Meet the chefs: de kandidaten van Bocuse d'Or Europe 

29 juli 2020 | Redactie

Na een reeks nationale rondes in hun landen zal Bocuse d'Or Europe de volgende en voorlaatste etappe zijn voor chef-koks om zich te kwalificeren voor de grote finale en te proberen de felbegeerde titel van beste chef-kok ter wereld te winnen.

Volgens de directeur Gastronomie van Bocuse d'Or, Florent Suplisson, hebben alle kandidaten meer tijd gehad voor de training en de voorbereidingen vanwege de lockdown die het evenement heeft uitgesteld, en dit zou echt interessante resultaten kunnen opleveren. "Dit is een unieke ervaring voor de deelnemers die een beroep zullen moeten doen op hun uitstekende kookkunsten en een scherp gevoel voor esthetiek, originaliteit en creativiteit zullen moeten tonen om de jury te overtuigen", aldus Suplission. "We kijken er naar uit om alle chef-koks in Tallinn in oktober te verwelkomen"

Estse kwartel

De chef-koks zullen twee gerechten bereiden. Het gerecht op een dienblad is de Estse kwartel, die gewaardeerd wordt om zijn heerlijke malse vlees en zijn verhoogde eiproductiviteit. De deelnemer en de commis zullen wonderen van originaliteit moeten tonen om zeven complete kwartels te presenteren, geserveerd met drie garnituren.

Het gerecht op een bord is meerval die voornamelijk in Zuid-Estland wordt gekweekt. Voor beide proeven is de grote uitdaging voor de deelnemers om zich te onderscheiden met een creatie die verrassend, lekker en anders is.

Tallinn

In totaal zijn 19 deelnemers geselecteerd voor deze 7e Europese editie, een evenement waarbij de teams zichzelf moeten overtreffen. Bocuse d'Or Europe Tallinn 2020 vindt plaats van 15 tot 16 oktober in Saku Suurhall. Chef-koks uit 19 Europese landen nemen deel aan de wedstrijd en de top 11 finishers zullen zich kwalificeren mondiale Bocuse d'Or. 

 
Land
Kandidaat
Spain
Albert Boronat
Netherlands
Marco van der Wijngaard
Turkey
Serhat Eliçora
Iceland
Sigurður Laufdal
Estonia
Artur Kazaritski
Denmark
Ronni Vexøe Mortensen
Sweden
Sebastian Gibrand
Georgia
Erik Sarkisian
Poland
Jakub Kasprzak
Belgium
Lode  De Roover
Latvia
Dinars Zvidrins
Croatia
Jurica Obrol
Hungary
István Veres
Finland
Mikko Kaukonen
France
Davy Tissot
Switzerland
Alessandro Mordasini
Italy
Alessandro Bergamo
Russia
Viktor Beley
Norway
Christian Andre Pettersen
 

 

Bocuse d'Or is 's werelds meest prestigieuze culinaire wedstrijd, gelanceerd in 1987 door de wereldberoemde Franse chef-kok Paul Bocuse. Geïnspireerd door de boeiende sfeer van de sportevenementen, besloot Paul Bocuse een onderhoudende show te organiseren, gericht op de kunst van het koken en het meesterschap van de chef-koks. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: