Mini-docu: Marco van der Wijngaard van ’t Amsterdammertje

1 september 2017 | Roy Spijker

Op 18 september is tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D’Or Nederland.  De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een korte mini documentaires. Vandaag is de beurt aan Marco van der Wijngaard.

Als het allemaal anders was gelopen, had Marco niet in de finale gestaan van Bocuse D’Or, maar was hij accountant geworden. Na zijn middelbare school begon hij aan een studie commerciële economie, maar hij merkte al snel dat deze opleiding niet bij hem past. Een beroepskeuzetest wees hem in de richting van kok, een vak waar hij in eerste instantie ook niet echt door geprikkeld werd. Pas in het derde jaar sloeg de vonk over bij Marco, die inmiddels werkzaam is als Sous Chef in het met een Michelinster bekroonde restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. 

Andere kandidaten

De komende weken komen ook de andere kandidaten aan het woord. Volgende week is het de beurt aan Lars Drost van Restaurant Ciel Bleu. Daarna volgt nog Gert van der Heijden (Landgoed Hotel Het Roode Koper). Eerder gingen we al langs bij Kees Visser van restaurant Bij Kees en Thomas Beekhuis van DOT Groningen. Hun mini documentaires zijn via onderstaande links terug te kijken.

Kees Visser
Thomas Beekhuis

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: