Meet the chefs: de kandidaten van Bocuse d'Or Europe 

29 juli 2020 | Redactie

Na een reeks nationale rondes in hun landen zal Bocuse d'Or Europe de volgende en voorlaatste etappe zijn voor chef-koks om zich te kwalificeren voor de grote finale en te proberen de felbegeerde titel van beste chef-kok ter wereld te winnen.

Volgens de directeur Gastronomie van Bocuse d'Or, Florent Suplisson, hebben alle kandidaten meer tijd gehad voor de training en de voorbereidingen vanwege de lockdown die het evenement heeft uitgesteld, en dit zou echt interessante resultaten kunnen opleveren. "Dit is een unieke ervaring voor de deelnemers die een beroep zullen moeten doen op hun uitstekende kookkunsten en een scherp gevoel voor esthetiek, originaliteit en creativiteit zullen moeten tonen om de jury te overtuigen", aldus Suplission. "We kijken er naar uit om alle chef-koks in Tallinn in oktober te verwelkomen"

Estse kwartel

De chef-koks zullen twee gerechten bereiden. Het gerecht op een dienblad is de Estse kwartel, die gewaardeerd wordt om zijn heerlijke malse vlees en zijn verhoogde eiproductiviteit. De deelnemer en de commis zullen wonderen van originaliteit moeten tonen om zeven complete kwartels te presenteren, geserveerd met drie garnituren.

Het gerecht op een bord is meerval die voornamelijk in Zuid-Estland wordt gekweekt. Voor beide proeven is de grote uitdaging voor de deelnemers om zich te onderscheiden met een creatie die verrassend, lekker en anders is.

Tallinn

In totaal zijn 19 deelnemers geselecteerd voor deze 7e Europese editie, een evenement waarbij de teams zichzelf moeten overtreffen. Bocuse d'Or Europe Tallinn 2020 vindt plaats van 15 tot 16 oktober in Saku Suurhall. Chef-koks uit 19 Europese landen nemen deel aan de wedstrijd en de top 11 finishers zullen zich kwalificeren mondiale Bocuse d'Or. 

 
Land
Kandidaat
Spain
Albert Boronat
Netherlands
Marco van der Wijngaard
Turkey
Serhat Eliçora
Iceland
Sigurður Laufdal
Estonia
Artur Kazaritski
Denmark
Ronni Vexøe Mortensen
Sweden
Sebastian Gibrand
Georgia
Erik Sarkisian
Poland
Jakub Kasprzak
Belgium
Lode  De Roover
Latvia
Dinars Zvidrins
Croatia
Jurica Obrol
Hungary
István Veres
Finland
Mikko Kaukonen
France
Davy Tissot
Switzerland
Alessandro Mordasini
Italy
Alessandro Bergamo
Russia
Viktor Beley
Norway
Christian Andre Pettersen
 

 

Bocuse d'Or is 's werelds meest prestigieuze culinaire wedstrijd, gelanceerd in 1987 door de wereldberoemde Franse chef-kok Paul Bocuse. Geïnspireerd door de boeiende sfeer van de sportevenementen, besloot Paul Bocuse een onderhoudende show te organiseren, gericht op de kunst van het koken en het meesterschap van de chef-koks. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: