Meet the chefs: de kandidaten van Bocuse d'Or Europe 

29 juli 2020 | Redactie
Meet the chefs: de kandidaten van Bocuse d'Or Europe 

Na een reeks nationale rondes in hun landen zal Bocuse d'Or Europe de volgende en voorlaatste etappe zijn voor chef-koks om zich te kwalificeren voor de grote finale en te proberen de felbegeerde titel van beste chef-kok ter wereld te winnen.

Volgens de directeur Gastronomie van Bocuse d'Or, Florent Suplisson, hebben alle kandidaten meer tijd gehad voor de training en de voorbereidingen vanwege de lockdown die het evenement heeft uitgesteld, en dit zou echt interessante resultaten kunnen opleveren. "Dit is een unieke ervaring voor de deelnemers die een beroep zullen moeten doen op hun uitstekende kookkunsten en een scherp gevoel voor esthetiek, originaliteit en creativiteit zullen moeten tonen om de jury te overtuigen", aldus Suplission. "We kijken er naar uit om alle chef-koks in Tallinn in oktober te verwelkomen"

Estse kwartel

De chef-koks zullen twee gerechten bereiden. Het gerecht op een dienblad is de Estse kwartel, die gewaardeerd wordt om zijn heerlijke malse vlees en zijn verhoogde eiproductiviteit. De deelnemer en de commis zullen wonderen van originaliteit moeten tonen om zeven complete kwartels te presenteren, geserveerd met drie garnituren.

Het gerecht op een bord is meerval die voornamelijk in Zuid-Estland wordt gekweekt. Voor beide proeven is de grote uitdaging voor de deelnemers om zich te onderscheiden met een creatie die verrassend, lekker en anders is.

Tallinn

In totaal zijn 19 deelnemers geselecteerd voor deze 7e Europese editie, een evenement waarbij de teams zichzelf moeten overtreffen. Bocuse d'Or Europe Tallinn 2020 vindt plaats van 15 tot 16 oktober in Saku Suurhall. Chef-koks uit 19 Europese landen nemen deel aan de wedstrijd en de top 11 finishers zullen zich kwalificeren mondiale Bocuse d'Or. 

 
Land
Kandidaat
Spain
Albert Boronat
Netherlands
Marco van der Wijngaard
Turkey
Serhat Eliçora
Iceland
Sigurður Laufdal
Estonia
Artur Kazaritski
Denmark
Ronni Vexøe Mortensen
Sweden
Sebastian Gibrand
Georgia
Erik Sarkisian
Poland
Jakub Kasprzak
Belgium
Lode  De Roover
Latvia
Dinars Zvidrins
Croatia
Jurica Obrol
Hungary
István Veres
Finland
Mikko Kaukonen
France
Davy Tissot
Switzerland
Alessandro Mordasini
Italy
Alessandro Bergamo
Russia
Viktor Beley
Norway
Christian Andre Pettersen
 

 

Bocuse d'Or is 's werelds meest prestigieuze culinaire wedstrijd, gelanceerd in 1987 door de wereldberoemde Franse chef-kok Paul Bocuse. Geïnspireerd door de boeiende sfeer van de sportevenementen, besloot Paul Bocuse een onderhoudende show te organiseren, gericht op de kunst van het koken en het meesterschap van de chef-koks. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: