Mini-docu: Lars Drost van Restaurant Ciel Bleu

6 september 2017 | Roy Spijker

Op 18 september is tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D?Or Nederland.  De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een korte mini documentaires. Vandaag is de beurt aan Lars Drost.

Lars komt uit een echte horeca-familie. Zijn vader had een restaurant in Frankrijk. Daar sloeg de vonk over en wist hij al snel dat hij kok wilde worden. Ruim tien jaar later staat hij in de keuken van Restaurant Ciel Bleu waar hij binnenkort aan de slag zal gaan als junior sous chef. Aan de Bocuse D'or doet hij samen met zijn maatje Mike mee. "Ik heb hem er voor vandaag speciaal bijgevraagd, ik zie deze wedstrijd echt als teamwork en niet als iets wat je in je eentje doet."

Andere kandidaten

Lars Drost is de vierde kandidaat aan wie wij een mini documentaire wijden. VOlgende week volgt Gert van der Heijden van Landgoed Hotel Het Roode Koper. Eerder gingen we al langs bij Kees Visser van restaurant Bij Kees, Thomas Beekhuis van DOT Groningen en Marco van der Wijngaar van 't Amsterdammertje. Hun mini documentaires zijn via onderstaande links terug te kijken.

Kees Visser
Thomas Beekhuis
Marco van der Wijngaard

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant Biologisch
Restaurant Veldzicht aangesloten bij Euro-Toque

Restaurant Veldzicht uit Oosterwijtwerd is toegetreden tot Euro-Toques. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Burg...

trends Restaurant
De foodtrends van 2018 voor restaurants

De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de online restaurantreserveringen op IENS in het laatste kwartaal van 2017 maar liefst met 200% zijn gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2...

Amsterdam Culinair
Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita. La Gita wordt een all-day dining concept met van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de meest heerlijke Italiaanse bites en ge...

Achtergronden
Restaurant moet bezorgers missen vanwege verkeersovertredingen

Een restaurant in Tilburg kan een tijd geen gebruik maken van de diensten van enkele bezorgers. Binnen drie dagen werden immers drie medewerkers van het restaurant betrapt op het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid, zo lezen we in het Brabants Dagblad. Rijgedrag De politie bezo...

Columns Personeel
Column: Eten wat de pot schaft

Eten wat de pot schaft Het is vijf voor vijf. De lunch loopt uit de hand, de afwasser is te laat en de mise en place lijst is nog lang niet af. De hartslag tikt een kleine 160 in de minuut aan en de zweetdruppels verdampen op mijn voorhoofd. Juist op dat moment komt hij binnen, vrolijk; want het ...

Regelgeving Bezorgen
Deliveroo roept EU op om flexibel werk in de platformeconomie te stimuleren

Deliveroo heeft er bij de EU op aangedrongen om flexibel werk in de groeiende platformeconomie beter te beschermen. Dit blijkt uit de inzending van de bezorgdienst op de consultatie van de Europese Commissie over sociale zekerheden. Deliveroo wil de riders graag meer sociale zekerheden bieden, zonde...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: