei 2016
Bocuse d'Or-update vanuit Boedapest: Het gaat goed!

Op de voor Nederland spannende tweede finaledag spreken we met Bocuse d'Or bestuurslid Anita Buiteman die zich samen met het team in Boedapest bevindt bij de Europese Bocuse d'Or finale. Foto: Het Nederlandse team in actie, foto: Marc van Gulick Feest Buiteman beschrijft de sfeer als 'éé...

11 mei 2016
Gerechten Bocuse d'Or zijn uitgeserveerd!

De vis- en vleesgerechten van de Bocuse d'Or zijn vanmiddag uitgeserveerd. Het visgerecht van steur was onder meer verrijkt met tomaten, kaviaar van de steur, asperges, beure blanc en, hoe kan het ook anders, hollandaisesaus. Visgerecht Het visgerecht van steur was onder meer verrijkt met to...

11 mei 2016
Nederlands Bocuse d'Or team geplaatst voor wereldfinale

Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf heeft tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest een zevende plaats behaald, waarmee het zich heeft gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017. Foto's: Marc van Gulick, Kyonne Leyser 1...

10 mei 2016
Bocuse d'Or: Morgen wordt grote dag (video)

Voor chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf is het morgen de grote dag. Dan strijden zij in Boedapest voor een ticket naar de "Bocuse d'Or":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken wereldfinale in Lyon die in januari 2017 plaatsvindt. Foto (v.l.n.r.): Sander Verhaaf, Jan Smink en Lars...

2 mei 2016
Steur en hertenkalf op menu Bocuse d'Or

De wedstrijdorganisatie van Bocuse d’Or heeft het wedstrijdschema bekendgemaakt voor de Europese selectiewedstrijd in Budapest op 10 en 11 mei. Het Nederlandse team, dat bestaat uit chef Jan Smink, commis Sander Verhaaf en coach Lars Aukema, zal op woensdag 11 mei in keuken 1 aantreden. Het staa...

19 april 2016
Jury's Bocuse d'Or Europe zijn bekend

Zoltán Hamvas, Rasmus Kofoed and Serge Vieira vormen de erejury van de Bocuse d'Or Europe. Deze chefs vertegenwoordigen gezamelijk zes sterren. De finale vindt op dinsdag 10 en woensdag 11 mei plaats in Boedapest. Foto: Jonnie Boer zit namens Nederland in de proefjury Overige juryleden Be...

22 maart 2016
Rotterdam serieuze kandidaat Bocuse d’Or

Nederland is in de race om de prestigieuze Bocuse d’Or Europe 2018 wedstrijd naar de stad Rotterdam te halen. In december 2015 is een bidbook uitgebracht. In korte tijd hebben een aantal partijen vanuit bedrijfsleven en overheid zich sterk gemaakt om een goede ontvangst te verzorgen voor de Fran...

16 februari 2016
Bocuse d'Or: focus op Europese finale in Nederland

Het bestuur van Bocuse d'Or Nederland praatte gisteren in de wedstrijdkeuken bij Damolen Horeca- en Grootkeukentechniek in het Friese Wolvega sponsoren en andere geïntereseerden bij over de stand van zaken rondom Bocuse d’Or Nederland en het uitgebrachte bid voor de organisatie van de Europese f...

11 februari 2016
Bocuse viert 90e verjaardag

Levende legende Paul Bocuse viert vandaag zijn 90e verjaardag. De Franse sterrenchef en grondlegger van de Bocuse d'Or staat vooral bekend als dé vertegenwoordiger van de nouvelle cuisine. Hij heeft de kookstijl van Auguste Escoffier, die het beroep van chef professionaliseerde, verder ontwikkeld. ...

13 januari 2016
Bidbook Nederland Bocuse d'Or

Het culinaire imago van Nederland in het buitenland verdient extra aandacht. Daarom heeft Bocuse d’Or Nederland zich met een aantal partners ingezet om een bidbook uit te brengen voor de Europese finale van 2018 in Rotterdam. Een zestal Europese landen hebben zich aangemeld als land om deze fina...

15 december 2015
Bocuse d'Or Europe: 20 chefs doen mee

Maar liefst 20 chefs doen mee aan de Europese finale van de Bocuse d'Or. Deze wedstrijd wordt op 10 en 11 mei gehouden in het Hongaarse Boedapest. De 11 beste chefs gaan door naar de grote wereldfinale in Lyon die in januari 2017 gehouden wordt. Deelnemers De volgende deelnemende chefs zijn al...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

16 november 2015
Vermaarde chef komt naar le Garage

De huidige chef van Paul Bocuse, sinds 1995, Christophe Muller, gaat bij het Amsterdamse Le Garage enkele typische Bocusegerechten bereiden. De Lièvre á la Royale is er een voorbeeld van. Chef Muller werd Meilleur Ouvrier de France in 2000, en heeft vele prestigieuze prijzen op zijn naam. Joo...

22 september 2015
Gastvrij Rotterdam in beeld

Ahoy Rotterdam opende gisteren haar deuren voor Gastvrij Rotterdam, dat drie dagen lang dé plek voor horeca-professionals is. Hierbij geven wij je een sfeerimpressie van dag één. De Makro-mannen zijn er klaar voor! Het Nederlands Patisserie Team presenteert 'Dessert op het bord' ...

22 september 2015
SVH ondersteunt Bocuse d'Or als partner

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is gisteren gepresenteerd als nieuwe partner van "Bocuse d'Or":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken Nederland. In de Partnerlounge op Gastvrij Rotterdam hebben Jonnie Boer (De Librije *, Zwolle), voorzitter van de Stichting Bocuse d'Or Nederland, ...

22 september 2015
Dit zijn de winnaars van de Bocuse d'Or!

Jan Smink van restaurant De Librije heeft gisteren voor de tweede keer op rij de Bocuse d'Or Nederland gewonnen! Samen met zijn commis Sander Verhaaf, ook werkzaam bij De Librije, won hij van Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amstel Hotel Amsterdam), Kees Visser (Bij Kees, Zierikzee), Gert van der Heijden...

21 september 2015
Gastvrij Rotterdam van start (VIDEO)

Vandaag is Gastvrij Rotterdam van start gegaan. Deze nieuwkomer heeft iedereen verrast en is inmiddels een vaste waarde binnen de horeca. Vandaag staat ook de Nederlandse finale van de Bocuse d'Or op het programma en kun je inspiratie opdoen en kennis vergaren. Ook morgen en woensdag is er een druk...

17 september 2015
Gastvrij Rotterdam bijna van start

Aanstaande maandag is het zover, dan opent Ahoy Rotterdam haar deuren voor Gastvrij Rotterdam. Gedurende drie dagen is dit dé plek voor horecaprofessionals. De horecavakbeurs biedt demonstraties, masterclasses, workshops, inspirerende lezingen en wedstrijden. Initiatieven Ook is er de Nederl...

15 september 2015
Bocuse d'Or: De ontknoping nadert!

Vijf talentvolle koks strijden op maandag 21 september 2015 tijdens Gastvrij Rotterdam in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Een jury van sterrenkoks en SVH Meesterkoks gaat bepalen wie Nederland mag vertegenwoordigen bij de Europese finale van deze prestigieuze kookwedstrijd in Boedapest in...

8 september 2015
Bocuse d'Or: Het aftellen is begonnen!

De spanning stijgt: over minder dan twee weken vindt de Nederlandse Bocuse d'Or finale plaats. Vijf koks uit vijf provincies strijden namelijk op maandag 21 september tijdens Gastvrij Rotterdam tegen elkaar om te bepalen wie ons land gaat vertegenwoordigen op de Europese finale in Boedapest. De Rest...

3 september 2015
Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or

Een vakjury van SVH Meesterkoks die gelauwerd zijn met vele Michelinsterren, zal op 21 september acte de presence geven bij de Nederlandse finale van van de kookwedstrijd Bocuse d’Or tijdens Gastvrij Rotterdam. Foto: Jonnie Boer. © De Librije Juryleden De juryleden zijn: Jonnie Boer (De L...

1 september 2015
Stephan Nijst nieuwe chef Hilton Rotterdam

Stephan Nijst is de nieuwe chefkok van Stadshal Bar en Restaurant in Hilton Rotterdam. Hij presenteert direct al zijn culinaire signatuur, met het speciaal samengestelde menu dat tijdens de Rotterdamse Restaurant Week wordt geserveerd. De zeer ervaren Nijst heeft een gevarieerde loopbaan als sousc...

24 augustus 2015
Angélique Schmeinck presenteert Bocuse d'Or

SVH Meesterkok Angélique Schmeinck zal op 21 september 2015 de Nederlandse finale van de kookwedstrijd Bocuse d’Or presenteren. Dit meldt de website van de kookwedstrijd. Angélique Schmeinck Angélique Schmeinck is een van de twee vrouwelijke Nederlandse SVH Meesterkoks in Nederland. Ze is ...

1 juli 2015
Bocuse d'Or: Opdracht finale bekend

Gert van der Heijden, Emiel Kwekkeboom, Kees Visser, Stephan Nijst en oud-deelnemer Jan Smink weten wat de opdracht voor de Nederlandse Bocuse d'Or finale is. Het bestuur heeft de wedstrijdopdracht gisteren bekendgemaakt. Vis-en vleesgerecht De deelnemers krijgen een aantal verplichte ingredië...

19 juni 2015
Dit zijn de Bocuse d'Or finalisten!

Wie o wie gaat ons land vertegenwoordigen tijdens de Europese Bocuse d´Or finale in Boedapest? Op 21 september gaan vijf chefs met elkaar de strijd aan om een ticket voor deze Europese finale. Wie in deze finale goed presteert, zal in januari 2017 ook de strijd aan gaan tijdens de grote wereldfin...

16 juni 2015
Uitslag voorronde Bocuse d’Or

Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amsterdam) en Gert van der Heijden (Landgoedhotel Het Rode Koper, Leuvenum) hebben zich tijdens de voorronde voor de Nederlandse finale Bocuse d’Or gekwalificeerd. De jonge talentvolle koks kookten zich gisteren in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen n...

10 juni 2015

Roger Vergé, een Franse chef die voorloper was in de nouvelle cuisine beweging, de beweging van lichte, verse en elegante bereidingen, is op 5 juni overleden in zijn huis in Mougins, Frankrijk. Hij werd 85 jaar oud. Vermaarde gerechten Zijn restaurant aan de Franse Rivièra, Le Moulin de Mou...

30 mei 2015
Voorronde Bocuse d'Or: deelnemers bekend

De namen van de 8 chefs die op maandag 15 juni in de voorronde van de Bocuse d'Or met elkaar gaan strijden om een plek in de Nederlandse finale, zijn bekend. Deelnemers Tijdens de voorronde in het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen, zullen de volgende 8 chefs hun beste kookcreatie...

29 mei 2015
Update: Bocuse d'Or

Met de voorronde (juni) en de Nederlandse finale (september) in zicht, spraken we vandaag met Fenny Straat, Bocuse d'Or Nederland bestuurslid van het eerste uur. De voorronde, de Nederlandse finale én de mogelijkheid dat Nederland gastland wordt van de Europese finale in 2018 waren onderwerp van g...

27 mei 2015
Acht kandidaten bij voorronde Bocuse d'Or

Voor de voorronde van de nationale Bocuse d'Or finale op 21 september bij Gastvrij Rotterdam hebben acht ambitieuze chefs zich aangemeld. Op 15 juni aanstaande zullen zij hun kookkunsten tonen bij het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen. De opdracht De opdracht bestaat uit het ber...

6 mei 2015
Zes landen willen Bocuse d'Or Europe 2018

Het internationale comité van de Bocuse d’Or wedstrijden heeft vandaag bekendgemaakt dat zes landen zich hebben aangemeld als gastheer voor de Bocuse d’Or Europe finale in 2018. Bocuse d’Or Nederland is een van de zes. De overige landen zijn Denemarken, Duitsland, Estland, Polen en het Vereni...

4 mei 2015
Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or

SVH Meesterkoks André van Doorn, Marc van Gulick, Onno Kokmeijer en Dick Middelweerd vormen samen met SVH Meesterkok Jonnie Boer de jury van de Nederlandse finale Bocuse d’Or 2015. De Nederlandse finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam op 21 september. Jonnie Boer Beoordeling De...

31 maart 2015
Voor jou: gratis editie De RestaurantKrant!

Speciaal voor jou: de gratis digitale editie van De RestaurantKrant! Lees alles over de Bocuse d'Or wereldfinale in Lyon waarbij Nederland de negende plaats behaalde en duik in het interview met Fred Bus van Debuut B.V., onder meer bekend van restaurantformules als Popocatepetl en Olivier. Nog m...

27 maart 2015
Wil jij meedoen aan de Bocuse d'Or?

Chefs met ambitie kunnen vanaf dit jaar meedoen aan de voorrondes waarbij kandidaten geselecteerd worden voor de Nederlandse Bocuse d’Or finale. Het bestuur van Bocuse d'Or Nederland organiseert twee voorrondes. Het doel is om meer koks de kans te geven kennis te maken met de belangrijkste culina...

25 maart 2015
Nieuw concept voor toprestaurant

Toprestaurant De Fuik in het Gelderse Aalst heeft een nieuw menuconcept geïntroduceerd. De nieuwe maandelijks wisselende kaart bestaat uit 15 gerechten ter grootte van een voor-/tussengerecht waaruit de gast zelf zijn menu samenstelt. Met dit nieuwe menuconcept laten ondernemers Martin en Rosita ...

18 maart 2015 Bocuse d'Or
"Samenwerken is essentieel bij wedstrijdkoken"

De weg naar de Bocuse d’Or wereldfinale in Lyon van het Nederlandse team leest als een avonturenboek. Een kapotte oven tijdens de Europese finale in Lyon, een geblesseerde commis, een op het laatste moment opgetrommelde vervanger en als klap op de vuurpijl een top-10 notering, het beste Nederl...

28 januari 2015
Uitzonderlijke situatie Nederlands team

Op 27 januari gingen de eerste twaalf teams van start in de wereldfinale van de beroemde Bocuse d’Or wedstrijd. Op 28 januari starten de volgende twaalf teams van de totaal 24 landen die deelnemen aan deze prestigieuze vakwedstrijd, waaronder Nederland. Het Nederlandse team heeft op het laatst e...

28 januari 2015
Nederland 9e in Bocuse d'Or Finale

Het Nederlandse team heeft de wereldfinale van de Bocuse d'Or 2015 afgesloten met een negende plaats. Een ongekende prestatie, aangezien dit het beste resultaat is dat een Nederlands team ooit heeft behaald. Het team kreeg aardig wat tegenslagen te verwerken, maar herpakte zich formidabel. Vooraf ...

27 januari 2015
Wereldfinale Bocuse d'Or (VIDEO)

Christel Tuin is namens De RestaurantKrant aanwezig bij de wereldfinale van de Bocuse d'Or in Lyon. Om je alvast een indruk te geven, heeft zij een video gemaakt van het enthousiaste publiek. En dat terwijl ze pas net begonnen zijn... Nederland is morgen aan de beurt, en we wachten vol spanning af...

23 januari 2015
Volg de Bocuse d'Or live!

Volgende week reizen we mee naar de wereldfinale van de Bocuse d'Or. Op Facebook kun je het 'live' meemaken: we delen op Facebook continu de meest opvallende feiten en gebeurtenissen. Maak het mee vanaf de eerste rang: like ons op Facebook! Nog meer Ook voor de leukste filmpjes, de grappigste v...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: