Mini-docu: Thomas Beekhuis van Dot Groningen

28 augustus 2017 | Roy Spijker

Op 18 september vindt tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D’Or Nederland plaats.  De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een reeks korte mini-documentaires. Vandaag is de beurt aan Thomas Beekhuis.

Thomas Beekhuis werkt voor Dot Groningen, een gastrobar voor lunch, borrel en diner van Bos & Bos catering. Beekhuis ontwikkelde pas op latere leeftijd een passie voor het koken. Naar eigen zeggen doet hij mee aan de Bocuse D’Or, omdat hij nieuwsgierig naar zijn kwaliteiten. “Ik had niet verwacht dat ik in de finale zou staan. Het is mooi dat ik mij kan meten met de beste jonge chefs van Nederland.”

Andere kandidaten

De komende weken komen ook de andere kandidaten aan het woord. Volgende week is het de beurt aan Marco van der Wijngaard van  ’t Amsterdammertje in Loenen aan de vecht. In de weken daarna volgen Lars Drost (Ciel Bleu) en Gert van der Heijden (Landgoed Hotel Het Roode Koper). Vorige week spraken we met Kees Visser van restaurant Bij Kees. Zijn mini-documentaire is hier terug te kijken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: